PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=50}
6,8 7,9 tys. ocen
6,8 10 1 7892
4,5 4 krytyków
Fatalna namiętność
powrót do forum filmu Fatalna namiętność

stopniowo w górę

ocenił(a) film na 8

Z minuty na minutę ten film co raz bardziej mi się,podobał. Tylko czy chińskie procesy rzeczywiście są takie "amerykańskie"? Bardzo ciekawy był motyw przemiany wewnętrznej głównego bohatera, bohaterki w sumie też. I chyba dlatego oraz dzięki umiejętnie budowanemu napięciu daję 8 punktów.

[29 kwietnia 98, Polonia, Łódź]

ocenił(a) film na 9
Mario

A jaka tam niby była przemiana bohatera? I co masz na myśli pisząc, że proces przedstawiony w tym filmie jest "amerykański"? Dla mnie ten element był świetny, pokazana była w nim wyższość władz Chińskich (państwa) nad oskarżonym (jednostką), a uniemożliwianie skutecznej obrony wzbudzało zainteresowanie i rodziło wiele pytań, np. właśnie czy to tak na prawdę wygląda i jaki jest system sprawiedliwości w Chinach. Jako młody chłopak ten proces wywarł na mnie takie wrażenie, że myślałem sobie nawet jak to fajnie być adwokatem i bronić takich pokrzywdzonych ludzi. A to tylko potwierdza genialność tego dzieła.

ocenił(a) film na 8
Bosniak

Jaka przemiana bohatera? Odsyłam do obejrzenia tego filmu po raz kolejny :).

ocenił(a) film na 9
Mikz

Że niby stosunek bohatera do Chin, chińczyków, kontrahentów i ludzi? Że później nie patrzył już na wszystko tak liniowo? No nie wiem, nie wiem...