6,5 6,5 tys. ocen
6,5 10 1 6479
Facet, który się zawiesił
powrót do forum filmu Facet, który się zawiesił

Jeden z najlepszych filmów jaki ostatnio obejrzałem i chyba jeden z najlepszych w ogóle. Fantastyczna rola Matthew Perry'ego, a scena z tabletkami i telefonem jest nie do zapomnienia :)

ocenił(a) film na 10
thomassw

Zgadzam się w zupełności. Na film ten zwróciłem uwagę głównie dzięki odtwórcy głównej roli. Szczerze przyznam, że liczyłem na to, że Perry trochę się w nim powydurnia, ale bardzo się cieszę, że mnie w tym względzie zawiódł. Postać Hudsona jest dla mnie jedną z tych "nie do zapomnienia" jak Forrest Gump albo Hannibal Lecter. Do "Numb" na pewno wrócę jeszcze wieeele razy. Bez dłuższego zastanowienia 10/10.

użytkownik usunięty
thomassw

właśnie.. także sądziłem, że będzie to film, w którym mp robi wygłupy, jednak jest to film głęboki, ale świetny.. dla mnie niezapomniany, świetna rola perry'ego (nie posądzałem go o talent dramatyczny). dla mnie dycha :)

ocenił(a) film na 4
thomassw

no nie wiem... nie do końca podobała mi się główna rola, bo nie można było jej nienawidzić, ani współczuć... ale poza tym dobry film... No i niepotrzebna szalenie powtarzalna w filmach scena na lotnisku.

ocenił(a) film na 8
dancewithangel

Główna rola jak dla mnie przekonująca, czasem się z niego śmiałem, czasem współczułem, takie mieszanie się totalne. Muzyka w filmie też miodzio. Ogólnie jestem na tak, a ocena wcale taka niska nie jest taka niska.
Co do sceny na lotnisku to zgadzam się, niepotrzebna była, nie pasuje za bardzo do tego filmu

ocenił(a) film na 10
Pyrovatis

Myślę, że scena na lotnisku jest celowa. Bohater jest scenarzystą a kto jak nie scenarzysta wie jak bardzo taka scena jest popularna i oklepana. Z tym, że wyjątkiem, iż zazwyczaj kończy się ona pocałunkiem kochanków i gromkimi oklaskami ludzi dookoła a tutaj jest zupełnie inaczej, nikt nie zwraca na nich uwagi a relacje z dziewczyną jedynie się pogarszają. To taki ironiczny obraz jego życia, jak coś co zawsze się sprawdza (możliwe, że pisał nawet takie zakończenia) ma odwrotny skutek. Ale to tylko moja teoria.

ocenił(a) film na 10
philly

no dobre dobre. zgadzam się z tobą. dobra teoria :)