PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026759
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

GENIALNY

ocenił(a) film na 9

Nie ma, nie było i nie będzie lepszego filmu.

ocenił(a) film na 9
kiki888

Nie zgadzam się.

Ciri94

a ja tak.

użytkownik usunięty
kiki888

http://www.youtube.com/watch?v=rm81LSKJC2k

Napisałbym Ci tu długą, porywającą opowieść, która zmieniłaby twoje zdanie, ale mi się nie chce, bo mało obchodzi mnie Twoje zdanie.

użytkownik usunięty
darek12322

i tak nie przekonałbyś mnie, zbyt obeznany jestem

I próbujesz udowodnić swoje obeznanie ocenianiem Forresta na 1, a Kill Billa na 10 ? :) Profesjonalnie to robisz.

użytkownik usunięty
darek12322

oczywiscie, Kill Bill to film doskonały w swoim gatunku, od wykręconej fabuły, kultowych postaci, muzykę, tworzenie napięcia, po świetną choreografie walk. Natomiast taki Forrest to taka łzawa i oklepana historyjka, od zera bohatera jakich wiele, nic ciekawego

oglądanie ze zrozumieniem coś Ci nie służy. Mogę odwrócić strony. Forrest Gump to świetny dramat ze śmiesznymi scenami, który opisuje, że w życiu może zdarzyć dosłownie wszystko i nigdy nie jesteśmy pewni swojego losu. A Kill Bill to proste 'zabijanie na ekranie', które polega na jak największej ilości krwi. Nie znalazłem tam jednak ani świetnej muzyki, ani fabuły, napięcie też nie było mistrzowskie, a walki widziałem lepsze.

ocenił(a) film na 10
darek12322

W 100 % zgadzam się z Twoją oceną Forresta - też jest to dla mie jeden z ukochanych filmów życia (5 seansów w kinie, niezliczone seanse na VHS i DVD, z niecierpliwością wyczekuję wydania BD), jednakże również w 100 % NIE zgadzam się z oceną jakże genialnego pastiszu kina kopanego/samurajskiego jakim jest Kill Bill - jak dla mnie najlepszy po Pulp Fiction film Tarantino.

ocenił(a) film na 10
darek12322

Wreszcie normalny człowiek a co sądzisz o zielonej mili ?

kubixer11

'Zielona Mila' już mi się mniej podobała. Nie miała tego czegoś, co miał 'Forrest'. Poza tym nie lubie mieszać dramatu z fantazją.

użytkownik usunięty

Zdajesz sobie oczywiście sprawę, że tą jedynką wystawiłeś ocenę wyłącznie sobie? :)

użytkownik usunięty

toi ty sobie wystawiasz jedynkę wystawiając 10 temu filmowi

użytkownik usunięty

I jeszcze porównywać Forresta do Kill Billa... Trzeba mieć niemało odwagi, żeby się ukazać takim, jakim się jest naprawdę. :) Żałuję, że specjalnie dla tego filmu nie mogę rozszerzyć skali ocen, bo chętnie dałbym mu 20, albo i więcej. GENIALNY!!!

użytkownik usunięty

nie obrażaj darka12322

ocenił(a) film na 9

Pomimo mego uwielbienia Mistrza Tarantino, to muszę przyznać, że Kill Bill nie jest tak rewelacyjny jak Forrest. Ale już Bękarty i Pulp Fiction miażdżą niemal każdy film.

użytkownik usunięty
kiki888

dupy mi nie urwało... spokojnie znalazło by sie z 500 filmów lepszy od forresta

ocenił(a) film na 9

Film to nie dynamit dupy nie ma urywać. Ale na serio radzę obejrzeć go jeszcze raz