Wypiszmy może to co nam się w filmie podobało ;) wad było masa ale nie ukrywajmy że zalety też zapewne były ;)
a) mała Saphira - toż to było cudeńko musicie przyznać ;)
b) lot na smoku - według mnie całkiem całkiem to wyszło - czułam się jakbym sama leciała ;D
c) postać Broma - trzyma poziom
d) stroje też były w porządku
e) polski dubbing da się znieść (tylko troszeczkę za dużo archaizmów ;))
No i pamiętajcie to film raczej familijny a nie żaden horror. Musi trafic do widza w każdym wieku. Pozdrowionka
O dubbingu nie będę się wypowiadał bo po prostu nie lubię zdubbingowanych filmów. Mam mieszane uczucia dotyczące efektów specjalnych. Część z nich była w porządku głównie magia, ale reszta raczej tandetna. W niektórych scenach powietrznych wyraźnie było widać, że bohaterowie są naklejeni na tło :/ . Z zalet dodam jeszcze muzykę, może nic nadzwyczajnego, ale oddawała klimat tego czym miał stać się film.
Film był dość ciekawy jednak różnica między nim a książką na której się opierał to niebo a ziemia. Postać Broma jest genialna. Płakałam jak umarł mimo że nie oglądałam tego filmu po raz pierwszy. Wcześniej oglądałam z napisami a teraz z dubbingiem i bez porównania wolę napisy. Przynajmniej użyli dosłownego przetłumaczenia a nie z archaizmami i innymi. Ale ogółem ciekawie zrobiony film