PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71885
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Eragorn

ocenił(a) film na 6

Jestem świeżo po obejrzeniu tego filmu choć wiem ze już dawno bardzo mail swoja projekcje w kinach. Teraz nadrabiam trochę zaległości filmowe a jest tego sporo. Bardzo ładna historia w stylu Opowieści z Narnii na pewno świetny film dla młodych ludzi nastolatków szczególnie chłopaków i fanów gier przygodowe -fantasy. Da bing polski może być . Nie żałuje czasu przeznaczonego na ten film. Myślę ze i gra komputerowa jest w podobnej wersji co film i na pewno odda jego tło.

ocenił(a) film na 2
sebastiannycz

Jako samodzielny film - owszem, nawet niezłe. Na moje nieszczęście najpierw czytałem książkę (która bardzo mi się podobała), a potem widziałem film, wiążąc z nim duże nadzieje... Krótko mówiąc, jest to najbardziej skopana ekranizacja, jaką widziałem. Wątki pozmieniane, ważne pousuwane, pododawane jakieś nędzne zamienniki, kompletne wyrzucenie z fabuły elfów i krasnoludów (które są dla niej ważne), dodanie Galbatorixa, który ani na moment się w trzech tomach książki nie pojawił, oraz tak zmienione zakończenie, że twórcy musieliby się naprawdę nagimnastykować, żeby móc logicznie połączyć ten film z ewentualną kontynuacją, jeżeli chociaż trochę miałaby być wzorowana na Najstarszym...

ocenił(a) film na 2
sebastiannycz

Nie no, błagam, tylko nie porównujcie "Eragona" z "Opowieściami z Narnii"...