7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197442
6,7 39 krytyków
Equilibrium
powrót do forum filmu Equilibrium

Jest na równi z wszystkimi częściami Matrixa, dawno się tak nie wciągnąłem, dawno nie odczuwałem tego samego co bohater filmu! POLECAM TEN FILM KAŻDEMU!

ocenił(a) film na 7
Vedkonner

Widać było nawiązania do Matrixa choć więcej widziałem tutaj Roku 1984, wszystko kontrolowane, wszystko jak w zegarku, wszystko zmechanizowane. Film, moim zdaniem, sam w sobie miał taki potencjał, tak świetny pomysł, tak podobała mi się wizja tej cywilizacji i jestem pewien że gdyby sceny walki nie były tak KICZOWATE (1 scena walki w ciemności, wyglądała jak z jakaś strzelanka konsolowa z lat 80, po niej chciałem wyłączyć film) dałbym na pewno przynajmniej jeden więcej.

ocenił(a) film na 8
mgaak

Racja, sceny walki dupowate. Ale film wg mnie świetny ;)

Sylwina_3

to muszę przyznać... Wszystkie walki kijowe... Ta pierwsza, ta jak Bale ich wybijał... to trochę niemożliwe. W ogóle, to na początku filmu to wojsko wybijało tych przestępców uczuć, a potem jak się dowiedzieli, że Bale zabił Ojca, to sytuacja się zmieniła i przestępcy uczuć zabijali żołnierzy... trochę głupie. Fabuła fajna, walki kijowe. Niech już będzie to 8/10

ocenił(a) film na 8
mgaak

Walki mi się podobały głównie dlatego, że były przesączone akcją i nierealnymi scenkami. >:]

Vedkonner

Także polecam, walki może nie powalają swoim poziomem, ale można świetnie "wczuć się" w głównego bohatera filmu, a czyż nie o to w tym wszystkim chodzi;)

Ziutaaa

Ja bym nie porównywała do Matrixa. To film, który za wszelką cenę chciał naśladować Matrixa, ale reżyserowi się nie udało. Jak dla mnie nie warty oglądania.

ocenił(a) film na 9
kontuzja

Nie widzę w tym filmie nic poza strojami co by mi przynosiło Matrix na myśl - rok 1984 ; Farhenheit 451 owszem ale Matrix absolutnie nie ... Widać nowe pokolenie już tych szacownych tytułow nie zna .....

ocenił(a) film na 9
Vedkonner

Zajebiste to są zachody słońca.

ocenił(a) film na 8
helsinger

A mnie nudzą. ;>

ocenił(a) film na 9
Vedkonner

Ale film dobry.lepsze od tych zachodów.

ocenił(a) film na 8
helsinger

Nie mówię, że jest zły, poprostu MI się nie podoba. Wiesz jak to jest. Niektóre filmy lubię, a wiem, że są badziewne. Inne jeszcze mogą być zajebiste, a mnie nie kręcą. Przykładem jest Ojciec Chrzestny, przy którym przysypiałem, ale i tak dałem ocenę 8, lub 9/10. :]

Vedkonner

film dziś leci w TV. zajebisty ;] za pierwszym razem obejrzalem go dwa razy! sceny walki sa bardzo dobre mimo ich niemożliwości :P