PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

Zasiadlem do tego filmu podjarany jak dziecko jako milosnik FF (w szczegolnosci 7). Moja ocena: Oprawa audiowizualna na najwyższym poziomie. Dynamika walk zapiera dech w piersi a towazyszaca temy muzyka tez jest z gornej polki (choc jest pare patentow ktore mi sie nie podobaly). Bardzo podobalo mi sie odwzorowanie postaci z gry. Niby troszke inaczej wygladaja a jednak sa bardzo podobne (wyglad i zachowanie). Teraz fabula: ze co ?? jaka fabula ... raczej zlazek. Gdzie sa wszystkie postacie (uwielbialem Reda a on wypowiada 3 zdania w tym filmie). Gdzie pokazanie starej potegi shinry. Gdzie uzywanie materii (wiem ze bylo ale ile) i pelno innych gdzie gdzie. Moze sie czepiam ale nie powinni sie zabierac za to bez naprawde dobrego pomyslu. Hmmm pomysl moze i byl ale nie da sie przedstawic jakiejkolwiek opowiesci z FF w 1,5h i na tym wlasnie polega magie. Podsumowujac jest to dobry kolejny matrix we wspanialym swiecie FF ale bez tego co w FF najlepsze ... fabuly... ps sepiroth jest kozakiem na miare gry (no moze troszke mniej oblakanym)

ocenił(a) film na 10
Kaneda

dla mnie i tak jest bardzo pieknie 1.5 godziny to malo prawda tylko ze ff7 gralo sie po 50 godzin przeniesiesz to wszystko do filmu zreszta zobacz film trfal 1.5 godziny a jaki dlugi czas byl robiony ! zrobili swietny film dla fanow ff7 wszyscy powinni byc wedlug mnie zadowoloni ja jestem gralem w ff7 6 lat temu i teraz mam zamiar znow do tego arcydziela powrucic :p 10+/10 moja ocena pozdro

ocenił(a) film na 10
nemesis10

Najwiekszy minus filmu to objecie tylko Midgaru i Forgoten Capital, a gdzie Nibelheim, Wutai, Cosmo Canyon, Rocket Town i inne miasta. Jakoś trzeba było zebrać tą całą paczkę

PS Mogli pokazać scene śmierci Aeris bo mój kumpel po filmie utwierdził sie w przekonaniu że Aeris żyje :P