Flow

Straume
2024
7,8 19 tys. ocen
7,8 10 1 18905
8,1 57 krytyków
Flow
powrót do forum filmu Flow

Gdzieś znalazłem info, że od 8 lat, czy ktoś, kto widział może powiedzieć czy dla pięciolatki będzie ok? Czy są sceny, na których przedszkolaki mogą się bać?

ocenił(a) film na 8
spleeno

Myślę, że tak.

ocenił(a) film na 7
Leszy2

Dzięki za opinię.

ocenił(a) film na 9
spleeno

jako 5 latek obejrzałem z tatą Niekończącą się opowieść, wielki skalny olbrzym mnie przeraził. Bo byłem malutki w wielkim ciemnym pomieszczeniu patrząc na Olbrzyma jedzącego skały.
Uważam że 5 latka może trochę Flow zestresować z tych samym powodów, kotek w ciągłym niebezpieczeństwie, to nie dla 5latka. Dla niego/niej lepszy będzie Dogman albo Flow obejrzany w domowym zaciszu.
8 lat to minimum.

ocenił(a) film na 7
ssendas

Jasne, dziękuję za opinię. Zdecydowanie wolę uniknąć łez dziecka podczas seansu. Wychodzi na to, że jednak sam się na to wybiorę.

ocenił(a) film na 1
spleeno

Dziewczynka ok 5 lat siedząca obok płakała a z drugiej strony tato cały film pocieszał syna. Kilka ptaków trzyma jednego i łamią mu skrzydło. Kot topi się, orka umiera, taka „bajka”

ocenił(a) film na 8
Voe1

Bo jak ktoś zabiera 5letnie dziecko nie sprawdzając wcześniej na jaki film je zabiera to takie są skutki. To nie jest "bajka" tylko film animowany.

ocenił(a) film na 5
Voe1

gdzie oglądałeś? tzn. w jakim miescie?

ocenił(a) film na 9
spleeno

Myślę, że obecnym dzieciom ten film po prostu się nie spodoba. Nie zrozumieją, znudzi je, młodsze - wystraszy... Może nie wszystkim, ale 90%. Za mną siedziała dziewczynka, ok. 7 lat i dosłownie cały film gadała dopytując, o co chodzi i czemu te zwierzęta nie mówią. Aż jej powiedziałam: "Bo zwierzęta nie mówią!". Masakra :-/

ocenił(a) film na 8
spleeno

Wydaje mi się, że to zależy od konkretnego dziecka, bo są takie, które się nie przestraszą, a nawet mogą się filmem zachwycić - ale ja bym raczej polecała 8 albo i 10+, bo w zasadzie nie nazwałabym tego bajką dla dzieci; animacja jest piękna, ale i często brutalna jak przyroda; mi dorosłej babie przez pół filmu było smutno, tak samo jak jest mi smutno na filmach przyrodniczych (przez długi czas się zastanawialam czy twórca w ogóle lubi koty, skoro kitek tyle ma srogich perypetii ;); na seansie miałam kilkoro dzieci w wieku wczesnoszkolnym, które były w kinie bez opieki rodziców i cały czas gadały przez telefon i wyglądały na znudzone, jednocześnie były też skupione na akcji, zapatrzone w ekran maluchy, więc to mocno indywidualne. Ja bym raczej 5 latka nie zabrała do kina na ten seans.

spleeno

Ten jest raczej dla dorosłych. To bajka filozoficzna nad życiem pełna metafor.

spleeno

Byłam z 3 latką, nie polecam. Film zaproponowała nam Pani przy kasie, nie znałam go, więc zaufałam tej Pani. To był błąd, bo moja córka była przerażona, płakała i musiałśmy wyjść wcześniej z sali.