PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=201801}

Evan Wszechmogący

Evan Almighty
2007
5,9 105 tys. ocen
5,9 10 1 105239
5,3 24 krytyków
Evan Wszechmogący
powrót do forum filmu Evan Wszechmogący

Ja tańczyć z zachwytu po tym filmie nie mam zamiaru(narzekać zresztą też nie). Film nie jest arcydziełem ale sprawdza się jak na swój gatunek. Podszedłem do niego troszkę inaczej niż inni. Wymazałem z pamięci część pierwszą i nie oglądałem go jako sequel. Nie rozumiem ludzi, którzy porównują go do jedynki. Myślę, że każdy film powinno oceniać się innymi kategoriami mimo, że czerpią z tych schematów(ale to już moje zdanie) Film jest dobry i tylko dobry(choć w przypadku jego oceny wydaje mi się, że duże znaczenie ma jak widz do niego podejdzie). Niektóre sceny, które rzekomo miały być śmieszne mnie nie poruszyły. Gość budujący łódź przewraca się i kaleczy ehhh.... Główny aktor natomiast to już inna bajka. Bardzo dobrze się spisał i muszę powiedzieć, że jego gra aktorska przypadła mi do gustu. A w filmie parę mądrych kwestii też się znajdzie (o sposobności jaką tworzy dla nas Bóg) Reasumując Evan Wszechmogący to dobre kino rozrywkowe na sobotni wieczór. Mimo paru niedociągnięć - Polecam 8/10