PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71885
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

A mnie się podobało

użytkownik usunięty

Dubbing można było ścierpieć, a sam film się bardzo fajnie oglądało. Fajne efekty, plenery, muzyka...trochę gorzej z fabułą, co było widać od razu, ale nie jest tak tragicznie (większe gnioty na Filmwebie mają wyższą ocenę...).

9\10.

ocenił(a) film na 5

Film jest bardzo ciekawy. Fabuła była taka a nie inna ponieważ "próbowali" zmieścić książkę w filmie co jak wiadomo zazwyczaj się nie udaje. Tym razem było podobnie. W filmie wystąpiło wiele błędów: Brom nie zabił żadnego Razaca. Murtagha poznali później ale przyłączył się do nich wcześniej. Arya nie była przytomna wcale, ominęli krasnoludów i pobłogosławienie dziecka przez Eragona i nadanie piętna przez Saphirę. Arya jest elfem więc ma elfie spiczaste uszy! A i dubbing był skrótem mówiąc do bani!

ocenił(a) film na 7
AmIRightForYou

Dla mnie taki średni, szału nie było :)

użytkownik usunięty
AmIRightForYou

ominęli bardzo dużo moim zdaniem ważnych zdarzeń z książki i pozamieniali kolejność i same zdarzenia
ale autor filmu mógł się postarać i zrobić dłuższy film np. koło 3 godzin to też inaczej by wyszło

ocenił(a) film na 5

Jak dla mnie polski dubbing był straszny, tak niepasujący jak tylko się dało...przestałam zwraca na niego uwagę może koło połowy filmu...fabuła też pocięta, nie zabardzo wynikowa, brak ciągłości...plenery malownicze i przyjemne dla oka, ale tylko te po których bohaterowie podróżowali, te stacjonarne były robione, odniosłam wrażenie, tylko "aby były"...kary koń z fantastycznym ruchem, za to koń eragona wyglądał przy nim doś groteskowo (dla głównego bohatera naprawdę mogliby znaleź fajniejszego). Gra aktorów też bez fenomenu, najlepszy był chyba ten były jeździec, ale i Cień był niezły (+ za charakteryzację). 5/10

ocenił(a) film na 6

Film Eragon na szczęście po raz pierwszy oglądałem w wersji oryginalnej i z tego co pamiętam było nieźle, ale to co ostatnio zobaczyłem, a raczej usłyszałem, w tv odrzuciło mnie. Film z polskim dubingiem oglądałem do momentu kiedy Eragon walczy z Bromem na kije więcej nie wytrzymałem.
Ocena
W wersji oginalnej 6/10
Polski Dubing 3/10

ocenił(a) film na 3
Rakur

dobry film dla młodszej publiczności mnie się nie podobał , główny bohater jakiś taki przygłupi no i ten dubing - moim zdaniem całkowita porażka . Film przewidywalny , nie trzymający w napięciu . Postacie sztampowe , żadnej głębi . Mam odczucie że aktorzy po prostu wychodzą na plan mówią co tam w scenariuszu dla nich napisane i to wszystko . Moja ocena filmu 3/10 .

ocenił(a) film na 7

Film, może nie arcydzieło, ale ogląda się przyjemnie.
Owszem, trochę pocięty, ale gdy robią film na podstawie książki, muszą coś pociąć- z lepszym lub gorszym skutkiem.
Efekty specjalne całkiem niezłe.
moim skromnym zdaniem nie było tak źle.