Flow

Straume
2024
7,8 19 tys. ocen
7,8 10 1 18893
8,1 57 krytyków
Flow
powrót do forum filmu Flow

Flow to piękny film z przesłaniem o przyjaźni i współczuciu dla drugiej istoty, niski poziom klatek nawet wzbogaca urok produkcji. Jednakże nie podziałał u mnie emocjonalnie jak u innych, nie czułem tutaj żadnego zagrożenia albo straty, ot taki animowany feel good movie. Fabularnie wygląda jak reinterpretacja gry Journey, może nawet zapożyczenia sięgają innej gry tego samego studia o tym samym tytule Flow. Największym mankamentem jest brak zakończenia, po prostu urywa i życie toczy się dalej. 1,5 godziny dla filmu animowanego na ogół jest wystarczające ale nie w tym przypadku, wyszedłem z kina nienasycony. Jeżeli czujecie się tak jak ja to gorąco polecam journey, obie produkcje są bardzo podobne i oddają podobne wrażenia, z tym że jeden ma satysfakcjonujący koniec.

oleksiey2000

Wczoraj oglądałem i okej animacyjnie oraz dźwiękowo jest naprawdę dobrze ale to tyle bo finalnie dla mnie to jest nic więcej niż wizualny seans z pustą oraz sztucznie rozciągniętą na 1h 30m (nie mam pojęcia po co na aż tyle) historią o niczym a jeszcze to oscara wygrało dla mnie porażka w tej kwestii a sam film ogólnie okej jak dla mnie ale i tak jestem wk*** bo o klase Dziki Robot powinien wygrać a tu fakap akademii.