Paulini i jego amatorskie umiejetenosci pismiennicze pozwolily stworzyc naprawda dobra ksiazkę ktora podbila swiat...na jakis czas.HOLLYSHIT zrobilo niestety film słaby nie tak powinno to wszystko wygladac.No i ta gra akotorw no moze oprocz Ironsa 3,5/10
no poza kilkoma imionami i głównym watkiem wszystko inne. Nie ta smierc Broma i milon innych zmian. Do tego własnie ogladam i nie rozumiem dlaczego urgale sa tu raczej ludzmi a nie innym gatunkiem. Gdzie maja rogi i duzy wzrost?Szkoda wogole byl wydawac pieniadze na produkcje takiego czegos!
Ten film to jedno wielkie nieporozumienie. Prawie w ogóle nie ma zbieżności z książką tzn. główny wątek zachowany ale naprawdę sama podróż i ostateczna walka. Chociaż i tam nie dość, że jest wiele braków nie ma pewnych szczegółów które tworzą atmosferę w książce. Interpretacja czy jak to nazwać wersja według reżysera są do bani. 1/10 nie mam nic do aktorów którzy zostali wciągnięci w to nieporozumienie.
nie czytałem wieć na temat scenariusza się nie wypowiadam, dla mnie film średni; niestety oglądałem z dubbingiem, więc ocena moja może się zmienić jak obejrze normalnie - strasznie deprymująco wpływa na mnie dubbing; ale jednak obejrzałem, więc może film nie taki zły