Zauważyłem bardzo poważną lukę w scenariuszu. Otórz jak pamiętamy główny bohater ratując szczeniaka rozwalił patrol, a przy sądzeniu go za to dowodem miała być broń którą patrol został zniszczony. Bohater zamienił się wcześnije na broń z klerykiem Brandtem i okazało się że ponieważ patrol został zniczony bronią owego kleryka, główny bohater jest niewinny. Jednak sekwencja najazdu na obóz buntowników, podczas której główny bohater podmienił broń, ma miejsce PO rozstrzelaniu przez niego patrolu, więc ostatecznie tak naprawdę patrol załatwił swoją bronią.
Wydaje mi się że jest to błąd scenarzysty. Czy ktoś może rzucić na to trochę światła? Czy to faktycznie jest błąd? Czy może coś mi umknęło?
Masz rację! Wygląda to na błąd w scenariuszu! Mogliby przestawić te dwie sekwencje i byłoby cacy :)
Ja trochę nie rozumiem pierwszej rozmowy Prestona z DuPontem, w której ten ostatni wypytuje go o rodzinę i zapytuje "How is it that you came to miss it?". Skąd widz wie (czy w ogole ma prawo wiedzieć), że on wspomina żonę?
tuz przed scena ze szczeniakami preston siedzi oparty o samochod a jego nowy partner pyta sie "dlaczego nie zostawiles tego dla grupy dowodowej" na co preston odpowiada "ze moga cos przeoczyc". Przybiega pachol z karabinem i mowi ze cos znalazl. Zobaczcie co sie dzieje sekunde pozniej... Nie ma luki w scenariuszu. Przynajmniej nie tej... CO do zony to chyba logiczne ze jesli przez polowe sceny rozmawiaja o zonie i padaja pytania: czy wyczuwasz ludzi ktorzy czuja oraz jak i za co zginela twoja zona to pytanie "jakim prawem to przeoczyles" jest tutaj naturalnym nastepstwem. "Prawie niewybaczalne uchybienie" koledzy. Pozdrawiam
Preston podaje broń Brandtowi dwukrotnie,pierwszy raz w opisanej wyżej scenie przed rozstrzelaniem psów, a drugi raz kiedy Brandt daje mu broń aby zlikwidował buntowników.
Ale faktycznie ,kiedy Preston staje przed Dupontem ,oskarżony przez Brandta ,w retrospekcji pokazana jest scena zamiany broni podczas egzekucji buntowników,która to scena miała miejsce jakis czas po rozwaleniu patrolu.
Wygladą na to, że faktycznie coś im się poprzestawiało.Pozdrawiam
mam takie małe pytanie odnośnie podmiany. jeżeli podmienił jeden pistolet, a patrol załatwił dwoma i oddał klerykowi jeden pistolet to dlaczego potem jak sprawdzali aktywność broni, wyszło żeto była broń kleryka? zasadniczo powinno wyjść zarówno kleryka jak i prestona.