7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197453
6,7 39 krytyków
Equilibrium
powrót do forum filmu Equilibrium

Mistrzostwo

ocenił(a) film na 8

Z początku ten film sprawiał wrażenie podróbki matrixa za sprawą tych dziwnie sztucznych kleryków niczym ubranych niczym Neo.Ale im bardziej się zgłębiłem w ten film tym bardziej stwierdziłem że jest po prostu świetny.Wspaniale przedstawiony świat, genialny Bale, świetna muzyka.Film co prawda niskobudżetowy ale w niczym mi to nie przeszkadzało.Efekty nie powalały aczkolwiek sceny walk zrealizowane świetnie, wiadomo do tej ostatniej w wielkim hallu należy podchodzić z dużym dystansem.Ale każdy kto ten film zrozumiał wie że to efekciarstwo to tylko dodatek do prawdziwego sedna tego filmu.Osobiście oceniam film na 8/10 choć sam się dziwę bo dla mnie arcydziełami są filmy które zapadają mi w pamięci a ten do nich zdecydowanie należy, no ale cóż nie chciałem przesadzać.A do wszystkich hejterów którzy ten film mieszają z błotem.......środkowy palec.
Peace

ocenił(a) film na 7
shadeofhuman

yyy... 8/10 to jak najbardziej dobra ocena (ja oceniłem 9/10 ale sam stwierdzam że to za wysoko) ) ponieważ 10/10 to za dużo a na 9/10 nie zasługuje bo ma pewne niedociągnięcia (nie chodzi mi tu o efekty).
Niektórzy zachowywali sie jakby byli "winni odczuwania" mimo że brali lek itd.

ocenił(a) film na 8
Charlie_Pace

Bo nie brali. Kleryk Brandt na potrzeby swojej misji odstawił prozium. Wicekanclerz Dupont zaś w ogóle go nie brał.

ocenił(a) film na 7
Der_SpeeDer

ale mi chodzi o tych co brali Preston jeszcze jak brał chwilami się zachowywał jakby czuł...

Charlie_Pace

Wybacz, ale akurat Preston gdy zażywał prozium był wcieleniem obojętności i beznamiętności. Gdzie Ty u niego widziałeś ślad jakichkolwiek emocji?

ocenił(a) film na 7
Progresywna

?? Chodzi mi o reakcje takie jak przy tym jak aresztowali jego Żonę. Już nawet nie chodzi mi o miny itd. bo jeżeli chodzi o aktorstwo to nic do tego filmu nie mam no ale tak jak już napisałem niektóre reakcje postaci nie powinny mieć w ogóle miejsca...

ocenił(a) film na 9
Charlie_Pace

Może po prostu reakcja obronna? Poza tym była mowa, iż Preston jest wyjątkowy ze względu na swoje umiejętności postawienia się w roli "odczuwającego". Może to sprawiło, iż zareagował jak zareagował?
Ale już w scenie wydania wyroku na żonę stojąc za nią jest obojętny...
Myślę, iż do innych scen z Chrisem nie można się doczepić. Genialnie oddał proces "powracania uczuć"

użytkownik usunięty
shadeofhuman

Rzeczywiście bardzo dobry film. Efekty miłe dla oka i nawiązanie do Matrixa w niczym tu nie przeszkadza. Czepianie się jakiś szczegółów jak kto niektórzy robią wydaje się być wymuszane na siłę przez nich samych.

ocenił(a) film na 9

rewelka 9/10

marcinek77

Sztuka walki jaką prezentują bohaterowie zasługuje na uznanie! Ode mnie 8, bo film naprawdę bardzo dobry, bez wielkiej rewelacji, ale i bez nudziarstwa i zawiedzenia. Dla mnie to była taka XXI-wieczna wizja Wielkiego Brata jak u Orwella ;]

ocenił(a) film na 9
shadeofhuman

Na uznanie zasługuje przede wszystkim scenograf, zrobić klimat z takiego środowiska, nie jest łatwo. Gra aktorska też wzbudza silne emocje, dość mocne sceny - niektóre ściskają serce.

ocenił(a) film na 9
shadeofhuman

Nie lubię filmów w tym klimacie. Ale to, co obejrzałam w Equilibrium przerosło moje oczekiwania. Film pod każdym względem genialny, gra aktorska - fantastyczna, bardzo emocjonalna, niekiedy naprawdę się wzruszyłam. Geniusz.

ocenił(a) film na 10
alpenliebe

na kolana !!! 10/10