PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1022656
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

najgupszy

ocenił(a) film na 10

zdecydowanie najgupszy film na swiecie beznadziejna gra muzyka i klimt nie polecam besnadzieja na prawde lepszy paniszer

ocenił(a) film na 7
worm_2

Z tym klimatem to masz rację.

ocenił(a) film na 10
K_B_

Porównywanie Foresta do Punishera rzeczywiście jest bardzo mądre

ocenił(a) film na 10
worm_2

analfabeci nie powinni miec prawa komentowania filmow...

ocenił(a) film na 10
black_worker

Wiem dlaczego TO napisałeś... Po prostu podnieca cię kłócenie się z innymi o rację! Bo "Forrst Gump" to rewelacyjny film! A ty zapewne dobrze wiedziałeś, że wraz ze swoimi opiniami jesteś odosobniny !!!!!!

ona_1234567

hihi ciekawe jak on dostal sie do szkoły.Hmmm moze załatwiono mu jak Forestkowi;)

użytkownik usunięty
ona_1234567

zgadzam się ja tez twierdze że ten film jest wspaniały i on sie myli;/ pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
worm_2

Jesli uwazasz ze film jest głupi to tylko ze jego nie zrozumiałes. IQ masz ponizej Forresta ale mniejsza z tym, nikt nie jest doskonały.

użytkownik usunięty
aditom

właśnie ten film trzeba zrozumiec....jest rewelacyjny

użytkownik usunięty
worm_2

zastanawiam sie dlaczego mlodziez polska (oczywiscie nie wszyscy) jest tak zepsuta i nie potrafi wyrazic pelnej, zlozonej opinii po Polsku. Muzyka jest znakomita, nastrojowa, swietnie trafiona, to dusza tego filmu. Gra aktorska rowniez wspaniala (oklaski na stojaca dla Wielkiego Toma Hanksa). Masz znieksztalcona siatkowke i brak ci wrazliwosci. Kiedy ogladasz film, niech ten czas, ktory mu poswiecasz nie bedzie stracony. Obserwuj, czuj i badz dojrzalym widzem. niech historia ta cie pochlonie, zaglebiaj sie w nia to zrozumiesz o czym mowie.

z tego co zauważyłem, to zawsze w komentarzach dotyczących filmów powrzechnie uważanych za wielkie(a takim bez wątpienia jest Forrest) znajdzie się ktoś taki- kto się wyłamie taką wypowiedzią jak ta :] chyba poprostu chce być zauważonym... :|

ocenił(a) film na 10
error

To opinia gówniarza, któremu wydaje się, że pozjadał wszystkie rozumy, a nie potrafi nawet sklecić zdania po polsku.

Pan_Li

To śmieszne, bo w Twoich "oddanych głosach" wyraźnie pisze, że dałeś Forrestowi 10/10 punktów. Nie lubię prowokacji, bo nie rozumiem czemu służy. Żeby się pokłócić? A jeżeli jakiś film Ci się nie podoba to Twoje pełne prawo, ale wyraź opinię w jakiś sensowny i logiczny gramatycznie sposób.

Zresztą, jak ktoś daje 8 punktów "Scooby-doo: Potwory na gigancie" i "Spiderman 2" to ja się niczemu nie dziwię.

ocenił(a) film na 7
worm_2

Hej Worm, skoro tak lubisz PANISZEra, to polecę ci lekturę SŁOWNIKA. Na pewno wiele się nauczysz- być może wreszcie skapujesz, od czego są przecinki i ortografia. Aha - SŁOWNIK to książka. Książka to takie coś co ma duuuużo kartek i jescze więcej literek. Literki to takie małe znaczki, które służą w języku do przelewania myśli na papier, z literek powstają wyrazy, a z tych zdania. miłej lektury.

użytkownik usunięty
worm_2

Jesli muzyka Jimmy Hendrixa jest jest wg ciebie beznadziejna ...... dobrze, ze chociaz nauczyles sie pisac i czytac.

użytkownik usunięty
worm_2

Fores Gump to bardzo ambitny film. Jest na poziomie. Jesli nie rozumiesz tego filmu i sensu jaki zawiera to uszanuj przynajmniej to, że ktoś jest bardziej inteligentny i nie krytykuj tak dobrego filmu...!

worm_2

Ty wiesz co ty w ogóle piszesz?? "paniszer (buahaha) lepszy". Co to ma być za porównanie (panisher(hehe) - FORREST GUMP)

ocenił(a) film na 10
worm_2

Co ty walisz czlowieku!!! Wybitnie nie znasz sie na filmach wiem ze wolalbys zobaczyc Rozowa Landrynke w akcji bo to jest kino dla takich tempakow. Najwidoczniej byles zaglupi aby zrozumiec ten film!!!!

użytkownik usunięty
worm_2

Zobaczcie tylko jego profil. Przecież to skończony idota.

użytkownik usunięty
worm_2

weź ty lamusie jeden idź sobie oceniaj lepiej swojego malutkiego tórego pewnie nie widać ciulu jeden.forrest gump jest filmem nie dla takich jak ty ty ciulu jeden.jest filmem takim że nigdy się nie nudzi, ponadczasowym. jest najlepszym filmem po dawno temu w ameryce jaki oglądałem

ocenił(a) film na 10
worm_2

to jeden z najlepszych filmów w historii jak dla mnie pierwsza 5 ale każdy ma prawo do krytyki szkoda że jej niczym nie poparłeś natomiast z tym "paniszerem" wypaliłeś

worm_2

Słucham? "Najgupszy film na swiecie"?? Beznadziejna gra?? Beznadziejna gra Hanksa???!!! No nie wierze wlasnym oczom, że ktos mogl takie coś napisać!

ocenił(a) film na 8
Angel_a

kto jest głupi admin który powinien ten post wykopać czy ten 10-latek co się dorwał do net'a, weszedł na filmłeb'a i stara się zwrócić na siebie uwagę??!?

Crem

Nie ma sensu się przejmować tym tematem. Gość pewnie nawet nie obejrzał tego filmu. Każdy ma swoje zdanie, ale w głowie mi się nie mieści, jak można uznać ten film za kiepski. Wspaniała muzyka Alana Silvestri, świetna gra Toma Hanksa i doskonała opowieść o dorastaniu, o życiu i o stracie.

ocenił(a) film na 8
Megadeth

...i o Elvisie mieszkającym pod tym samym dachem co Forrest Rock & Roll baby jiiiiiiihhhhhhaaaaa :D

Crem

jak mozna krytykowac forresta? Rozumiem,ze on nie byl moze inteligentny ... :P
Po pierwsze wypadalo by najpierw zastanowić sie na sensem tegóż filmu i go przede wszystkim zrozumiec, a następnie wypowiadać sie na forum;)

ocenił(a) film na 10
worm_2

po co wogole reagowac na takie uwagi?? przeciez od razu widac, ze ten gowniarz o mozgu zlasowanym przez gierki komputerowe i kretynskie filmidla nie ma zielonego pojecia o klasyce filmowej...szkoda Waszych nerwow , uniesien i czasu poswieconego na odpisywanie...a niech sobie "to" zyje we wlasnym smiesznym swiecie...:)

ocenił(a) film na 9
worm_2

hahaha a co tu daja punkty jakieś za krytykowanie?? hehe nie wiem bo jestem tu od godziny dopiero.. a tak na marginesie Worm - czy Ty ogladales ten sam film o ktorym tu mowa?? moze miales chinski dubbing i nic nie zrozumiales...

ocenił(a) film na 10
Ciepiel

Ludzie-ten pacjent"worm" to pewnie Wesoły Romek co ma na przedmiesciu domek...(jesli wiecie co mam na mysli. ; ) ... a w domku woda swiatło gaz i PUNISZER...

ocenił(a) film na 10
worm_2

sam jesteś najgłupszy i nie znasz sie na kinie !!!

użytkownik usunięty
worm_2

A więc drogi robaku, skoro podabają Ci się tylko filmy na poziomie jak Punisher(a nie paniszer) to zyczę Ci powodzenia, wiem że każdy ma prawo do własnego zdania ale przeginasz jeżeli uważasz że Forest Gump jest beznadziejny :)

użytkownik usunięty

Ja tam nie wiem ale nie lubię filmów, żeby się śmiać z kaleki i potem cieszyć się, że mu się udało. To jest takie nieprawdziwe, bo wszyscy wiedzą , że odmieńcy mają przechlapane, nawet nikt by do wojska go nie wziął z takimi kulasami i niską inteligencją. Wiem co mówię, bo też tak mam, nawet nie mogę być maszynistą. Czyli ten film mnie okłamuje, a tego to ja już bardzo nie lubię. A po co to tak zrobione? Żeby się ludziom najpierw dobrze zrobiło, że ktoś jest większym od nich gupkiem. A potem jest im znowu dobrze, bo sądzą, że jak go polubili, to sami są tacy wspaniałomyślni. A potem jest im dobrze znowu, bo myślą sobie, że jak takiemu durniowi się udało, to im też może się coś udać. I są zadowoleni z fimu, a wcale nie myślą, że to tak specjalnie zostało zrobione. A nie ma tam żadnej prawdziwej prawdy, nawet te czekoladki są wymyślone, że niby każdemu trafia się inna, ale jednak. A to nieprawda, bo dla niektórych jest tylko puste pudełko.

Staszek

ocenił(a) film na 9

ludzie to tylko marna prowokacja, sprawdźcie w ocenach kolesia - dał on Forrestowi 10/10. Tak więc nie ma co już odpowiadać na tego posta bo koleś będzie miał tylko ucieche.

użytkownik usunięty

Staszku, ja nie chce cie pocieszac i mowic , ze wszystko bedzie dobrze. To jest film. I wiesz co sie tak naprawde liczy? Dobre serce Forresta. To nie jest slogan. O tym jest film. Ze ostatni moga byc pierwszymi. Ze pewnego dnia pudelko bedzie wypelnione po brzegi. Trzeba tylko je otworzyc w odpoweidnim momencie. Po prostu nie rezygnuj. Otwieraj je nawet kiedy wszyscy beda sie smiali. Forrest mowil:"Cuda zdarzaja sie codziennie. Niektorzy w to nie wierza, ale to prawda." Trzymaj sie .

ocenił(a) film na 9

nie no nie ma co gadać, że film jest dobyr i już. jak ktos ne lubi takich tematów czy innych to juz jego sprawa....... jestem w stanie to zrozumieć.... ,
...ale film jest po prostu świetny, więc nie ma co debatowac..

użytkownik usunięty
worm_2

fajna prowokacja... ilu ludzi się wpisalo...

użytkownik usunięty

jestes wielka dupa !!! i nie masz wcale racji

worm_2

Heheheheh. Ale daliście się dali podpuści jakiemuś „znawcy filmów”. Szkoda słów – zwykły trollllllllllllllll :-)

ocenił(a) film na 10
worm_2

Na początku naucz sie pisać potem zacznij krytykować to co napisałeś jest dokładnym zaprzeczeniem całego filmu. Mam wrażenie że ty w ogóle go nie widziałeś a cały film oceniłeś na podstawie plakatu, tytułu i ( co jest rzeczą niedorzeczną dla szanującego sie kinomana) jakąś beznadziejną recenzją jakiegoś początkującego głupawego recenzenta który nawet nie wie co to film. przeanalizuj to co napisałem, zobacz film i dopiero wtedy zacznij coś analizować.

ocenił(a) film na 10
worm_2

hahaha, to straszne, że aż tyle osób się podpuściło. Koleś pewnie sobie teraz... albo nie, daruje sobie....

No cóż, powiem tylko, że tak jak "większość" znających się na dobrym kinie, uważam ten film za kultowy, oryginalny i naprawdę dający trochę do myślenia. Przedstawia może on świat niezbyt bystrego i rozgarniętego człowieka, ale może dzięki temu może tak łatwo do nas trafia.

Podoba mi się, że nie jest to zrealizowane ani na poważnie ani też zupełnie na żarty. Dlatego też sceny są absolutnie unikalne i naprawde klimatyczne

Polecam ten film każdemu... a jeśli Worm rzeczywiście go nie widział, to niech nadrobi zaległość :)

Quadric

Właśnie przed chwilą obejrzałem. Nie wiem czemu tak późno, ale o dziwo nie dawno dopiero dowiedziałem się o tym filmie. Upłynęły ponad dwie godziny. Spadło piórko i się film skończył. Co mogę powiedzieć?
Film jest naprawdę dobry. Może nie. Jest świetny, ale nie znakomity. Daje naprawdę mocno do myślenia, skłania do głębokich refleksji. A historia i fabuła wprost genialna. A ten kto pisze, że ten film jest głupi, poprostu nie "ocenia głupiego po czynach jego", lecz chyba swoich...
Film nie może być głupi. Może być słaby, cienki, bezwartościowy (choć i z tym bym się sprzeczał - nawet najgorszy szmelc, zawsze ma jakąś wartość), ale na pewno nie głupi. Człowiek tak, ale nie film :)
A to jest "Forrest, Forrest Gump" historia Wielkiego Człowieka.

ocenił(a) film na 10
worm_2

najgłubszy jestes ty i cała twoja rodzina

worm_2

"Paniszer"?? Człowieku co Ty piszesz?? to jest tak debilny film, że masakra. Jeśli twierdzisz, że "Forrest Gump" jest beznadziejny, to po prostu go nie zrozumiałeś i musisz się z tym pogodzić. Wiem, że to przykre, ale są takie wybitne (pod)jednostki, które myślą że są wielkimi "muskami" i chcą zwrócić na siebie na uwage.

ocenił(a) film na 10
Franz_Ferdinand

Ludzie, przecież ten człowiek robi specjalne zamieszanie, przecież wystawił Forrestowi ocenę 10.

ocenił(a) film na 10
donZabol

ja od siebie dodam ze forrset gump dostal 6 oskarow :) choc wedlug mnie troche za malo:) teraz sami ocencie do ktorej grupy naleze zwolennikow czy przeciwnikow ?ale czy ci ostatni istnieja ??jak jakims cudem tak to chyba to sa 5 latki ktorym powinno zabronic sie oglodanie tv, film oglodalem kiedys jak bylem maly jakis czas temu , pamietalem ze w tamtych czasach byl to bardzo glosny film ale nie rozumialem go napewno:)teraz go rozumiem

ocenił(a) film na 10
wilkolak111

przecież to odrazu witać ze to prowokant i po co sie przejmować a że prowokant analfabeta(moze ma dyslekcja jak ja) TO MOZNA SIE Z NIEGO POŚMIAĆ:]:]:]

worm_2

A ja sie zastanawiam, dlaczego odpisujecie na takie komentarze... przecież widać, że kolega który napisał ten post, specjalnie prowokuje i chyba sie cieszy, jak widzi, że się bulwersujecie i odpisujecie. Takie posty trzeba omijać. I liczba głupich dzieci, którym się nudzi - zmaleje, jak ich prowokacje nie będą już nikogo obchodzić. A tutaj widać to bardzo dobrze - specjalnie napisane błędy ortograficzne, porówananie do Punishera itp. Dajcie sobie spokój...

ocenił(a) film na 9
Skylaria

mandy masz racje, ale i tak musze cos napisac

do worm: wiesz czym roznisz sie od forresta??? tym, ze forrest wiedzial, ze byl idiotą

ocenił(a) film na 10
worm_2

wymieniłeś powody które dostały oscara więcej komentarzy nie potzrzeba - a z rzesztą to jest taki film który każdy polubi bo dużo w nim śmiechu:():):):):):):):):):):) :):):):):):):):):))::))::):):) :)):):)::))::)

ocenił(a) film na 10
worm_2

o jezu widać ze to zwykła prowokacja a tu ludzie sie podniecaja komentarzem

ocenił(a) film na 10
slyy

ty robaku! :) (Worm :)) ty chyba wogóle nie widziałeś tego filmu. Albo lubisz oglądać tylko "Mrówki w gaciach" itp.