PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71885
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Czyli, czy dobrze Waszym zdaniem obsadzono role i czy postacie są dobrze ucharakteryzowane, tzn. podobne do tych które sobie wyobrażaliście??

Może ja pierwsza: Arya!!!! Pierwsze na co zwróciłam uwagę to USZY!!! Jak można zrobić elfa bez szpiczastych uszu???? To normalnie... sama nie wiem jak to określić... już mi nawet jej kolor włosów nie przeszkadza tak bardzo...
Druga rzecz to Murtagh: żel na włosach?? W (mniej-więcej) średniowieczu?? Hmmm... Jest nieźle dobrany i w ogóle ale ten żel...

Christinka

Ja dodam jeszcze ze Eragon powinien być trochę młodszy... Mieś 15-16 lat a nie 19... W koncu jak chcą kręcić kolejne części to powinni to wziąć pod uwagę ;))

Christinka

Ja dodam jeszcze ze Eragon powinien być trochę młodszy... Mieś 15-16 lat a nie 19... W koncu jak chcą kręcić kolejne części to powinni to wziąć pod uwagę ;))

ocenił(a) film na 3
Christinka

Tak przegjeli z Aryą mnie wogule to ona niepodchodzi do tej roli no ale zobaczymy mize wykaże sie wyjątkowo dobrym aktorstwem
A najbardziej cieszy mnie wybur Robert Carlyle (I) jako Durzy rewelacyny aktor szkoda ze będzie tylko w 1 części :)

ocenił(a) film na 3
Christinka

Tak przegjeli z Aryą mnie wogule to ona niepodchodzi do tej roli no ale zobaczymy mize wykaże sie wyjątkowo dobrym aktorstwem
A najbardziej cieszy mnie wybur Robert Carlyle (I) jako Durzy rewelacyny aktor szkoda ze będzie tylko w 1 części :)

say_2

Wiecie, ja książki nie czytałem. Więc nie mam swojego wyobrażenia postaci. Ale wszystkie plakaty i zdiecia wydajami sie tandeteny i takie byle jakie. No ale saphira wygląda obiecujęco.

Stefan_Mirecki

Powiem tak, też mi się podoba Durza. Tylko on mi przypomina... Wiśniewskiego (!!!) to jest dla mnie koszmar!! To chyba przez te czerwone włosy... :/ Kurde... Jkaby Durza nie mógł być niebieski (na przykład...). I podoba mi się Brom, mimo że miał byś starszy ale moja zbzikowana wyobraźnia nie pozwoliła na to żeby sobie wyobrazić kolejnego Gandalfa czy kogoś takiego, u mnie też nie miał długiej brody :D

A co do Dartha Vendoma: szkoda że nie czytałeś książki, polecam bo jest naprawdę świetnie napisana. A co do Twojego stwierdzenia na temat plakatów itp. myślę że trochę przesadzasz, sama uważam że chłopak wcielający się w rolę Eragona został dość dobrze dobrany bo mógł być gorzej ;) Tylko jakby mu przyciemnilnwłosy do kasztanu yto byłoby odrazu lepiej. Mam nadzieję też ze aktor grający Murtagha będzie dobry, bo starsznie lubię tę postać (nie wiem czemu ale muszę zaznaczyć że prawie skończyłam czytać "Najstarszego" zostały mi jakieś 3 rozdziały).

Troszkę się rozpisałam ale cóż... :D

ocenił(a) film na 3
Christinka

Christinka Broma miał grać aktor który grał Gandalfa :D ( nie pamiętam nazwiska) ale zrezygnował ze względu na X-men 3
A co do wiśniewskiego to ci ta wiadmomość powali z krzesła w polskiej wersji językowaej muzyke skomponuje nie kto inny jak ich 3 a wiśniewski tak sie ucieszył że powiedział że sie przesfarbuje na niebiesko ( ;/) nie wiem czy to aktualne jesio ale tak napisali kiedys na saphirze :) tak wiem też mi sie to nie podoba ale cóż
Venom naprawde warto przeczytać Eragona dobra lekturka

say_2

Gandalf to troszkę za stary... Ja tam na Broma nie narzekam. A Wiśniewski... Brak mi słów...

say_2

Gandalf to troszkę za stary... Ja tam na Broma nie narzekam. A Wiśniewski... Brak mi słów...

ocenił(a) film na 3
Christinka

To prawda, na saphira.pl był taki news, ale 1 kwietnia, więc w prima aprilis. To był tylko żart, bo już dzień później napisano sprostowanie. Nie ma sie co obawiać. A co do postaci to mniej więcej podzielam wasze zdanie.

Alice

chmmm... Chyba wszyscy aktorzy nie pasują. Arya- co to ma być? Ona miała być przecierz piękna! Eragon_-opis Paoliniego nie pasuje, Brom- taki sobie, ale reszta no comment. Pozdrawiam:)

Elfka_2

Strasznie ostra jesteś :D Mi pasuje Durza :D Fajnie go zgobili, aż zapałałam sympatią do tej postaci :P A Aryia nie jest taka brzydka... choć powinna być ładniejsza... Jakoś by ją komputerowo wygładzili :D Podoba mi się Murtagh... Tylko ten żel na włosach...

Christinka

Aktorka która gra Aryę nie jest brzydka, jest ładna. Ale w innych filmach Sienna ładniej wyglądała, np. RE2, tam ją fajnie zrobili ;p Murthagha wygląda dosyć, dosyć, mi w karzdym razie pasuje do postaci. Pozdrawiam:)

Elfka_2

No to się rozumiemy ;)) Chodzi po prostu o to żemożna było wybrać ładniejszą aktorkę albo lepiej ją 'poprawić'. No a Mutragh to mój ulubieniec, mimo wszystko...

Christinka

Christinka, dokładnie to chciałam powiedzieć:] ALe aktorka grająca Aryę mi nawet pasuje, tylko gdyby jej przefarbować włosy to by pasowała jak ulał:) Pozdrawiam!

Christinka

A mnie (po zwiastunie) spodobała się Sienna Guillory jako Arya, bardzo lubie ta aktorkę. WG. zagra bardzo dobrze

ocenił(a) film na 4
TomeCek

A ja jej jakoś nie lubie. Nie pasuje mi tutaj jako Arya, zresztą tak samo jak reszta obsady, nooo może z wyjątkiem Broma. Szczerze mówiąc, zawiodłam się po obejrzeniu zwiastunu (autorskiego) co nie zmienia faktu, że jest na prawde fajną zapowiedzią świetnego filmu. Tylko, że ja jakoś inaczej wyobrażałam sobie te wszystkie postacie :( Nie da sie ukryć, że film ma troche zmienioną fabułe, ale to nic!! I tak czekam na niego z niecierpliwością!! Może te wszystkie zmiany w jakiś sposób dobrze sie razem skomponują z resztą fabuły i wszystko bedzie ok??