7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197453
6,7 39 krytyków
Equilibrium
powrót do forum filmu Equilibrium

Czasem (jak w przypadku tego filmu) wydaje mi się, że niepotrzebnie nagrywa się
dodatkowe minuty filmu... Gdyby skończyć ten film podczas badania przed Ojcem (co by nie
spoilerować) dał bym mu nawet 9 gwiazdek... niestety końcówka w stylu Neo i Amerykański
happy end wszystko mi popsuł... To jest jakaś plaga w dzisiejszych czasach- brak umiaru
mili państwo... brak umiaru. To wszystko.

ocenił(a) film na 9
ficiu6

Może masz racje efekty były na niezbyt wysokim poziomie a ostatnia scena z korytarzem gdzie nikt nie może go trafić trochę przesadzona ale miało to podkreślić fakt że bohater był mistrzem w stylu walki z pistoletami był praktycznie niepokonany.

Film bardzo dobry.

ocenił(a) film na 8
helsinger

Ale o ile lepiej by to wyglądało, gdyby wszystko zakończyło się w tej sali, gdzie wyszło na jaw, że Ojca tak naprawdę nie ma. Osobiście jestem zdania, że Preston powinien tam zginąć. Widz skończyłby film zaskoczony tym nagłym zwrotem akcji a fakt, że mimo wysiłków nic się w tym społeczeństwie zmienić nie udało pozostawiłby po sobie posmak niedomówienia... a tak, wszyscy żyją długo i szczęśliwie... i po co?... Dobry film to taki, po którego obejrzeniu wraca się do niego myślami. Tak mało dziś w kinie nieszczęśliwych, za to realistycznych zakończeń... no szkoda!

ocenił(a) film na 9
ficiu6

Tak ale w tym filmie miało sie wszystko dobrze zakończyć i świat ocalał bez większego zaskoczenia.

Lubie też filmy w których nic do końca nie wiadomo,spodziewamy sie paru wersji zakończenia a na końcu i tak wynika cos zupełnie niespodziewanego to jak zimny prysznic,zupełne zaskoczenie które utkwi nam w pamięci.Dzisia wychodzą filmy raczej komercyjne takie by trafiły do szerokiego grona widzów.

ocenił(a) film na 8
ficiu6

Zgadzam sie 100 %, nawet napisalem podbnego "wyżalniczego" posta ale zostal usuniety. Mimo tego i tak ten film zasluguje na wysoka ocene bo byl mimo koncowki bardzo dobry

ocenił(a) film na 9
ficiu6

wiem o co chodzi, czasem jak oglądamy film wymyślamy sobie sami zakończenie a na końcu wychodzi jakś nieudana wizja reżysera tylko czasami wychodzi coś nadzwyczaj zaskakującego.

ocenił(a) film na 8
helsinger

Koledzy fakt fakt, to ala NEO troszeczkę nie na miejscu, niemniej jednak - film bardzo dobry i podobno niezwykle tani. A jak się popatrzy na te superprodukcję o niczym to aż krew zalewa.

ocenił(a) film na 9
sokoleokoo2

Od razu przypadł mi do gustu nawet kupiłem na DVD.

Choć grono ludzi nienawidzą tego niezwykłego filmu.

ocenił(a) film na 10
helsinger

Jak można nienawidziec tego filmu?? Masz takich przyjaciół co go nienawidzą?

ocenił(a) film na 9
polizeifurreich

Z tymi co go nienawidza to chodziło mi o tych z forum co czepiaja sie wszystkiego.

Film jest obłedny.