Czwórka głównych bohaterów to masakra, aktorzy zdecydowanie za młodzi. Obsada w tamtej wersji była super, mimo, że filmy byłby słabe, a tutaj?
Nic złego, że murzyn, ale bardzo logiczne, że biała Sue ma czarnego brata LOL. Promieniowanie kosmiczne? Czy głupota w imię równouprawnienia?
Daj spokój, Electeo jest czarny, tak samo Nick Fury a w wiekszosci komiksow jest bialy
I super Elektro czarny wygląda, ale jakby Elektro miał białą siostrę, to by był kabaret :)
Ci co mają grać Fantastyczną Czwórkę są bardzo dobrymi aktorami, ale co z tego, jak żadne z nich z wyglądu i wieku do swej roli nie pasuje.
Kate Mara jeszcze ujdzie bo np. na tym zdjęciu wygląda całkiem dobrze:
http://www.filmweb.pl/person/Kate+Mara-7525/photos/487610
Ale reszta obsady albo z wyglądu nie pasuje, albo jest za młoda. Aktorzy grający Mr Fantastic i Bena Grimma nie skończyli jeszcze trzydziestki, a Ludzka Pochodnia jest czarnoskóra. Nie żebym była rasistką czy coś, ale niektórych postaci nie powinno się przerabiać na czarnoskórych, Nick Fury OK, Electro OK, ale Pochodnia nie bardzo pasuje, tym bardziej, że był bratem Sue Storm.
Czerpią z komiksów Ultimate FF, gdzie ekipa jest młodsza, DLATEGO aktorzy są stosunkowo młodzi (chociaż bym nie przesadzał bo Evans i Alba w pierwszej FF byli jeszcze młodsi niż Jordan i Mara). Było to tłumaczone już 545454488454 razy, ale ludzie wciąż swoje.
Dobra, spoko nie złość się tak...
I akurat nie czepiałam się o Wiek Pochodni, bo akurat 27 lat mi odpowiada, tylko wadzi mi kolor skóry (nie jestem rasistką, tylko trochę mnie irytuje przerabianie i zmienianie tak ważnych postaci, niech Marvel tworzy nowe postacie z różnymi rasami, ale niech nie przerabia tych starych). OK, może się mylę, może jeszcze film okaże się hitem, ale jak na razie zbytnio mnie nie zachwyca.
A i dlaczego redakcja filmwebu śpi i nie doda Michaela B. Jordana do obsady!
Czarny Pochodnia to decyzja reżysera, który współpracował już z Jordanem przy innym filmie. Uważał, że perfekcyjnie się nadaje do tej roli i tylko jego w niej widział.
Czy jego pomysł wypali czy nie, o tym przekonamy się po seansie.
Gdyby Jamie Bell zagrałby Johnny'ego Storma, a Michael B. Jordan - Bena Grimma nie byłoby tych bzdurnych kontrowersji.
Uwierz mi, też by były :)
Ludzie lubią na wszystko narzekać. Zwłaszcza fani komiksów, gdy chodzi o ich ekranizacje.
Gdyby 3 część była w starej obsadzie to nie mógł bym się doczekać tego filmu, ale tak to niech się dzieje co chce. Wie ktoś dlaczego jest nowa obsada, czy to aktorzy nie chcą grać w kolejnej części czy reżyser ich nie chce?
Tamte filmy były słabe (choć je nawet lubiłam), zapewne druga cześć mało zarobiła i dlatego nie ma trójki.
aktorzy co najwyżej przeciętni, w moim mniemaniu broni się tylko M.B. Jordan ale on do swojej roli pasuje jak pięść do nosa. IMO jeżeli film okaże się gniotem to 20th Century Fox zrobi kolejny restart żeby zachować prawa, albo będzie skłonny rozmawiać z Marvelem na temat odsprzedaży ( w przypadku klapy cena praw może mocno spaść).
Zapowiada się klapa finansowa. Nie wiem czy w ogóle kogoś jest w stanie przekonać ta obsada, kompletnie nie pasuje począwszy od Sue która powinna być blond seksbombą, a kończąc na Benie który powinien być krępej budowy.
Mi jakoś Fantastic Four z X-Menami nie za bardzo pasują., choć może gdyby do był dobry film, to nie mam nic przeciwko. ;)
Zgadzam się obsada to tragedia.... Dopasowanie tych aktorów do postaci jest fatalne...
Co tu mamy ?
1) Zamiast ( Blond Sex Bomby ) Niewidzialnej Kobiety - "Szatynkę" Kate Mara ( Chociaż i tak prezentuje się najlepiej z tej 4... )
2) DOKTOR FANTASTYCZNY ! - Miles Teller, co już samo w sobie jest żartem, aktor znany przede wszystkim z komedii... gdzie jego twarz jest już sama w sobie zabawna xD ( Pomijam już fakt że to ma być mąż Niewidzialnej Kobiety... )
3) Następnie The THING ( Rzecz ) - Oczekujemy "Tęgiego" gościa który brał udział w bójkach gangu ( a później został nawet jego przywódcą ) oraz zawodnik rugby... A co dostajemy w zamian ? - Jamie Bell I, gościa o Twarzy niedożywionego chłopaka..
4) I najlepsze na koniec Ludzka Pochodnia! aka Johnny Storm x) - Czarnoskóry Brat niewidzialnej kobiety, który prawdopodobnie wyszedł drugim otworem skoro jest czarny xD ( No racism :) Albo jak już sugerowali inni po prostu się spalił x) ( Pytanie tylko czy ze wstydu ? )
Zresztą nigdy nie byłem wielkim fanem F4 tak że nigdy nie oczekiwałem niczego wielkiego od tej "produkcji" :)
Komentarze traktować z przymrużeniem oka gdyż nie miałem zamiaru obrażać żadnego aktora ( czy też aktorki :P ) Jak również nie uwarzam ich za złych aktorów.. Na wstępie oczekujemy czegoś innego a od razu dostajemy... "to"..."coś" :P
Casting perfidny,ale być może reżyser ma pomysł na tchnięcie ducha w tą mizerną serię, która po średnich filmach została zapomniana
Nie jesteś osamotniony w swoich odczuciach na temat obsady tego filmu zapowiadającego się na iście Szekspirowski Dramat (nie obrażając Szekspira)
Nieźle gdyby dali, że na początku był biały i jak dostał moc to zmienił się w czarnego:D
Nie byla w sumie super ;/ Juz nie mowie o samych filmach... Dobrze ze odmłodzili bohaterow, tak jak w przypadku The Amazing Spider-Man. Mam nadzieję też że połaczą to z uniwersum X-men