PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10130}

Formuła

The 51st State
2001
6,8 21 tys. ocen
6,8 10 1 20849
5,2 9 krytyków
Formuła
powrót do forum filmu Formuła

Kolejne Kuriozum

ocenił(a) film na 3

dla posiadacza choc kilku szarych komorek tylko jedna rada...nie właczac...fabuła żywcem zerznieta z najgłupszych dzieł "klasyki sensacyjnej" + pretensjonalny wątek miłosny..

ocenił(a) film na 9
Kupa

twój nick mówi sam za siebie i robi pod siebie hehe... :D

Kupa

ja tam nie twierdze że film jest wysokich lotów, ale mi sie bardzo podobał, i to że nie ma najlepszej fabuły nie znaczy, że nie może sie komuś podobać

red_liverpool

Dla mnie też jest film fajny. Gdzieś koło Przekrętu, Porachunków czy innych tego typu filmów. Film lekki, nwet zabawny i mistrzowska muzyka, szczeóglnie dwa utwory w klubie + całkiem niezły L.Jackson i naprawdę ciekawy pomysł. Film jest lekki i nie de.bilny. Nie jest to dzieło, ale nie uważam, żeby obejrzenie tegoż filmu, bądź lubienie go miało przynieść jakąś ujmę, bo widziałem naprawdę dużo gorszych filmów i osobiście dla mnie jest klimatem i przyjemnością oglądania na równi z przekrętem.

Redgard

No prrroszę Cię! Nie wkładaj tego gniota między Przekręt czy Porachunki =)

Kupa

nick i wypowiedź takie samo czyli gówniane! wyłącz neostrade i idz poogladac muminki

ocenił(a) film na 8
Lord_Mat

Uważam, że w tym właśnie sęk. Zależy kto czego szuka w filmie. Dla mnie ważne są zabawne a jednocześnie bardzo wieloznaczne i pełne zaangażowania dialogi, wyraziste pełne cach szczególnych postaci wyrażające wiele emocji (ale nie w stylu dobry-zły), humor słowny jest bardzo ważny, Fabuła może być mniej lub bardziej ciekawa, ale ważniejsze jest to w jaki sposób została przedstawiona, na szczególną uwagę zasługują punkty charakterystyczne(np. papier toaletowy jeżeli wiecie o co mi chodzi) Także Formuła jest dla mnie dosyć ciekawą pozycją.

ocenił(a) film na 8
ekitan84

punktow charakterystycznych bylo wiecej i wlasnie te konkretne sceny sprawiaja ze film ocenam wyjatkowo wysoko. Ktore sceny?

- np : rozsypanie prochow poprzedzona wyjatkowym monologiem w klubie techno lub zatrzymanie ujaranego chemika przez policje
Dodatkowo na pewno na bardzo duzy + mozna zaliczyc nakreslenie wyrazistych postaci ( np fan Liverpoolu bardzo dobrze oddal klimat milosci do druzyny The Reeds).

ocenił(a) film na 7
igorros

jakby mnie kto spytał o ten film, odpowiedziałbym: fajny. miał klimat. zabawne dialogi. i jak na komedie sensacyjne wcale nie był głupi. niósł cos ze soba. nawet jak kuriozalnie na koniec Jaszczurka konczy jako porozrzucane flaki w loży VIP na Anfield to jednak jest w tym jednak przesłanie. wcale nieglupi film. a tak poza tym to jakie teskty wam się najbardziej podobaly? dla mnie dobre m.in. "Masz okazję być pierwszym gównem w tym szambie!" ;p

ocenił(a) film na 8
mattibeztwarzy

Fajny film. W sumie komedia, aniżeli sensacja ;) świetne dialogi. Carlyle zajebiście zagrał ;D