PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32014}

Epoka lodowcowa

Ice Age
2002
7,6 502 tys. ocen
7,6 10 1 502087
7,2 69 krytyków
Epoka lodowcowa
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa

Cóż postanowiłem porównać Epokę do Shreka, aby spróbować rozstrzygnąć spór, który film jest lepszy.

Na pewno humor Epoki, która jest moim osobistym faworytem, nie odpowiada wszystkim widzom, chociaż w Shreku sytuacja wygląda co najmniej podobnie.

Fabuła w Epoce kręci się głównie po podróży Manny'ego, Sida i Diego w poszukiwaniu rodziny znalezionego przez nich dziecka, w Shreku jest podobnie tyle, że ta cała podróż jest trochę uogólniona, moim zdaniem jest to minus, niewielki, ale minus, tak więc 1:0 dla "Epoki Lodowcowej".

Dubbing, tutaj musimy raczej ocenić polską wersję. Z jednej strony niesamowita "rola" Jerzego Stuhra, a z drugiej bardzo dobre podkładanie głosu przez prawie wszystkich aktorów w Epoce, ale także co najmniej przyzwoite dubbingi wszystkich innych aktorów w "Shreku", sądzę że tutaj trochę większy niż poprzednio plus dla "Shreka" tak więc remis 1:1.
I teraz ostatnia "konfrontacja":

Bohaterowie, w Epoce niemal wszyscy sympatyczni, zabawni, ale w obu filmach pojawiają się poważni i mało sympatyczni bohaterowie zwani czarnymi postaciami, tak więc kolejny remis i koncowy wynik to 1:1

Starałem się tutaj rozstrzygnąć konfrontację pomiędzy "Shrekiem", a "Epoką lodowcową", ale to tylko utwiedziło mnie w przekonaiu, że te dwa filmy są tak różne, a tak podobne, że absolutnie nie da się bezwzględnie stwierdzić co jest lepsze, a co gorsze, jeśli nie zgadzacie się z moją opinią, lub macie inne argumenty piszcie odpowiedzi, bo sam chętnie poznam wasze zdanie na ten temat.

ocenił(a) film na 10
severus_snape

Przepraszam
No może nie takie małe porównanie:), ale przejdźmy do rzeczy chciałbym sprostować porównanie fabuły może nie jest tam tak bardzo uogólnione (mówię o "Shreku"), ale i tak fabuła Epoki jest według mnie trochę lepsza.

ocenił(a) film na 10
severus_snape

Przepraszam
No może nie takie małe porównanie:), ale przejdźmy do rzeczy chciałbym sprostować porównanie fabuły może nie jest tam tak bardzo uogólnione (mówię o "Shreku"), ale i tak fabuła Epoki jest według mnie trochę lepsza.

severus_snape

raczej maniek po pol.się nazywa to co miały 9 przyjaciół,babcię i shirę