Przepraszam, że tak niegrzecznie to ujmę - ale umiesz czytać? Przyjrzyj się uważnie czego dotyczy ta strona. Data premiery (2016) jest umowna. Nie wiadomo kiedy zrealizują ten film, ale na pewno będzie on częścią DC Cinematic Universe ("Człowiek ze stali" i "Batman v Superman: Dawn Of Justice"), a nie serialowego uniwersom The CW ("Arrow" i "Flash"). Nieoficjalnie mówi się o filmowym crossoverze Flasha i Green Lanterna (oby znów wybrali Hala Jordana, tyle, że z lepszym odtwórcą niż Ryan Reynolds, a nie z tym murzynem, wypromowanym przez kreskówkę), czyli coś na wzór "Batman v Superman: Dawn Of Justice".
Spoko. Pozwól, że pomogę - link do strony o serialu [ http://www.filmweb.pl/serial/Flash-2014-694518 ].
W końcu znalazłam.Podekscytowałam się tym serialem widząc reklamy na autobusach...z nie mogłam znaleźc go tutaj.A niby filmweb jest na bieżąco. Dzięki... :-)
nie ma takiego czegoś jak CW Universum. Po Prostu produkcja DC dostała kopa na zarabianie kasy i robi co może, żeby ten trend utrzymać.
Nie wiem jak zinterpretować Twoją wypowiedź... The CW ma swoje serialowe uniwersum, całą pieprzoną franczyzę powiązanych ze sobą seriali, tak więc negacja tego faktu, jest dla mnie tak jakby alogiczna, ale niech Ci będzie. Dla ciebie, a dla mnie tak... taka sytuacja.
Seriale są w TV a filmy w kinie i tyle. Universum to mają komiksy a nie stacja telewizyjna. Prawda jest taka, że to czy się zgadzamy, czy nie.... dlaczego nie połączyć seriali z filmami? Naprawdę się nie da?
"Universum to mają komiksy a nie stacja telewizyjna". Fani MCU, to by Cię zjedli za takie sformowanie. Byś się z nimi wykłócał jak diabli :D
"dlaczego nie połączyć seriali z filmami? Naprawdę się nie da?". Jasne, że się NIE da. Na tym etapie jest to niemożliwe, z resztą od początku było to niemożliwe. Twórcy serialu wyraźnie mówili, że uniwersum "Arrow" nie będzie powiązane z uniwersum DCEU (i chwała im za to). Jak widzisz już jest po ptokach. W Arrowverse to nawet Batmana nie mogą pokazać (choć już kiedyś zasugerowali, że ten.. gdzieś ... tam... istnieje - odcinek pilotażowy "Flasha"). W przypadku DC Extended Universe i Arrowverse problemem jest obsada. Zarówno w filmach DCEU: "Suicide Squad" oraz "The Flash", jak i serialach Arrowverse: "Arrow" i "The Flash" masz te same postacie grane przez zupełnie różnych aktorów. Jedynym serialem osadzonym w uniwersum DCEU będzie (O ILE W OGÓLE RUSZY JEGO PRODUKCJA) będzie "Krypon", czyli prequel do "Człowieka ze stali". Ja osobiście uważam, że ten serial to gruszki na wierzbie, po prostu piszę to tak jako ciekawostkę.
Ale właśnie o tym pisałem... czemu nie połączyć seriali z filmami stosując tych samych aktorów? W czym Ezra Miller jest bardziej medialny, aby przyciągnąć do kin fanów Flasha? A nie daj boshe jeszcze mi nowego Arrowa wklepią w kinie.... no sorki.... ale to będzie profanacja.
Jeszcze raz. W serialach "Arrow" i Flash" i w filmie "Legione Samobójców" masz te same postacie grane przez różnych aktorów przykład:
* Amanda Waller: Cynthia Addai-Robinson w "Arrow" (2012-) / Viola Davis w "Legionie Samobójców" (2016).
* Deadshot: Michael Rowe w "Arrow" (2012-) / Will Smith w "Legionie Samobójców" (2016).
* Harley Quinn: Cassidy Alexa (głosu użyczyła jej Tara Strong) w "Arrow" (2012-) / Margot Robbie w "Legionie Samobójców" (2016).
* Captain Boomerang: Nicka E. Tarabay w "The Flash" (2014-) / Jai Courtney w "Legionie Samobójców" (2016).
* Katana: Rila Fukushima w "Arrow" (2012-) / Karen Fukuhara w "Legionie Samobójców" (2016).
Teraz już rozumiesz, dlaczego nie da się połaszczyć uniwersów seriali i DCEU?
GREEN Arrow na pewno pojawi się w którymś filmie DCEU i już potwierdzono, ze NIE MOŻE GRAĆ GO Amell. Tu masz co prawda stary artykuł [ http://www.filmweb.pl/news/Na+razie+bez+szans+na+powi%C4%85zanie+%22Arrow%22+z+u niwersum+kinowym+DC+Comics-100701 ] , ale kilka miesięcy temu znalazłem na zagranicznej stronie kolejne potwierdzenie, tego iż nie dojdzie do połaszczenia się, wymieszania się lub crossoveru filmów DCCU z seriami The CW. Jak znajdę, to Ci przyśle linka.