7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197442
6,7 39 krytyków
Equilibrium
powrót do forum filmu Equilibrium

;)
Do tego dojdzie przewaga kościoła nad pozostałymi organami władzy:)

użytkownik usunięty
Penguin27

puknij sie ;)

Penguin27

cholerny polityczny troll. jak uwolnić forum od tego gów_a???

ocenił(a) film na 10
Creep_7

ludzie... trochę humoru i ironicznego podejścia do życia, żarty z polityków to najlepsze kawały świata

stantom1982

oczywiście, kiedy żart jest dobry i żartuje się ze wszystkich po równo... :)

a Penguin27 zalatuje mi bardziej jakimś palikotowym prowokatorem.

ocenił(a) film na 8
Creep_7

Trzeba znaleźć złoty środek :] Na przykład "Księga Ocalenia" - kolejna kadencja PO i świat będzie wyglądał tak, jak tam, a mężny Jarosław będzie chronił Biblii, jako księgi, która ocali wszystko i wszystkich :D Nie dajmy się zwariować kochani wojence polsko - polskiej. Jednym bliżej na lewo, innym na prawo. Ale z polityków kpijmy, obrażajmy ich. Może wreszcie zmotywuje to ich leniwe dupy do działania :]

JeffJoker92

zgadzam się! ale będę się upierał - śmiejmy się też z Palikota i jego babo-chłopów, Donalda i jego wiecznego PR-u (nawet na cmentarzu), itp.
większość "dowcipnisiów" potrafi śmiać się tylko z Jarka, a to już nudne...

ocenił(a) film na 8
Creep_7

I ja z Tobą też się zgadzam. Z Palikota również, z Pana/Pani Grodzkiej, Donalda, Jarosława, Gowina, z PSL. Taki nasz przywilej, jako obywateli. Żartujmy ze wszystkich. Bez względu na nasze poglądy, bo politycy muszą znać zdanie społeczeństwa na ich temat. Ty możesz być za PiS, ja za PO (przykładowe naturalnie) - ale nie kłóćmy się między sobą i nie wyzywajmy siebie od lewaków, lemingów, nawiedzonych katoli. To prowadzi do wojenki polsko - polskiej. Starajmy się szanować poglądy innych i nie przekreślajmy ich jako towarzyszy do rozmowy, czy ewentualnych znajomych. Mam grono znajomych, z którymi się nie zgadzam w wielu kwestiach odnośnie poglądów politycznych, a świetnie się dogadujemy na innych płaszczyznach i nie opluwamy siebie.

Masz piwko u mnie za wiadomość :]

ocenił(a) film na 10
Penguin27

ale twój Yaro jest żydem i zasadniczo kiedy rządził to rozbił kościół

ocenił(a) film na 8
Penguin27

Mam poglądy raczej lewicowe;)

użytkownik usunięty
Penguin27

Pilnuj się, bo Ci Donek niedługo wszczepi chipa w siedzenie. ;)

użytkownik usunięty
Penguin27

No co ty . Już jest u nas Libria . Zapierdzielamy lepiej od filipińczyków i to nawet bez "dopalaczy" i mnichów-inkwizytorów.

ocenił(a) film na 8

I myślisz że Yaro to zmieni? Zapierdzielamy bo sie nie szanujemy. Pracodawca to dla nas Bóg do którego lepiej się nie odzywać. Poza tym nie znamy swoich praw. Wielu nigdy nie miało w rękach kodeksu pracy.
Bardzo długo było też przyzwolenie rządu na patologię związaną z umowami śmieciowymi. Dopiero teraz coś tam wspominają o walce z nią i składkach.
Lud roboczy musi sie obudzić. Prywaciarze nie zwolnią wszystkich na raz jeśli postawią im się WSZYSCY. Ktoś musi robić na ich luksus. Ważne by robić to z godnością i zachowaniem prawa. Oni muszą wiedzieć że szary Kowalski (ten który już pracuje i ten który pracy szuka) nie jest głupkiem. Że zna swoje prawa i obowiązki. Że wie czym sie może skończyć praca pozbawiony składki zdrowotnej.
Jeżeli prywaciarz będzie szukał niewolnika i wszyscy kandydaci będą świadomi powyższego to w końcu będzie musiał ustąpić i zatrudnić tak jak należy. Albo poszuka frajerów wśród cudzoziemców ze wschodu.

ocenił(a) film na 8
Penguin27

Fajnie też patrzyłem kiedyś na świat idealistycznie. Jasne że prywaciarze nie zwolnią wszystkich, bo wszyscy się nie zbuntują. Zawsze są łamistrajki a w kraju z bezrobociem JAWNYM na poziomie kilkunastu procent będzie ich więcej niż strajkujących. Problem nie leży w tym że się nie szanujemy a w tym że 665 mld zł (z 1 524 mld) przechodzi przez państwowe ręce. Że zwykły polak oddaje państwu większą część swojego dochodu niż żyjący w gigantycznym socjalu Szwed. Że to czego w trakcie "prywatyzacji" nie zlikwidowano trafiło w sporej mierze do "kolesiów" Chcesz usunąć "śmieciowe" bardzo proszę "prywaciarz" znajdzie inny sposób bo usuwamy zbędne przepisy wolniej niż republiki bananowe Australijczycy usunęli ostatnio 10 tys przepisów w jeden dzień ale u nas się nie da bo kto by szuflą przewalał formularze z konta w kont. Żeby coś się poprawiło trzeba by usunąć to próchno z aparatury państwowej, może wtedy by się okazało że i normalny nie koleśowski prywaciarz zaczął by sensowniej działać a i zwykły Kowalski mógł by zaszaleć gdyby własna działalność nie oznaczała 1000 zł ZUS-u na start i walki z 19 urzędami.