PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1022090
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Film jest fajny ale książka o wiele lepsza!!

marzenie

Muszę się z tym zgodzić. Książkę czytałam bardzo dawno,ale do dzis pamietam jakie na mnie wywarła wrażenie:potrafiłam śmiać się,aż do łez-i to nie jest przenośnia:),momentami zaś,było mi tak strasznie przykro,ze Forrestowi znów nie wyszło...(no ale ze smutku nie płakałam:)).Więc kiedy puścili film nie mogłam się doczekać i niestety troszeczkę się rozczarowałam.Był bardzo dobry,ale w porównaniu z ksiażka...po prostu odpadał.A props,czy ktos wie w ogóle,ze autor Forresta napisał druga cześć pt."Gump i spółka"?Troszke gorsza od 1 ale tez cos...

lamia

Niestety, mimo że książka bardzo mi się podobała, wydaje mi się, że film jest jednak ciut leprzy, a zyskuje poprzez... usunięcie paru wątków, a właściwe jednego- lotu w kosmos. Film jest przez to bardziej realistyczny i wyważony. PS) Gump i spółka też jest spoko a nawet bardzo.

użytkownik usunięty
marzenie

A na mnie książka zrobiła paskudne wrażenie; zupełnie nie przemówiła do mnie. Ten opis walki z Balasem... Myślałam, że rzygnę. Humor na podobnym poziomie co "Kiepscy...". I to, że Forrest jest idiotą niestety tej żenady nie usprawiedliwia.