PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=50}
6,8 7,9 tys. ocen
6,8 10 1 7922
4,5 4 krytyków
Fatalna namiętność
powrót do forum filmu Fatalna namiętność

Film obejrzałam ze względu na mojego ulubionego kompozytora, który nie układa muzyki do byle jakich filmów. Słuchałam jej od dawna, a nie znałam filmu, więc gdy zobaczyłam skacząc po kanałach, że właśnie się zaczyna, postanowiłam obejrzec.
Film naprawde bardzo ciekawy, z wciągającą fabułą i tajemniczym klimatem, ponadto wartościowy. Polecam!

ocenił(a) film na 8
Annika00

Bardzo ciekawa fabuła na niezwykłym podwórku. Coś w tym filmie jest... warto tego poszukać. Nie wspomnę o ślicznej Ling Bai Ling Bai. Polecam

Annika00

Zgadzam się z wami. Myslałm że film będzie taki sobie, a jednak byłem pozytywnie zaskoczony. Nie przynudzał, trzymał trochę w napięciu.

ocenił(a) film na 7
kenexgro

Troszkę to prawda. Pomimo, że to stara produkcja, z ciekawością ogląda się do końca. Ładna scenografia i muzyka, nawet udany klimat Chin. Jednak na wyższą ocenę niż 7/10 nie pozwala zbyt naiwna fabuła i za bardzo amerykańska realizacja (szczególnie drażni scena "bohaterstwa" w ambasadzie).
Ale film pokazuje też trochę prawdy o Chinach, niby biznes i gospodarka wolnorynkowa to jednak do tej pory panuje tam potężna korupcja, a o wszystkim decydują partyjni działacze...