PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

1)Idziecie na Ant-Mana(ew. Rogue Nation, chociaz to nie będzie miało aż takiej mocy. Mimo wszystko najlepsza część serii z Ethanem, więc polecam)
2)Oglądacie film
3)Zamiast wychodzić z kina głównym wyjściem, idziecie tam, gdzie są sale
4)Szukacie, w któej z sal grają F4
5)Czekacie na rozpoczęcie filmu i wchodzicie za darmo na salę
6)Wchodzicie na filmweb/imdb i gnoicie film niskimi ocenami i reckami

Piknik_na_skraju_drogi

A na ile oceniasz?

LordVader345

Mission Impossible czy F4?
F4 jeszcze nie widziałem, pójdę przy okazji jak na jakimś innym filmie będę

LordVader345

MI tak na 8/10 mocne, kawał dobrej zabawy.
Ant-Man na 6/10, bo przesadzono z sucharami to było bardzo takie nieudane "chcę-być-jak-James-Gunn"

Piknik_na_skraju_drogi

Podobały ci się Srażnicy Galaktyki?

LordVader345

Strażniby tak akurat, czołówka Marvela(9/10), tylko , że oni mieli żarty naprawdę śmeiszne, a Ant-Man starał się mieć śmieszne

Piknik_na_skraju_drogi

Ja mówię jedno:Ant-Man nie jest lepszy niż Cap 2 czy Gotg ale niej gorszy jak IM3 czy Thor 2 albo AAOU

LordVader345

Nie no, Avengers 2 jest kilka klas nad Ant-Manem.
Thor 2 mi się bardziej podobał.
No a IM3 to faktycznie gunwo

Piknik_na_skraju_drogi

No właściwie to Aou jest lepsze
Thor 2-jedynymi minusami była czasem mała nuda,Malektih,jego zmarnowany potencjał i kiepska rola aktorska Portman

LordVader345

no Malekith faktycznie ssie po całosci

Piknik_na_skraju_drogi

Postać mogła być ciekawa ale jest jak jest. Gdyby w mrocznych elfach był Legolas to postać bylaby nawet średnia :)

ocenił(a) film na 6
Piknik_na_skraju_drogi

Mi się IM3 bardzo podobał, bardziej niż Avenger (1.) i Thor.

marcinmrozowski

To nie jest już Iron Man, zrobili z niego na siłę sensacyjniak w styulu lat 80tych, a do tego to najbardziej kiczowaty film Marvela(paskudny i efekciarski finał).

ocenił(a) film na 6
Piknik_na_skraju_drogi

No, wiem, na siłę, ale i tak (wdł mnie) dobry.

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

A czemu niby trzeba bojkotować ten film?

katedra

zeby prawa wróciły do marvela, żeby fox dostał nauczkę za niszczenie materiałów źródłowych i żeby nie przyłożyć się do zgwałcenia F4

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

Przecież to samo dzieje się teraz z Pająkiem.
Prawa nie wracają do kogoś, bo internet tak chce. Przykro mi, nikt nie patrzy na coś takiego jak "inicjatywa społeczności internetowej"

katedra

niby tak, chociaz niekoniecznie.
W ten sposób nie dajemy im zarobić tyle, ile by chcieli, takie akcje przyczyniają się do zarobków poniżej oczekiwań.
Ja wiem , że 1 bilet nic nie zmienia, ale jak zbiera się grupka ludzi, to już Fox nie ma tak fajnie(jeśli jest kilka, kiladziesiąt takich grupek na świecie)

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

Pewnie,że tak. Kolejny reebot jest tak potrzebny jak rybie ręcznik.
Haha już widzę jak ta akcja ma skutek:D
Mały bojownik o wolność - tak będę cię nazywał;)

katedra

Oby!

katedra

HE!
Ta akcja ma akurat sens.
Jak prawa wrócą do Marvela , to nie musza robić rebootu, wystarczy, że dostaną postaci Surfera i Galactusa, które mogą do MCU wprowadzić

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

Nie ma żadnego. Jak miliard innych głupszych.
MCU nie powinno dostać już żadnych postaci. To, co się teraz wyrabia w świecie komiksów przechodzi ludzkie pojęcie. Wracamy do sytuacji z lat 90-2005, kiedy byliśmy zalewani przez taśmowo robione filmidła bez pasji i pomysłu

katedra

Wszystko zależy od reżysera moim zdaniem.
Favreu czy Gunn rozumieją swoje postaci, ale ten od Ant-Mana to beznamiętna marionetka/rzemieślnik.
Nie podoba mi się to jaką kontrolę ma Marvel nad swoimi filmami o superbohaterach wobec twórców, ale póki filmy są dobre...to niech je robią

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

Rozpoznawalny styl miał jedynie Thor i może Winter Soldier. Reszta to wyrobnictwo, taśmowo robiona fuszerka.
Filmy Favreu nie różnią się ani od Dark World, ani od IM3. Obejrzyj inne filmy Gunna, a potem GotG - zobaczysz,żę to nie ten sam reżyser.
Na razie Marvel ma formę spadkową, a plany ma na co najmniej 20 lat. Jak tak dalej pójdzie będzie to największa zapaść filmowa od czasów powstania kinematografii. Dawno nie było takiej posuchy w kinie i braku oryginalności

katedra

Thor własnie był taśmowy.
No masz trochę racji, ale lubię raczej większość filmów Marvela/

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

Ale miał wyróżnialny styl reżyserski - stylizacja na para średniowiecze, umiłowanie Szekspira, tanie,ale skuteczne środki przekazu. Tego zabrakło nawet Iron Manowi, który po prostu - jest nijaki. Film jest dobry, przyznaję,ale nie wyróżnia się niczym spośród 100000 blockbusterów.

katedra

No nie do końca.
Tak op Ironie można powiedzieć z perspektywy dzisiejszej, gdy nasrali tymi filmami Marvela, ale on sam był w sobie rewolucją trochę, zapoczątkował wszystko.
I jeszcze w nim mi się to podobało, że był na dobrą sprawę bardziej realistyczny niż Batman(dlatego trochę nie lubię sytuacji, że IM jest w MCU).

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

Był może rewolucyjny w treści,ale nie w stylistyce. Wyglądał normalnie, średnio, klasycznie, standardowo, nieoryginalnie, banalnie.
Cała technologia Starka jest nierealistyczna.

katedra

W stylistyce nie, ale da się na to przymknąć oko, zwłaszcza, zę to tylko film rozrywkowy.
No i dobrze rozpisali głónego bohatera, Iron w komiksach był zwykłym nudnym żołnierzykiem mentalnie

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

I wygląda jak większość filmów rozrywkowych,a nie musiał.
Co niestety teraz może by wyszło na lepiej, bo jego postać obecnie w MCU jest zbędna. Jest cała masa innych, które równie celnie mogą rzucać one linerami

katedra

jego postać zepsuli i zrobili z niego kompletnego debila-dupka.
Wszystko po to, żeby pogodizć się, że będize tym niedobrym w cw xD

ocenił(a) film na 4
Piknik_na_skraju_drogi

W pierwszych dwóch filmach był ok. Teraz jest kolejnym, randomowym superbohaterem, którego można scharakteryzować 2 cechami

katedra

Niekoniecznie.
Jest komuchem teraz w kwestii zachowywania się xD

ocenił(a) film na 3
Piknik_na_skraju_drogi

W kinach (a w każdym razie w Cinema City) w drzwiach stoją pracownicy, żeby właśnie ktoś nie poszedł za darmo na kolejny film.

Ryloth

łątwo wyminiesz

Piknik_na_skraju_drogi

Ja tak zrobiłem :)
Ale na innym filmie,pół roku temu

LordVader345

ja też kiedyś xDDDD

ocenił(a) film na 3
Piknik_na_skraju_drogi

Lol, raczej nie, skoro wejście znowu duże nie jest, a osoba stoi przed wejściem i nakazuje wszystkim iść w dół ekranu, do innego wyjścia z sali. Może u ciebie w kinie jest inaczej. Ja mówię o Cinema City, konkretnie Sadyba.

Ryloth

w wielu cc tsak nie pilnują, a często patrza się na schodzących ludzi.
Jak się odwracają się wymija

ocenił(a) film na 3
Piknik_na_skraju_drogi

Może i tak, ale szkoda zachodu. Poza tym to nieuczciwe.

Ryloth

To co Trank i Fox zrobili też jest nieuczciwe

ocenił(a) film na 3
Piknik_na_skraju_drogi

To nie jest usprawiedliwienie. Ale rzeczywiście, jeżeli film jest tak beznadziejny, jak w recenzjach, to zaliczyli najgorszy projekt w historii Foxa.