Prawie 20% ocen to jedynki? Widzę, że słowo "różnorodność" dalej działa na Polaków jak płachta na byka, a obecność postaci LGBT to większe fantasy niż kamienie nieskończoności. Przykre ale bez zaskoczenia
Nie oczerniaj Polaków,nie pasuje to wypad z tego kraju,nie potrzebujemy tutaj słabych jednostek
Przeczytaj synku ze zrozumieniem co napisałem, a potem przeproś, to raz. Pisze się z mojego/twojego/naszego kraju. Zwrot "ten kraj/tego kraju" używają głównie lewackie gamonie lub niedouczona gimbaza, to dwa.
Nie podniecaj się,pisze najprościej jak się da bo widzę że gadam z kimś kto mało czyta i pierdoły w głowie lewaku
Wyjaśnię ci - nie gadasz ze mną, a piszesz do mnie. Napisz więc jeszcze raz synku, ale nie najprościej jak się da, tylko zgodnie z zasadami pisowni języka polskiego - z właściwymi końcówkami, prawidłową interpunkcją i konstrukcją zdania. A potem wracaj do lekcji i przyłóż się solidnie do nauki, żebyś nie robił samozaorania swoją "logiką" oraz "elokwencją".
Pride Month 2022 START, TY NIE NA OBCHODACH? CO TU ZE MNĄ GAWĘDZISZ, ZAMIAST DZIAŁAĆ. NALEŻĄ CI SIĘ BATY.
Dla mnie ten film jest fantastyczny i znajoma z którą go widziałem podziela moje zdanie. Sala kinowa też, z tego co widziałem, dobrze się bawiła. Krytykom nie podoba się to, że ten film nie przypomina typowego Marvela.
Pięcioma ostatnimi słowami przechyliłeś szale i ostatecznie idę do kina po drobnych wachaniach. Uważam że jeśli Marvelowi czegoś w tym momencie potrzeba to właśnie tego żeby odbić się od utartych schematów i zrobić coś, co jak napisałeś "nie przypomina typowego Marvela. Namówiłeś mnie.
To jest typowy schematyczny film Marvela z oklepanymi elementami ideologii progresywnych.
Z tym sie akurat nie zgodze. Tylko Polaka to tak potrafi zabolec. Jeden z powodow dlaczego swiat sie z nas smieje :)
jaki świat się z nas śmieje? Nigeria, Japonia, Chiny, Indie? Czy może tylko garstka lewackich półgłówków z upadającego zachodu?
Racja umierającą Europa i USA. Reszta świata potępia ,kraje arabskie zakazują wyświetlania w kinach
Świat się śmieje? Przeceniasz znaczenie swojego kraju. Nie jesteśmy pępkiem świata. Ludzie mają się czym zajmować i zdecydowana większość ludzi na świecie nie zwraca na Polskę uwagi.
Mala korekta - Polska to akurat nie moj kraj. Normalnie zgodzilbym sie z Twoim komentarzem, ale wiem z doswiadczenia, ze wydarzenia z ostateniego roku, ktore wydarzyly sie w Polsce niestety zapewnily jej miejsce w gazetach i programach informacyjnych za granica :) pozdrawiam
Informacje o Polsce pojawiające się w zagranicznych gazetach lub portalach nie cieszą się znaczącą popularnością. Liczba odsłon jest niska na tle innych publikacji z działu zagranica. Część Polaków zwraca uwagę na coś co się pojawia o Polsce za granicą myśląc, że świadczy to jakimś nadzwyczajnym zainteresowaniu. Przebijają się tu czasami jakieś kompleksy. Zamożniejsze kraje uważa się za lepsze; ich ocena ma świadczyć o trafności spostrzeżeń. Nie przywiązywałbym wagi do informacji pojawiających się za granicą.
Ty nie przywiazywalbys uwagi, ale wielu moich przyjaciol przywiazuje i czesto rozmawiaja na ten temat (i nie mowie tu o Polakach). Widocznie jakas uwage przykuwaja te informacje za zagranica na temat Polski. Moze dlatego, ze to co dzieje sie w Polsce jest szokujace.
Zawsze mi się podobają ludzie, którzy siedzą na polskich portalach i podniecają się jak to z Polską się nie utożsamiają, bo mieszkają za granicą, a za granicą Polska to takie tragiczne państwo. Ludzie za granicą mają takie pojęcie o Polsce, jakie im ty je przedstawisz. Skoro obrabiasz d*pę własnej ojczyźnie, to twoi znajomi mają tylko twoją perspektywę. A ja się pytam, co ty tu robisz? Na zagranicznych portalach piszą do ciebie z pogardą, więc wchodzisz na polskie, żeby móc okazywać pogardę innym? Jakie to lamerskie...ale co mają myśleć o Polsce za granicą, skoro takie lamusy ją reprezentują...?
,, jestes idealnym przykladem dlaczego Polska za granica ma taka opinie jaka ma w tej chwili :) boli Cie z tego powodu d***? Przykro mi, ale z faktami najlepiej sie pogodzic :)"
CZŁOWIEKU CO TY PISZESZ? DOBRZE SIĘ CZUJESZ? PODOBNO W PONAD STU KRAJACH ZA HOMOSEKSUALIZM JEST KARA (WIADOMO JAKA). A TY SIĘ DO POLANDI-CEBULADI PRZYCZEPIASZ, JAK NAWET BRAUN NIE CHCE PENALIZACJI HOMOSEKSUALIZMU. WYJEDZ Z POLANDI - CEBULANDI I JEDŹ NA BLISKI WSCHÓD. TAM PUBLIKUJ SWOJE ,,WYPOCINY". I ZOBACZYMY JAK SKOŃCZYSZ. BO MOCNY W GĘBIE TO JESTEŚ TYLKO TUTAJ.
Faktycznie ‘Braun’ jest idealnym przykladem :)
Gdybys przeczytal cala dyskusje bylbys poinformowany, ze w Polsce nie mieszkam :) dlatego wiem z doswiadczenia, ze scena homoseksualizmu w filmie tylko Polakow moze tak bardzo zabolec (w sumie nawet bez konkretnego uzasadnienia).
I nastepnym razem jesli chcesz uzyc informacji jako przyklad to nie uzywaj slowa ‘podobno’, bo to sprawia, ze brzmisz niewiarygodnie.
A nawiazujac znowu do tematu - sceny homoseksualne w filmach byly, sa i beda pojawiac sie coraz czesciej, bo nawet disney ma w planie 6 kolejnych lgbt bohaterow (niektorzy z nich juz sie pojawili w MCU, ale bez nawiazania do ich orientacji seksualnej). Tajze zyj z tym faktem na luzie zamiast sie pocic z nerwow, ze facet pocalowal drugiego faceta zanim poszedl ratowac swiat. Zycie wyda Ci sie od razu o wiele piekniejsze. :) pozdrawiam.
JUŻ BEZ ,,PODOBNO": W krajach Zatoki Perskiej ,,Eternals" jest zakazany. Ze swoimi wypocinami do nich się zwracaj. Nie zrobisz tego. Dlaczego? Bo żyłbyś jak Ahmed Salman Rushdie, cebulaku.
Chetnie wzialbym udzial w dyskusji z kims z kraju, gdzie film Eternals jest zakazany. Dlaczego nie?
Zastanawiam sie tylko jak przezyjesz fakt, gdy w MCU pojawi sie kolejny gej badz lesbijka? Bo w komiksach jest ich sporo. Pewnie zobaczymy nowe twarze lgbt przed 2023, takze wszystko jeszcze przed Toba :)
,,Chetnie wzialbym udzial w dyskusji z kims z kraju, gdzie film Eternals jest zakazany. Dlaczego nie? " - NO TO CZEMU JESZCZE NIE BIERZESZ, HEROSIE?
,,scena homoseksualizmu w filmie TYLKO Polakow moze tak bardzo zabolec (w sumie nawet bez konkretnego uzasadnienia)" - TYLKO POLAKÓW, TO DLACZEGO FILM JEST W KRAJACH ZATOKI PERSKIEJ ZAKAZANY? ODPOWIADAJ GENIUSZU.
,,Zastanawiam sie tylko jak przezyjesz fakt, gdy w MCU pojawi sie kolejny gej badz lesbijka? Bo w komiksach jest ich sporo. Pewnie zobaczymy nowe twarze lgbt przed 2023, takze wszystko jeszcze przed Toba :)" - NO TO BĘDĄ MIELI BAN DO TEGO 2023 W KRAJACH MUZUŁMAŃSKICH. OCZYWIŚCIE ŻE WIEM IŻ TAK BĘDZIE. PRZECIEŻ DYREKTYWY JUŻ WYDANE: TRZEBA PROMOWAĆ MNIEJSZOŚCI, INACZEJ OSKARÓW NIE BĘDZIE. TO CHORE. PRZYPOMINA SIĘ JAK BOHATER ,,MEFISTA" (DZIEJĄCEGO SIĘ W HITLEROWSKIEJ RZESZY) MÓWI: MUSZĘ CHWALIĆ BEZTALENCIA BO MAJĄ NIEBIESKIE OCZY I BLOND WŁOSY. TERAZ TRZEBA OBOWIĄZKOWO CHWALIĆ TYCH, CO REPREZENTUJĄ MNIEJSZOŚCI
Majac konta na imdb i rotten tomatoes nie spotkalem jeszcze komentarza od osoby, ktora pochodzi z jednego z takich krajow. Jesli sie pojawi masz moje slowo, ze wezme udzial w dyskusji :)
To dziwnie, bo disney jakos do tej pory nie uwzglednial osob ze spolecznosci lgbt w swoich projekatch marvelowskich (nie otwarcie, chociaz bylo wspomniane, ze na przyklad Valkyrie ma miec w przyszlych projektach bardziej okreslona swoja orientacje, ktora jest biseksualizm). Jedna scena dwoch calujacych sie facetow a Ty juz gowno burze robisz :)
Koran, uznawany przez muzułmanów jako święta księga islamu, wypowiada się co do czynów homoseksualnych w surze al-Araf (Wzniesione krawędzie) (7,79) oraz w surze asz-Szuara (Poeci) (26,166), nawiązując do opowiadania o Sodomie. Hadisy, czyli świadectwa opinii proroka Mahometa jeszcze bardziej ostro wypowiadają się w tej kwestii (Zabij tego który to czyni, a także tego, któremu to czynią) zabraniając zarówno liwat, stosunków seksualnych między mężczyznami, jak i sihak, stosunków lesbijskich. Islamskie szkoły prawa różniły się głównie co do kary, jaką powinni ponosić homoseksualiści oraz sposobu dowodzenia winy. Historycznie w krajach islamskich homoseksualizm był czasem tolerowany, czemu sprzyjała poligamia. W wielu jednak, w których islam jest religią państwową za homoseksualizm nadal grozi kara śmierci: w Iranie, Arabii Saudyjskiej, Mauretanii, Sudanie i Jemenie. Przykładem jest egzekucja przez powieszenie dwóch irańskich nastolatków, Mahmuda Asgariego i Ajaza Marhoniego(ang.) z powodu stosunków homoseksualnych, wykonana w lipcu 2005 roku. W innych państwach przepisy są łagodniejsze, co zazwyczaj oznacza wieloletnie więzienie. Również lesbijki bywały prześladowane – historyk at-Tabari opisuje przypadek ukarania śmiercią pary lesbijek uprawiających seks w haremie kalifa al-Hadiego.
POWIESZ IM ŻE MAHOMET SIĘ MYLI? ŻYCIE CI NIE MIŁE!!!!
GUZIK MNIE OBCHODZI SCENA Z ETERNALS. JAKO POLAKA OBCHODZI MNIE TO, ŻE TO CO WOLNO MUZUŁMANINOWI NIE WOLNO POLAKOWI.
To moze po prostu zyj tym, co mowi Biblia - ze kazdego blizniego powinno sie traktowac z tym samym szacunkiem i ze Bog kocha kazdego tak samo.
I nie mozesz mowic, ze guzik obchodzi Cie scena z Eternals, bo jestes na forum tego wlasnie filmu i dyskusja zaczela sie wlasnie od wspomnianych scen gejewskich.
Ewidentnie disneyowi i wielu fanom Marvela oraz innym widzom nie robi fakt, ze mamy pierwszego superbohatera geja, takze wspolczuje, ze tak bardzo Cie to boli, ze osoby ze spoleczenstwa lgbt coraz czesciej mozna zobaczyc na duzym ekranie. I mowie to szczerze.
JAKO POLAKA OBCHODZI MNIE TO, ŻE TO CO WOLNO MUZUŁMANINOWI NIE WOLNO POLAKOWI. TO CO WOLNO UKRAIŃCOWI, LITWINOWI, ROSJANINOWI, CZECHOWI (ITD.) NIE WOLNO POLAKOWI. TO MNIE OBCHODZI.
UWAŻAM ŻE TRZEBA TRZYMAĆ SIĘ PIERWOZORÓW (CHYBA ŻE Z JAKICHŚ SENSOWNYCH POWODÓW SIĘ ZMIENIA ORYGINAŁ). JEŚLI BOHATER NIE BYŁ HOMOSEKSUALITĄ TO NA SIŁĘ I BEZ POWODU HOMOSEKSUALISTĘ Z NIEGO ROBIĆ SIĘ NIE POWINNO. ODWROTNIE TEŻ NIE. BYŁ TAKI ZAPOMNIANY JUŻ FILM Z LAT. 60.
Redford reportedly insisted that his character, gay in the original novel, have some interest in women. Likewise the studio, fearful of the potential controversy, insisted that the film only acknowledge the character's bisexuality through a few bits of dialogue. Despite these limitations, the film is generally recognized for one of the early depictions of a gay or bisexual character in American cinema who is not ashamed of his sexuality and does not commit suicide.
I ŻE TO REDFORD (ETATOWY LEWICOWIEC) TAK SIĘ ZACHOWAŁ?!?!?!? MOIM ZDANIEM ŹLE SIĘ ZACHOWAŁ. CZŁOWIEKU, JESTEŚ ZADOWOLONY!!!!!!!
Osobiscie w wiekszym szoku bylem, ze z postaci Ajaka i Makkari zrobili kobiety niz to, ze z Phastosa zrobili geja.
Trzymajac sie faktow z filmu, Eternalsi nie zostali stworzeni tak jak bylo to zrobione w komiksach, co sprawilo, ze sam pomysl na to, ze jeden z Eternalsow (bez wzgledu na plec i orientacje seksualna) ma rodzine i zyje z partnerem bylo bez sensu.
Ale uwazam, ze Makkari w filmie byla swietna. Phastosa orientacja seksualna nie przeszkadzala mi w zaden sposob. Hayek niestety byla troche dretwa.
Nie rozumiem tylko po co robic z tego tak wielka afere.
Postac Sprite, z racji ze ma postac dziecka, nie zrobila zadnego znaczenia.
Ale zgadzam sie z tym, ze tak jak produkcja Malej Syrenki ma byc przedstawiona jako czarna syrenka, jest dziwnym pomyslem, bo nie rozumiem co ma to wniesc skoro oryginalna historia mowi o Malej Syrence i bialym kolorze skory.
Ale jesli film bedzie pomyslowo zrobiony to zapewne wielu ludzi przykmnie na ta zmiane oko. Wielu jednak nie pojdzie do kina przez to, ze nie akceptuje takiej zmiany.
Ja kwestionuje takie zmiany, bo czesto sa po prostu zbedne (tak jak w przypadku Phastosa, bo jest wiele bohaterow lgbt w Marvelu, ktore mozna bylo wykorzystac) to zdecydowali sie akurat zmienic osobe heteroseksualna na osobe homo. Taka zmiana jest akurat bez sensu.
Ale sama obecnosc osoby ze spoleczenstwa lgbt uwazam na plus, bo nie mozna uciec od faktu, ze takie osoby zyja wsrod nas, wiec w koncu i w tak duzym uniwersum jakim jest Marvel w koncu sie trafi taki ktos :)
Skoro siedzisz w Anglii, to kiedy w angielskich gazetach, mediach słyszałeś o wyrzezaniu kobiet w Europie? O rytualnym okaleczaniu? O tym, że łamane są prawa kobiet do decydowaniu o własnym ciele? Mówią tam o tym tak często jak o Polskiej polityce (z którą zresztą się nie zgadzam), bo nie wiem czy wiesz, ale Londyn to europejska stolica obrzezania kobiet. Jest ich tam nawet więcej niż w Paryżu. I co robią z tym Brytyjczycy? Rozmawiałeś ze swoimi kolegami i koleżankami z Nigerii czy Somalii, bo takich zapewne posiadasz, o prawach kobiet i brutalności mężczyzn w ich krajach, o tym, że kobiety nawet w Londynie są poddawane rytualnym okaleczeniem? Czy tylko chętnie komentowałeś i tłumaczyłeś im jak to źle jest w Polsce. Ludzie chętnie mówią i słuchają o patologii w cudzym kraju, a Polacy słyną na świecie z obrabiania d*py własnemu krajowi. Spróbuj zainteresować się tym, co dzieje się w krajach swoich kolegów...tak chętnie rozprawiać już o polityce swojego kraju nie będą.
Tak samo jak Ty jestes poinformowana siedzac w Polsce w rzeczach, ktore dzieja sie w Anglii, tak samo Angole sa poinformowani o tym, co sie dzieje w Polsce. I nie, nie przez Polakow mieszkajacych tutaj, bo po prostu wiem, ze (przynajmniej) wiekszosc Polakow, ktorych znam tutaj po prostu wstydzi sie wypowiadac na temat sytuacji obecnej w Polsce.
Nawet jesli to prawda i Polacy slyna z narzekania na wlasny kraj za granica to moze dlatego, ze to prawda. W koncu jest jakis powod dlaczego tyle ludzi opuscilo Polske, prawda?
No właśnie doszedłeś do sedna swojego toku rozumowania. Za granicę wyjeżdżają Polscy, którzy się wstydzą Polski i którzy są przekonani o tym, że Polska to buraczany kraj. Ten przekaz niosą w świat, robiąc Polsce krzywdę poprzez standardowe obrabianie jej d*py. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie, czy w Anglii często poruszany jest globalny problem wyrzynania kobiet? Czy słyszysz w wiadomościach, że Londyn to stolica okaleczania kobiet, czy twoje koleżanki z pracy pochodzenia etiopskiego, nigeryjskiego, somalijskiego otwarcie mówią, że ich narządy kobiece zostały bestialsko usunięte w Anglii (nie w Afryce), czy twoi koledzy mówią otwarcie, że ich siostry i matki są okaleczane? Czy porusza się problem prawa kobiet wśród twoich kolegów wyznania islamskiego? Czy o tym się w Anglii rozmawia? Czy siadając z kumplami do piwa rozmawiasz o polityce Syrii, Iranu czy Arabii Saudyjskiej? Czy skoro Polacy opowiadają jak bardzo Polska jest homofobiczna, to twoi koledzy chwalą się, że w ich kraju za bycie gejem dostaje się karę śmierci?Ja znam odpowiedź na to pytanie, bo nie uwierzysz, ale znam wielu ludzi mieszkających w Anglii i jakiś tylko Polacy lubią sobie na swój kraj ponarzekać i opowiedzieć wszystkim jakim to Meksykiem Europy jesteśmy...podczas gdy siedzą w kraju, w którym wciąż masowo dopuszcza się do okaleczania rytualnego i wszyscy milczą... Dlaczego? Dlaczego nie chodzisz i nie mówisz jak bardzo nie zgadzasz się z masowymi ludobójstwami w Nigerii czy innymi problemami państw twoich kolegów, którym tak chętnie opowiadasz o tym jaka Polska jest zacofana... Sorry, ale ja siedzę w Polsce i więcej o świecie wiem niż ty...
Ludzie z krajow, gdzie homoseksualizm jest zakazany oczywiscie beda trzymac sie zdania, ze homoseksualizm jest czyms ohydnym. I znam takie osoby.
Kobiety, ktore zostaly skrzywdzone w sposob jaki mowisz najprawdopobniej nigdy tego tematu nie beda chcialy poruszac - zwlaszcza do obcych osob.
I PRZYJMIJ W KONCU DO WIADOMOSCI, ZE NIE KAZDY POLAK WYJEZDZA ZA GRANICE, ZEBY OBROBIC D*** POLSKE!!!! Przyjedz i sie dowiedz jak to wyglada… Ludzie wyjezdzaja z przeroznych powodow i uwazam, ze to bardzo ograniczone z Twojej strony, zeby uwazac, ze wszyscy, ktorzy opuscili Polske musza sie otwarcie zle na jej temat wyrazac. Wiele osob woli zostawic takie opinie dla siebie.
O Polsce sie teraz mowi glosno, bo rzeczy, ktore zaczely sie wydarzac w ciagu ostatniego roku nie wydarzaly sie w Polsce wczesniej, wiec swiat jest w szoku, ze kraj jak Polska cofa sie do tylu zamiast isc do przodu.
I dla Twojej informacji moi znajomi z krajow gdzie np kobiety sa zle traktowane czy bycie gejem jest nielegalne sa w Anglii wlasnie z takich i podobnych powodow - uwazaja to za odbieranie ludziom podstawowych praw do normalnego zycia. I mowia o tym otwarcie.
Sadze jednak, ze dyskusja z Toba nie ma sensu, bo jestes rodzajem osoby, ktorej pokazesz biala kartke papieru a Ty bedziesz sie upierac, ze jest kolorowa.
Coz moge wiecej powiedziec skoro nawet znasz zycie w Anglii lepiej niz ja po 12 latach bycia tutaj :) ewidentnie jestes za ‘inteligenta’ dla mnie :) mozesz ostatnie zdanie zrozumiec jak tylko chcesz. Pozostawiam to dla Twojej wyobrazni, ktora widocznie dziala az za dobrze :) pozdrawiam ;)
Ok, ty wyjechałeś z Polski i obrabiasz jej d*pę... czego nie rozumiesz?
Skoro wyjechałeś z Polski 12 lat temu, to po co w ogóle się o niej wypowiadasz, skoro jej nie znasz?
Dlaczego w Anglii i USA w wyborach wygrywa PiS?
Mam dostęp do wiadomości również we Włoszech i tam np. ludzie pytają rodzin w Polsce o sytuację w Polsce, bo była jakaś wzmianka w tv. Większość Włochów interesuje się jeszcze głupszymi politykami włoskimi, którym polscy ze swoją polityką do pięt nie sięgają.
Czesi w ogóle nie rozumieją, po co Polacy tak się przejmują, dla nich taki rodzaj polityki jest normalny, choć u nich są jacyś bardziej ogarnięci, ale wcale naszych nie krytykują...
Widocznie Anglia taka napchana Polonią twojego pokoju...
Napisałam jasno, Londyn to europejska stolica obrzezania. Rytualne obrzezanie odbywa się w Anglii. Dlaczego pod tym względem Londyn jest na poziomie Afryki? Dlaczego o tym się nie dyskutuje? O problemach z prawami kobiet w Anglii, które są pochodzenia afrykańskiego? Może zamiast zajmować się krajem, w którym nie mieszkasz zajmij się agitacją o prawa kobiet w Londynie, zainteresuj się klinikami rekonstrukcyjnymi w Anglii i uświadom koleżanki, że mogą odzyskać utracone piękno, dlaczego nie porozmawiasz z kolegami o tym, żeby nie przyznali na okaleczanie sióstr, córek...? Bo wtedy już przestanie być zabawnie i być może w mordę oberwiesz za wtykanie nosa w nie swoje sprawy... Bo wtedy przypomną ci o tym, że nie jesteś od nich?
Uciekłeś z Polski, bo się jej wstydzisz i pogardzasz nią, a kolegów którzy uciekli z państw homofobicznych tłumaczysz? Dlaczego z nimi nie rozmawiasz o tym, że homoseksualizm wcale nie jest obrzydliwy, że ich państwa źle funkcjonują? Tylko Polska taka homofobiczna...no nie, są kraje dużo bardziej homofobiczne i dlaczego z ich przedstawicielami nie poruszasz tego tematu?
Ludzie usłyszą jakąś szczątkową informację o Polsce i pytają ciebie, bo jesteś Polakiem. Powiedz im w końcu, że ty g*wno wiesz o Polsce, bo od 12 lat tam nie mieszkasz i w końcu powiesz im prawdę.
Idac Twoim idiotycznym tokiem myslenia za kazdym razem, gdy teraz wypowiem swoja szczera opinie na temat Polski nazwiesz ti obrobieniem d*** Polsce? Daje do myslenia na jakim poziomie intelektualnym nadajesz.
Jestem poza Polska od 12 lat to prawda, ale interesuje sie sytuacja w Polsce, zwlaszcza teraz, bo nadal mam w Polsce rodzine i przyjaciol, ktorych kocham i nadal mi na nich zalezy.
Nie masz prawa wypowiadac sie, ze nie miewam dyskusji ze znajomymi, ktorzy nie toleruja ludzi o innej orientacji seksualnej niz hetero, bo nie masz pojecia jak wygladaja moje rozmowy z ludzmi na wszelkie tematy.
Kto Ci powiedzial, se nie poruszam takich tematow z osobami z krajow, gdzie np homofobia jest gorsza niz w Polsce? Masz w glowie jakies dziwne wyobrazenie rzeczy, o ktorych mowie i i ktorych nie mowie nie znajac mnie nawet. Dlatego stwierdzilem, ze dyskusja z Toba w tej kwestii jest absolutnie bez sensu, bo zapewne napiszesz znowu to samo (czwarty juz, dodam).
Jesli nawet tak, ze Londyn jest uznany jako stolocs obrzezania, to wychodzi na to, ze idiotyczna sytuacja polityczna w Polsce zasluguje bardziej na pojawienie sie za granica w gazetach i telewizji.
A co do rozmow z ‘znajomymi, ktorzy pozwalali krzwdzic swoje matki, siostry i corki’ - nie masz prawa zgadywac kto na takie rzeczy pozwalal a kto nie. Wiele osob opuszcza swoje kraje, zeby takie rzeczy nigdy sie nie wydarzyly.
Jesli naprawde chcesz kontynuowac te dziwna dyskusje to miej cos sensownego do powiedzenia, prosze. Inaczej uznam, ze nie warto odpisywac, bo widocznie do Ciebie jak grochem o sciane :)
Jeszcze krotko odpowiadajac na Twoje pytanie odnosnie wyborow - nie znam wszystkich ludzi za granica (przepraszam, jesli sprawilem takie wrazenie), wiec niestety nie wiem dlaczego glosowali tak, jak glosowali. Ale orientuje sie w sytuacji i wiem, ze w Anglii wieksze poparcie mial Trzaskowski - info dalej dostepne jest w sieci :)
Zaczynam sie po prostu zastanwiac czy Twoj mozg jest obrzezany czy cos podobnego, bo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i widze, ze masz problemy w braniu udziaku dyskusji na forum, bo nerwy biora u Ciebie gore.
Napisalem, ze najwyrazniej gazety i programy informacje w tv uznaja polski nielad polityczny za bardziej interesujaca i warta rozmow sytuacje.
Chociaz naprawde nie wiem po co trace czas na rozmowe z kims, kto broni polskiego nieladu politycznyego (do tego kobieta)!!! Usprawiedliwiajac sie tylko tym, ze gdzies tam jest gorzej. Jesli Polska jest wypelniona takimi ograniczonymi osobami jak Ty, to ten syf nie zmieni sie za szybko.
I po raz czwarty (chyba) jesli znajomi przychodza do mnie pytajac o zdanie na temat obecnego syfu w Polsce mowie po prostu, ze sie nie wypowiadam. Ale z pewnosci Ty wiesz lepiei co robie w takiej sutuacji, prawda?