PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71885
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Po tym ostatnim plakacie widzę, że spartaczyli sprawę!:(

elendil15

Bez przesady, gorsze jest to, że Arya nie ma spiczastych uszu ;( Jak można nie zrobić elfce spiczastych uszu?! Saphirę mogli zrobić jeszcze gorszą.

ocenił(a) film na 3
Evarini

A włosy Aryi??? Jeśli to jest kruczoczarny to jestem daltonistą...

ocenił(a) film na 8
elendil15

zgadzam sie z evarini. gorsza jest arya bez spiczastych uszu. zastanawiamy sie z kolezanka jak zrobia eragona w drugiej czesci. w koncu on tez podobno ma miec spiczaste uszy. co? on bedzie mial a elfy nie? co sadzicie o tym?

ocenił(a) film na 3
Saphira5

A ja sie zastanawiam, czy w ogóle zrobią drugą część. Saphira mnie się podoba, a do Aryi oprócz braku spiczastych uszu to nic nie mam.

Alice

wg mnie eragonowi tez nie zrobia uszu ani w ogole zadnych cech wyglądu elfa... moze tylko pokazą że stał się silniejszy czy cos w tym stylu.. niestety tylko tyle sie po nich spodziewam...

Luelle

po tym jak uslyszalem fabulkę ksiazki zlylem w nadzieji ze takze film bedzie spox. to co zobaczylem na zwiastunie mnie odrzucilo. Plakat saphiry mnie dobil.. film bedzie kiczem, tyle wam powiem :/

ocenił(a) film na 1
elendil15

wystarczy spojżeć przez sekunde na plakat i już można powiedzieć "kicz"

dengr

Wszystko powiewa kiczem, saphira moze nie jest taka zła co wszystkie inne posatacie. No ale saphira napewno nie umyaw siędo Rogogona.

ocenił(a) film na 3
elendil15

no wlasnie Saphira,tez sie z kolezanka zastanawiamy jak to bedzie;)pozdro

ocenił(a) film na 4
Ami_6

Wylicze bledy, ktore zauwazylam na zwiastunie:
-Eragon jest blondynem,
-jajo Saphiry wyglada jak kinder niespodzianka i nie ma skorzastej siateczki,
-Arya jest ruda i ma niebieskie oczy (chyba, moze sie zle przyjrzalam),
-Murtagh wyglada na mlodszego od Eragona i jak dzikus (choc i tak on najbardziej mi sie podoba z calej obsady),
-Durza ma szare oczy,
-Ra'zac nie ma dziobu, garba i wielkich oczu (po prostu jest az nadto ruchliwa mumia),
-Saphira ma matowe luski, a jej skrzydla nie maja skorzastej blony (sa pokryte sztywnymi luskami wygladajacymi jak piora),
-gedwey ignasia wyglada jak rana (nie jest biala i lsniaca),
-rozblysk magii Aryi jest niebieski,
-Saphira zionie ogniem przez cala bitwe,gdy w rzeczywistosci po raz pierwszy zionela w obronie Eragona na samym jej koncu,
-jej plomien jest normalnej barwy, a nie blekitny,
-Sniezny Plomien (kon Broma) jest brazowy,
-nie przypominam sobie by Eragon zasiegal informacji o smokach z ksiazek,
Wiem, ze to czepianie sie szczegolow, ale mnie to drazni. Moze tez ja cos pomylilam wiec mnie sprawdzcie. (Sorki ale nie mam polskich liter)

TheCloudEater

ta kinder niespodzianka mnie dobiła:]
ale ogólnie to masz rację!!!! Ogólnie to schrzanili robotę!!!! A szczególy są zawsze najbardziej drażliwe... Poza tym... te mumie to byli Ra'zacowie? Boże święty, a ja myślałam, że to kolejny chory twór reżysera! Gedwey ignasia to zwykła szrama, od której robie się aż nie dobrze. Tragedia, no tragedia... Ale może film będzie zrobiony dość ciekawie pod względem fabuły i nie będzie smętny jak Potter, na którym ziewałam...

ocenił(a) film na 6
elendil15

Zgadzam się z 2 ostatnimi wypowiedziami, zastanawiam się też nad Urgalami. Widzieliscie ich zdjęcia?! To zwykli ludzie tyle, że mają pare ozdóbek i "makijaż", no chyba, że to nie oni... ;)

Marcia_3

Zgadzam sie, z tym że wszysto w tym filmie jedzie kiczem. Jest poprostu badziewne, z tego można było zrobić cos rewelacyjnego. Ale czy wy na serio nie wiecie co to jest błąd w filmie? To nie są błedy, ani jeden. To jest wizja reżysera i producętów. I tyle.

Stefan_Mirecki

urgale!? To nawet w 1/4 nie przypomina urgala!! To człowiek umazany błotem z papierowymi różkami! jestem po prostu zniesmaczona!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4
elendil15

nie no nie jest zle,ale fakt-na tym plakacie ze zblizeniem to jest tragedia!!!ASle najgorsze to jest to ze Arya nie ma szpiczastych uszu!