PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

No to...

ocenił(a) film na 1

jak będzie? Będą nowi aktorzy czy starzy? Bo obsada mi się bardzo podobała. Głupie by było jakby
dali nową. I co wszystko od nowa tylko że nowi bohaterowie? Bez sensu! Napiszcie jak to będzie
lub dajcie jakieś linki pliss. Bo ja już nw, raz pisze że będzie a raz że nie.

ocenił(a) film na 1
pola1b

To jest reboot i będzie nowa obsada. Prawdopodobnie młodsza niż poprzednio, bo mają się wzorować na wersji Ultimate, a tam, podobno, członkowie FF są młodzi.

Zdjęcia mają się rozpocząć w marcu 2014 roku, premiera w czerwcu 2015.

ocenił(a) film na 1
zombie001

Szkoda, tama obsada była bardzo fajna. Powinni kontynuować

ocenił(a) film na 2
pola1b

Ale nie mogą. Chcą połączyć wszystkie serie, a Człowiek Pochodnia i Kapitan Ameryka grani przez jednego aktora to problem. :)

ocenił(a) film na 5
CasperChase

To jak? to będzie remake pierwszej części z 2005?

ocenił(a) film na 2
Eph

Reboot samej historii Fantastic Four. Nie wiem jaka będzie fabuła.

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 4
Eph

Reboot, zaden remake, nowe podejście nowych ludzi

ocenił(a) film na 4
CasperChase

Po co piszesz głupoty i wprowadzasz ludzi w błąd?

Nikt nie chce łączyć Avengersów i FF, ba na 99% nie ma szans na takie wydarzenie przez następnych kilkanaście lat.
W wypadku Evansa co najwyżej może występować zakaz jego gry w innych marvelowskich produkacjach, w kontrakcie do roli Capa i nic więcej.

ocenił(a) film na 2
Dealric

Nie wprowadzam nikogo w błąd i pod żadnym pozorem nie piszę głupot. Reboot "FF" był tłumaczony właśnie takim połączeniem i w wielu artykułach znalazła się o tym wzmianka. Nie widzę sensu w zmyślaniu takich newsów, więc przekazuję to, co wyczytałem. Czy jest to prawda- zobaczymy. Może mają takie plany, ale nadmiar ekranizacji w najbliższych latach nie pozwoli na szybkie połączenie tych serii? Zresztą tak jak sam stwierdziłeś, na 99% nie ma szans na takie rozwiązanie. Jeden procent to właśnie to, o czym napisałem i nie wiem o co wielkie oburzenie. :)

ocenił(a) film na 4
CasperChase

Ty napisałeś o czymś co nie ma realnych szans na zaistnienie jako fakcie.
I fakt, że coś gdzieś przeczytałeś nie czyni tego prawdą. Warto sprawdzać wiarygodność newsów przed napisaniem kolejnych głupot.

Nowe FF zamiast rebootu może wynikać z budowy kontraktu evansa, może po prostu wynikać ze słabości starej serii, bądź kosztów kontraktów ze starymi aktorami. Pamiętaj, że Alba swoje kosztuje, Evans swoje kosztuje. Taniej nakręcić reboot i podpisać kontrakty na X filmów za cenę niższą niż kolejny film ze starymi aktorami.

A dlaczego piszesz głupoty i wprowadzasz w błąd? Bo dystrybutor X-menów i FF wprost stwierdził już jakiś czas temu, że nie ma szans na połączenie jego serii z Avengersami. Polecam czytać mniej serwisów plotkarskich.

ocenił(a) film na 2
Dealric

Ty również coś przeczytałeś i piszesz o tym jako fakcie, a mi zalecasz konfrontowanie czytanych treści z prawdą. Fakt, może źle ująłem to, co chciałem przekazać, ale myślę, że dla osoby średnio zainteresowanej coś, co przedstawiają artykuły, będzie dobrą odpowiedzią, bo raczej ta osoba nie będzie kopać na tyle głęboko, by dowiedzieć się wszystkiego na ten temat. Nie ma oficjalnego obwieszczenia powiązanego z rebootem mówiącego o tym, że nie zostanie powiązany z serią "Avengers". Poprzednie obwieszczenie było powiązane z FF, gdzie występują Evans i Alba.
Dlatego szansa jest i zamiast się kłócić o to, kto ma rację, myślę, że lepiej poczekać i sprawdzić, czy ta seria w ogóle wypali i co się z nią stanie później.

ocenił(a) film na 2
Dealric

I odnalazłem jeszcze nowy artykuł na filmwebie. http://www.filmweb.pl/news/X-Men+i+Fantastic+Four+spotkaj%C4%85+si%C4%99+w+jedny m+filmie-101485
Wszystko jest możliwe, skoro X-Men też nie miało się z niczym wiązać. Pozdrawiam. :)

ocenił(a) film na 4
CasperChase

Pokazujesz tylko, ze nie umiesz rozpoznawać informacji...

Prawa do X-menów i FF lezą w tej samej firmie i dlatego ich połączenie od początku było prawdopodobne. X-meni nie mieli się z nikim niełączyć. Mieli się nie łączyć z Avengersami. Istotna różnica nie sądzisz?

ocenił(a) film na 2
Dealric

Rozpoznałem informacje, jednakże skoro X-Meni krzyżują się z Avengersami oraz FF, to jest szansa na wspólny film za kilka lat. Spokojnie, dodałem tylko dlatego, że myślałem, iż cię to zainteresuje jeśli nie widziałeś. Nie wykłócam się o swoje racje.

ocenił(a) film na 4
CasperChase

Gdzie w filmie krzyżują się z Avengersami? Pokaż gdzie, bo znowu piszesz o tej bzdurze jako fakcie.

Coś co ma miejsce w komiksie nie przeskoczy milionowych kontraktów.

ocenił(a) film na 2
Dealric

Uniwersum X-Men krzyżuje się z Avengersami poprzez postać Quicksilvera oraz Szkarłatnej Wiedźmy, choć ona nie występuje w obu ekranizacjach. Jak widać można przeskoczyć kontrakty zmieniając aktorów.

ocenił(a) film na 1
CasperChase

Przecież w tym wypadku uniwersum X-men nie krzyżuje się z Avengersami...

Owszem postacie Q i SW pojawią się w obu filmach (właściwie to tylko Q będzie w obu, jednak mniejsza z tym), ale to wynika z "widzimisię" twórców. Akurat taka sytuacja wystąpiła, bo prawa do tego komiksowego rodzeństwa są dzielone i ma je zarówno FOX (Q i SW jako mutanci i dzieci Magneto są powiązani z X-menami) jak i Marvel (Q i SW byli członkami Avengers). Jednak kontrakty też mają, w tym wypadku, ograniczenia, których nie da się przeskoczyć.

X-meni w filmie raczej nigdy nie spotkają Avengerów bo:
1) prawa do ekranizacji mają dwa różne studia Marvel oraz FOX, a wątpliwe jest aby się dogadali;
2) poziom rozbudowania obu uniwersów jest zbyt duży, aby je połączyć,

ocenił(a) film na 2
zombie001

No tak, X-Meni się nie pokażą, ale FF ma szansę skoro wynaleźli sposób na współdzielenie SW oraz Q.

ocenił(a) film na 1
CasperChase

FF z Avengersami też się nie spotka, bo prawa do nich w 100% należą w tej chwili do FOXa.

Teoretycznie spotkać się będą mogli X-meni z FF, aczkolwiek to też nie jest pewne, bo:

- X-men First Class z młodą obsadą - akcja rozgrywała się w latach 60
- X-men DoFP - akcja rozgrywa się na dwóch płaszczyznach czasowych - młoda obsada = lata 70, stara obsada = ok 10lat po wydarzeniach w "X-men Ostatni Bastion"
natomiast plotki mówią, że fabuła FF osadzona będzie w bliżej niesprecyzowanej 'teraźniejszości'. Ciężko więc aby doszło do spotkania z młodszymi wersjami mutantów, a nie wiadomo też czy będzie kontynuowana seria ze starą obsadą.

ocenił(a) film na 2
zombie001

W pełni rozumiem, jednak nadal myślę, że reboot FF może płynąć na zmianę planów co do ekranizacji. Mam też pytanie- skoro w komiksach Czwórka i Avengers się spotkali, to czy jest możliwość wykorzystania wątków, których Fox nie umieściło w swoich filmach? Tak jest np. z SW, która jak wiemy pojawiała się w obu zespołach i dlatego jej wystąpienie w "Avengers" stało się możliwe.

Osobiście mam nadzieję także, że wersja ze starą obsadą będzie kontynuowana, bo sama First Class nie pociągnie jakoś bardzo długo ze względu na sentyment fanów i samych twórców do postaci Wolverine'a.

ocenił(a) film na 4
CasperChase

Nie mogą połączyć tego bo prawa do Fantastic Four ma Fox, co najwyzej moga to połączyc z X-menami

ocenił(a) film na 4
pola1b

Ale filmy były słabe, więc dobrze że rebootują