Ciekawa opcja bardzo lekkiego kina rodzinnego bez zbędnych urozmaiceń. W sam raz na świąteczny wieczór. Ciekawy film dla miłośników fantasy. Jedyny minus to oczywiście dubbing PL. Ogólnie film godny polecenia dla fanów gatunku.
Popieram.. Według mnie lipa.. Filmy z przed 15 lat o tej tematyce są zdecydowanie bardziej ciekawsze..
Film bardzo słaby , z resztą nie ma się co dziwić bo książka jest równie słaba ,dałem radę przeczytać tylko 2 pierwsze tomy z wielkim wysiłkiem :)
Jeżeli ktoś czytał książkę to pewnie znalazł masę wątków/postaci skopiowanych od Tolkiena , ogólnie cała saga Dziedzictwo to marna podróbka Śródziemia z dodanymi elementami Star Wars .
dokładnie to samo mi sie żuciło w oczy , te podobienstwa do Tolkiena. Filmy chyba jeden z najgorszych jakie ogladalem. Po raz pierwszy po polowie wyłączyłem, a dubbing pozostawie be komentarza. Za to moja mlodsza siostra pokolenie hany montany i tych innych pierdół jak uslyszala dubbing to chciala zeby jej wlaczyć poźniej. Nie polecam 1/10