NIKT z nowej obsady nie pasuje do głównych bohaterów. Zacznijmy od czarnoskórego, nieprzystojnego (w porównaniu do C. Evansa) Human Torch, nijakiej Niewidzialnej Kobiety (Już Alba wydawała się lepsza), dziecinnego Pana Fantastica, a do Rzeczy już nawet mi słów zabrakło! Jamie Bell, naprawdę?? Może jako aktor nie jest zły, ale zobaczcie jak wyglądała ta postać w poprzednich częściach!! Gdzie tu podobieństwo?? Kto to wybierał??
Miałam nadzieję, przed wybraniem tej obsady, że ten film nawet będzie lepszy niż częśći z 2005 i 2007r. (niebyły złe, ale np. Spider-Manowi nie dorównuje), ale teraz sądze, że będą wieszać na nim psy... szkoda
Ja właśnie dopiero teraz zajrzałem tutaj i myślałem że padnę i nie wstanę ... WTF?! dokładnie i super opisałaś aktorów wcielających się w postacie ... do tego rodzeństwo Storm a tutaj proszę czarnoskóry gościu (hahaha)... czy oni nie przesadzają już z tym wciskaniem czarnoskórych do praktycznie każdej produkcji ?! Każdy w tym filmie wygląda jak dzieciak, no chyba że to ma być Dzieci Fantastycznej Czwórki (to co innego haha :D ) Gratuluję wyboru aktorów, na prawdę chyba trzeba być ślepym z głową w kiblu ****** żeby tak "dobrać" obsadę, co do fabuły to się nawet nie zastanawiam i wolę nie wiedzieć bo obejrzę to tylko jeśli będę musiał lub z czystej ciekawości zobaczenia gniota :)
Pozdrawiam.
Gdyby zostawili starą obsadę byłoby lepiej. Mi się tamte części podobały. Wszelkie nieścisłości nadrabiały przynajmniej humorem. W dodatku Mara już brała udział w filmie o bohaterach z nadludzką mocą i według mnie poległa, podobnie jak cały film.
Tak, a jak Pochodnia dołączy do Avengersów, to Chris Evans się rozdwoi i zagra zarówno Pochodnię, jak i Kapitana Amerykę! Fantastycznie! Gratuluję pomysłowości!
Niby dlaczego Evans nie mógłby zagrać Pochodni? Może i oba filmy są na podstawie komiksów tego samego wydawnictwa, ale kręcą je inne studia i nigdy (a przynajmniej nie przez najbliższe naście lat) nie dojdzie do tego, by te drużyny się spotkały. Było to już poruszane tyle razy, że sobie daruj.
A nowa obsada... Czuję, że ten film będzie dla studia potężną klęską komercyjną.
FAKTYCZNIE OBSADA WYGLĄDA BARDZO KIEPSKO... ale przypomnijcie sobie co się działo kilka lat temu jak podano informację że Samuel L.Jackson zagra Nicka Fury (w oryginale też nie był Murzynem).. wydaje mi się, że z czasem liczne grono fanów serii o Avengers przyzwyczaiło się do tej zmiany.
a ty się doedukuj, Nick Fury miał czarnego syna wiec nic nie zmienili. Chcieli czarnego Nicka to dali syna białemu i takk o to w filmie dali se jego syna zamiast ojca czyli białego. w oryginale syn Nicka wygladał jak L Jackson stad syn Nicka zostal wykorzystany jako postac.
czarny syn białego Nicka, w dodatku o tym samym imieniu... brzmi jak w brazylijskiej telenoweli-ale w uniwersum Marvela wszystko możliwe. już się "doedukowałem" cwaniaczku :) http://naekranie.pl/artykuly/nick-fury-spoiwo-uniwersum-marvela
Ermm... Nick Fury w Avengersach nie jest bazowany na standardowej linii komiksów (tzw Earth-616) tylko na świecie zwanym Ultimate Marvel (Earth-1610), gdzie od zera napisano historie postaci z komiksów, tak aby w dzisiejszych czasach były trochę lepiej odbierane i tam Nick Fury jest od począteczku czarny i nawet w komiksie wygląda jak namalowany L. Jackson. (jestem zboczony na punkcie komiksów, takie Comic-Nazi - musiałem :P)
Wiele postaci w MCU ma zmienione historie (np oryginalnie Iron Man stworzył pancerz w czasie wojny w Wietnamie), niestety jednak to co odwala Sony i Fox to jakaś parodia świata komiksów. W filmach robionych przez Marvela jakkolwiek odwołują się do tego co działo się w komisach i fani sie z tego cieszą, za to wizja takiej fantastycznej czwórki napawa mnie przerażeniem :/
To swoją drogą ;D i też uważam że ktoś się musiał mocno udarzyć w łepetynę zanim to wymyślił, ale akurat w przypadku MCU chodziło właśnie o wersję z ultimate, nawet Jackson w wywiadach opowiadał że miał radochę jak znajomi pokazali mu jego twarz w komiksie i że się zdziwił kiedy 'ten białas Fury nagle stał się czarnuchem' ;D