7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197442
6,7 39 krytyków
Equilibrium
powrót do forum filmu Equilibrium

Mam do niego sentyment, może dlatego ocena lekko za wysoka, ale ogólnie robi wrażenie. Oczywiście niektórzy napiszą, że uczuć od człowieka nie da się odciąć. Jest to biologicznie niemożliwe, nie uważam inaczej, ale to jest FILM, to trochę tak, jakby ktoś potępiał Sapkowskiego, bo elfy nie istnieją.
Podoba mi się bardzo rola Bale'a. Jednak irytujące są czasami zachowania strażników, to jak przy mordowaniu patrolu pierwsi zabijani ukazują ewidentnie przerażenie i się jeszcze drą "f*ck", gdy Preston idzie pozbijać telewizory i ekipa ucieka, ewidentnie ukazując strach. Gdy zastępca Ojca wali pięścią w stół i się na niego wydziera, był "uczuciowcem", ale byli tam przecież strażnicy, aż tak ślepi, żeby nie widzieć, że gość czuje? Niełatwo na pewno było stworzyć klimat świata bez uczuć, ale za często się takie sytuacje zdarzają. Walki jedne lepsze, jedne gorsze, w sumie mi obojętne.

MMk_marqina

zgadzam sie w 100 %.. Niestety po oczach biły niedoróbki. Dokładnie tak, jak piszesz, widać było ze ci " z góry" którzy tak potępiają uczucia, sami je odczuwają / krzyk, uderzenie pięścią w stół zastępcy ojca/ Mozna by założyć, ze to była celowa gra, dla zmylenia, ewentualnie zastraszenia podległych mu ludzi.
Jednak tak wiele osób okazywało emocje, ze nie sposób było tego nie zauważyć. Mimo to obejrzałam film z ciekawością, bo dziś bardzo trudno o niezłą fantastykę.