dla posiadacza choc kilku szarych komorek tylko jedna rada...nie właczac...fabuła żywcem zerznieta z najgłupszych dzieł "klasyki sensacyjnej" + pretensjonalny wątek miłosny..
ja tam nie twierdze że film jest wysokich lotów, ale mi sie bardzo podobał, i to że nie ma najlepszej fabuły nie znaczy, że nie może sie komuś podobać
Dla mnie też jest film fajny. Gdzieś koło Przekrętu, Porachunków czy innych tego typu filmów. Film lekki, nwet zabawny i mistrzowska muzyka, szczeóglnie dwa utwory w klubie + całkiem niezły L.Jackson i naprawdę ciekawy pomysł. Film jest lekki i nie de.bilny. Nie jest to dzieło, ale nie uważam, żeby obejrzenie tegoż filmu, bądź lubienie go miało przynieść jakąś ujmę, bo widziałem naprawdę dużo gorszych filmów i osobiście dla mnie jest klimatem i przyjemnością oglądania na równi z przekrętem.
Uważam, że w tym właśnie sęk. Zależy kto czego szuka w filmie. Dla mnie ważne są zabawne a jednocześnie bardzo wieloznaczne i pełne zaangażowania dialogi, wyraziste pełne cach szczególnych postaci wyrażające wiele emocji (ale nie w stylu dobry-zły), humor słowny jest bardzo ważny, Fabuła może być mniej lub bardziej ciekawa, ale ważniejsze jest to w jaki sposób została przedstawiona, na szczególną uwagę zasługują punkty charakterystyczne(np. papier toaletowy jeżeli wiecie o co mi chodzi) Także Formuła jest dla mnie dosyć ciekawą pozycją.
punktow charakterystycznych bylo wiecej i wlasnie te konkretne sceny sprawiaja ze film ocenam wyjatkowo wysoko. Ktore sceny?
- np : rozsypanie prochow poprzedzona wyjatkowym monologiem w klubie techno lub zatrzymanie ujaranego chemika przez policje
Dodatkowo na pewno na bardzo duzy + mozna zaliczyc nakreslenie wyrazistych postaci ( np fan Liverpoolu bardzo dobrze oddal klimat milosci do druzyny The Reeds).
jakby mnie kto spytał o ten film, odpowiedziałbym: fajny. miał klimat. zabawne dialogi. i jak na komedie sensacyjne wcale nie był głupi. niósł cos ze soba. nawet jak kuriozalnie na koniec Jaszczurka konczy jako porozrzucane flaki w loży VIP na Anfield to jednak jest w tym jednak przesłanie. wcale nieglupi film. a tak poza tym to jakie teskty wam się najbardziej podobaly? dla mnie dobre m.in. "Masz okazję być pierwszym gównem w tym szambie!" ;p