7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197453
6,7 39 krytyków
Equilibrium
powrót do forum filmu Equilibrium
vanDee

widocznie nie az tak bardzo przecietny...;] - moze to kwestia odbioru filmu?!

ocenił(a) film na 7
__kermit__

w top100 jest gros filmów, którym można by zarzucić, że są co najwyżej przeciętne.

ocenił(a) film na 10
vanDee

To, ze dla ciebie jest przecietny, nie oznacza, ze tak musi byc w ogole. Mnie osobiscie cieszy wysoka pozycja tego filmu.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
slav_2

Ale zajebiaszczy tekst "teoretycznie przeciętny". Zara z bki spadne z krzesła.
Film jest 10\10. Świetny pomysł, wartka akcja, efekty spesjalne, zdjęcia, gra aktorska- Bale na prezydenta!!!! PS. Naprawde nie rozumiem dlaczego Skazani na Saswank jest na 1 miejscu...dziwne

użytkownik usunięty
vanDee

TEN FILM JEST WYKURWISTY!!!!!!!!!!!!!
Kiedyś sobie tylko myślałem, zanim opczywiście go zobaczyłem, że to taka marna podróba Matrixa, ale po obejrzeniu naprawdę musiałem przyznać , że się myliłem. Nie dość żeEquilibrium jest o stokroć głębszy od wspomnianego Matrixa, to efektami specjalnymi, pomimo nie dość wysokiego budżetu, mu dorównuje. Wreszcie mamy doczynienia z naprawdę ciekawym filmem sf, ktoś wymyślił coś nowego, ciekawego, wszystko jest tu w idealnych proporcjach i do tego rola Christiana Bale, która według mnie ociera się o geniusz. Dynamiczna akcja i sceny walki przeplatają się z momentami wyciszenia i świetnej gry aktorskiej Bale'a .
Początkowa scena filmu w której Bale wchodzi do pokoju i po ciemku rozwala wszystkich rebeliantów powinna przejść do klasyki kina.

A co do Matrixa. Jak dla mnie pomysł na scenariusz do tego filmu to pomysł troche ściągnięty przez braci Wachowskich od niejakiego pana który się nazywał Platon i żył ponad 2000 lat temu. Kto słyszał o jaskini platońskiej ten napewno wie o co chodzi.

racja