I jak to obcy pojawiający się kilka tysięcy lat przed powstaniem zaawansowanych cywilizacji na Ziemi, załoga to:
wargi Angeliny Jolie, biały heteroseksualny szkot, metroseksualny hindus, chinka, meksykanka, głuchoniema afrykanka, homoseksualny arab oraz kobieta uwięziona w ciele rudej dziewczynki.
Niestety zabrakło sensownej fabuły i dobrego reżysera chociaż liczę na to że w drugiej części pojawi się żyd na wózku inwalidzkim - Judeomen.
ps. W filmie niestety pojawia się zdrajca, spróbujcie zgadnąć kto...
no tak, mogli zamiast nich dać 5 polaków, 2 słowaków i 3 węgrów (czechów już nie, bo teraz się z nimi nie lubimy przecież), których super moce to: jedzenie cebuli na czas, narzekanie, wiedza na każdy możliwy temat świata oraz najsprawniejsza kradzież samochodu
jakbyś wyszedł ze swojej wsi Busko do świata to byś może zobaczył, że ludzi jest wiele i każdy jest taki sam, nie tylko biali polacy ;)
Antropologu przecież to film dla nieoczytanej młodzieży : dorośnij elokwentny erudyto :) i proszę nie spamuj ludzkości swoimi frustracjami Wielkiego Europejczyka. W jedzeniu sushi zapewne zająłeś pierwsze miejsce :) Więcej dystansu i pokory, to tylko głupia rozrywka, po dwóch dniach nawet nie będziesz pamiętał fabuły.
"jakbyś wyszedł ze swojej wsi Busko do świata to byś może zobaczył, że ludzi jest wiele i każdy jest taki sam"
Jakbyś miał realnie do czynienia z innymi kulturami na świecie, a nie tylko z treści indoktrynacji ideologicznych, to wiedziałbyś że to bzdura. Nie, nie każdy jest taki sam.
A jeśli każdy jest taki sam, to jakie znaczenie ma czy byłoby "5 polaków, 2 słowaków i 3 węgrów"? Po co ci ta dywersyfikacja, jeśli każdy człowiek jest taki sam? Zaprzeczasz własnej logice w dwóch poprzedzających się komentarzach.
Ktoś ma chyba problem ze swoją tożsamością i urodzeniem w tej strefi geograficznej. Opowiedz to psychologowi a nie ludziom na forum filmowym. Nie pisz, nie czytaj po polsku bo POchorujesz się jeszcze gorzej na umyśle "białasie" Ehh Ukrytą politykę i obrażanie Polaków zostaw na w domu zanim coś napiszesz nie na temat SPAMIE.
nie obrażam polaków, wykazałem tylko adekwatne porównanie ;) Polecam zobaczyć trochę świata - wtedy można zauważyć, że u nas faktycznie coś nie gra, szczególnie w społeczeństwie
Jeżdżę po świecie od ponad 20 lat nie tylko jako turysta, bo również mieszkałem w kilku miejscach na ziemi. Napisz co jest nie tak w naszym społeczeństwie, bo ja nigdzie nie widziałem idealnego. Wystarczy posiedzieć gdzieś dłużej nie tylko zwiedzać architekturę, by zauważyć, iż mimo różnic kulturowych ludzie narzekają praktycznie w każdym kraju. Mają odmienne poglądy polityczne, inną wizję świata, wychowanie, religię i swoje problemy. W USA i na zachodzie Europy też są rasiści oraz ludzie nienawidzący innych wyznań. W każdym zakątku na Ziemi jak znajdziesz się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiednim czasie to Cię okradną, pobiją lub nawet zabiją. U Nas gadamy na Niemców i Rosjan. We Francji mają kawały o Belgach, a Brytyjczycy nie lubią Francuzów. W Kenii skąd dopiero wróciłem mają problem z Somalijczykami. Co niby jest nie tak z naszym społeczeństwem?
Ja jestem za tym aby ideologię promowane ostatnio w kinach stworzyły własne uniwersum i niech tam tworzą nowe historie a nie przerabiają te już wymyślone. Z chęcią zobaczę coś nowego. Bo narazie to jest jak z lekcjami historia w ZSRR czyli niech będzie taka jak pasuje obecnej władzy . Jeśli pierwotny twórca widział białego heteroseksualnego bohatera jako przełożenie swojej wyobraźni to niech tak zostanie. Po co te dyskusje jedni hejtuja to że inni hejtuja. Na siłę robią czarnego spaidermana i homoseksualną batwomen. Stwórzcie postać w tym universum reprezentującą to co chcecie i niech oglądają ją ci co chcą. Każdy ma prawo do własnego zdania i do wolności słowa nie odbierajcie tego w imię tak zwanej poprawności politycznej.
Przed klapś finansową ten film uchroniło tylko to że Angelina Jolie w nim zagrala.Oglądałem go na raty przez 3 dni ! Jest aż tak "dobry" widać że jest luka po Avengersach i nie ma kto jej wypełnić.
nie, jeszcze musi się pojawić karzeł, na wózku inwalidzkim, o azjatyckim pochodzeniu, bez nóg, który w dodatku jest homoseksualistą
Kocham ten pł**z polaczków w komentarzach jaki to film jest słaby XD Powiem jedno : zróbcie lepszy to obejrzymy i ocenimy :)
Niestety chore czasy chore kryteria na zdobycie oskara, musi być co najmniej 30% tego właśnie aby sie kwalifikować do oskara