6,4 37 tys. ocen
6,4 10 1 37116
6,9 47 krytyków
Foxcatcher
powrót do forum filmu Foxcatcher

niby wyszedł już jakiś czas temu, w Polsce cisza. Można gdzieś go zobaczyć w necie?

ocenił(a) film na 8
harry77

"Pod koniec stycznia przyszłego roku w polskich kinach pojawi się film "Foxcatcher". Doceniony na festiwalu w Cannes obraz ma w obsadzie gwiazdy – Channinga Tatuma i Steve'a Carella."
W USA premiera będzie 14 listopada, czyli pewnie w grudniu dostaniemy DVD Screenera...

SilverX

Premiera była 19 maja 2014r......

ocenił(a) film na 7
Galaktyka

W Cannes.

harry77

Sama chciałabym bardzo go obejrzeć i jestem ciekawa, kiedy w końcu pojawi się w kinach.

harry77

Jedyna sensowne informacje znalazłam na stronie Stopklatki: polska premiera 30 stycznia 2015r.

Galaktyka

Filmweb robi duży błąd z premierami. Powinni podawać daty ogólnej światowej premiery, a nie prezentacji na festiwalach!!! Wprowadzają tym tylko ludzi w błąd. Film powinien być dostępny po premierze 14 listopada 2014 (Światowej), a u nas tak jak napisałeś, 30 stycznia 2015r.

pionder23

@pionder23 - zgadzam się z Tobą całkowicie.

pionder23

Premiera światowa to premiera światowa: pierwszy publiczny pokaz. Czyli w wypadku "Foxcatchera" premiera w Cannes.

Davus

Wiem że chcesz dobrze, ale to nie o to chodzi. Pierwszy publiczny pokaz to nie premiera, tylko zwykła prezentacja! Zwyczajnie pokazywana raz, w wyznaczonym miejscu ( mieście ). Nie można tego uznawać jako premiery, gdyż jest udostępniona tylko niewielkiemu gronu widzów ( ludziom o wyższym statusie, takim jak gwiazdy filmów, krytycy, itd. ). Czyli można to uznać do premiery zamkniętej. I to ma być premiera?! Wolne żarty! Premiera to dla mnie pierwsze udostępnienie filmu do celów publicznych, czyli pojawienie się filmu w kinach. I to jest premiera. Zamiast mącić ludziom w głowach to niech lepiej rozwiążą to w jakiś czytelny sposób! By każdy wiedział, kiedy, co, i jak.

ocenił(a) film na 7
pionder23

Klikając na datę premiery na stronie danego filmu przechodzimy do podstrony gdzie są daty premier z różnych krajów i tam widnieje data kiedy wchodzi do kin w USA, premiera festiwalowa jest zaznaczona.

ocenił(a) film na 8
harry77

Film będzie do obejrzenia na 5 AMERICAN FILM FESTIVAL we Wrocławiu w Kinie Nowe Horyzony, który odbędzie się w połowie października !