7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197453
6,7 39 krytyków
Equilibrium
powrót do forum filmu Equilibrium

tak to jest prawda ten film jest o wiele lepszy niż avatar.
Posiada scenariusz,prawdziwą scenerie i aktorów.

ocenił(a) film na 8
helsinger

He, he, a co to w ogóle za porównanie?

Equilibrium i Avatar to są kompletnie różne filmy, inne w założeniach, inne w konwencji, inne w kategorii filmu w ogóle... porównywanie ich ze sobą to jak porównywanie pizzy do pierogów.

No, chyba że mieć na względzie fakt, że Avatar, podobnie jak Equilibrium padł ofiarą oskarżeń o klonowanie innego filmu.

ocenił(a) film na 9
Der_SpeeDer

Teraz jest taka moda, że na forach innych filmów wypisuje się, że są lepsze od Avatara.
Dzis widze to poraz trzeci.

ocenił(a) film na 9
EwaMonika

tej to była przesada wcale tak nie mysle tak sobie to napisałem by sprwdzić wypowiedzi niektórych ludzi.

ocenił(a) film na 9
helsinger

A nie masz lepszych zajęć?

Der_SpeeDer

Dzisiaj wszyscy porównują każdy film do Avatara.
Czy Avatar to niby jakiś wyznacznik jakości? Strasznie mnie to drażni...

ocenił(a) film na 7
helsinger

Avatar to Sci-Fi (nie wiem jakiego rodzaju ... może ktoś się orientuje ?? ) a z tego co wiem Equilibrium to Antyutopia (jeden z podgatunków Sci-Fi) wiec nie ma co tu porównywać...
Bless

ocenił(a) film na 9
helsinger

"Posiada scenariusz"

Każdy film posiada scenariusz, bez tego nie zrobisz filmu.

"prawdziwą scenerie"

Jest tak samo wirtualna, jak w we wszystkich filmach, praktycznie wszędzie króluje green i blue box. Jest nieco więcej budynków, ale reszta za nimi i wokół nich jest grafiką.

"aktorów"

Każdy film ma aktorów, nawet animacje są robione na bazie ruchów aktora, uprzednio zarejestrowanego przez odpowiednią kamerę i użyczenia głosu - to też jest forma gry aktorskiej.

Dwa różne gatunki i w swojej klasie tworzą pewien wzorzec, co nie jest naszym wymysłem, tylko ludzi z tej branży.

ocenił(a) film na 7
NommaD79

heheh ! a no tak ...
Tak dwa różne gatunki i nie powinno się tych filmów porównywać - to tak jakby porównywać kisiel ze spaghetti : to i to się je ale jest to innego rodzaju jedzenie.
NommaD79 - nieźle kolesia skwitowałeś - no tak każdy film posiada scenariusz i aktorów. Mało który (w tych czasach ) film posiada prawdziwą (nie wygenerowaną komputerowo) scenerie a w Equilibrium widać dużo elementów przy których pracował sztab grafików więc kolo nie trafił coś haha :P :D

ocenił(a) film na 9
helsinger

Jeżeli porównywać TYLKO odczucia po obejrzeniu tych filmów, to dużo bardziej podobał mi się Equilibrium.