Czasem (jak w przypadku tego filmu) wydaje mi się, że niepotrzebnie nagrywa się
dodatkowe minuty filmu... Gdyby skończyć ten film podczas badania przed Ojcem (co by nie
spoilerować) dał bym mu nawet 9 gwiazdek... niestety końcówka w stylu Neo i Amerykański
happy end wszystko mi popsuł... To jest jakaś plaga w dzisiejszych czasach- brak umiaru
mili państwo... brak umiaru. To wszystko.
Może masz racje efekty były na niezbyt wysokim poziomie a ostatnia scena z korytarzem gdzie nikt nie może go trafić trochę przesadzona ale miało to podkreślić fakt że bohater był mistrzem w stylu walki z pistoletami był praktycznie niepokonany.
Film bardzo dobry.
Ale o ile lepiej by to wyglądało, gdyby wszystko zakończyło się w tej sali, gdzie wyszło na jaw, że Ojca tak naprawdę nie ma. Osobiście jestem zdania, że Preston powinien tam zginąć. Widz skończyłby film zaskoczony tym nagłym zwrotem akcji a fakt, że mimo wysiłków nic się w tym społeczeństwie zmienić nie udało pozostawiłby po sobie posmak niedomówienia... a tak, wszyscy żyją długo i szczęśliwie... i po co?... Dobry film to taki, po którego obejrzeniu wraca się do niego myślami. Tak mało dziś w kinie nieszczęśliwych, za to realistycznych zakończeń... no szkoda!
Tak ale w tym filmie miało sie wszystko dobrze zakończyć i świat ocalał bez większego zaskoczenia.
Lubie też filmy w których nic do końca nie wiadomo,spodziewamy sie paru wersji zakończenia a na końcu i tak wynika cos zupełnie niespodziewanego to jak zimny prysznic,zupełne zaskoczenie które utkwi nam w pamięci.Dzisia wychodzą filmy raczej komercyjne takie by trafiły do szerokiego grona widzów.
Zgadzam sie 100 %, nawet napisalem podbnego "wyżalniczego" posta ale zostal usuniety. Mimo tego i tak ten film zasluguje na wysoka ocene bo byl mimo koncowki bardzo dobry
wiem o co chodzi, czasem jak oglądamy film wymyślamy sobie sami zakończenie a na końcu wychodzi jakś nieudana wizja reżysera tylko czasami wychodzi coś nadzwyczaj zaskakującego.
Koledzy fakt fakt, to ala NEO troszeczkę nie na miejscu, niemniej jednak - film bardzo dobry i podobno niezwykle tani. A jak się popatrzy na te superprodukcję o niczym to aż krew zalewa.
Od razu przypadł mi do gustu nawet kupiłem na DVD.
Choć grono ludzi nienawidzą tego niezwykłego filmu.