Czy ktoś z Was wie, ile lat odsiadki dostał du Pont??? Czy Mark pomagał w pianiu scenariusza?? Na ile jest on wiarygodny i bliski oryginałowi?? Jeśli cos wiecie na temat prawdziwej historii Dava i Marka, piszcie!
Du Pont dostał 30 lat, ale zmarł w wieku 72 lat po 13 latach odsiadki... Czy Mark pomagał w pisaniu scenariusza nie wiem. Prawdą jest na pewno ostatnia scena, w której to walczył w klatce: było to na UFC 9 w 1996 roku 4 miesiące po śmierci brata, a walkę wygrał. Najbardziej denerwujące jest to, że Du Pont tyle mówił o wartościach i ideałach, a sam pozbawił życia wzór do naśladowania. Ci chłopcy pewnie byli tylko zabawkami bogatego mamisynka o narcystycznej i egocentrycznej naturze.
Prawdziwy Mark Schultz nie pomagał w tworzeniu scenariusza do tego filmu. Pojawił się na planie i nie miał konfliktu z jego twórcami, ale po premierze ostro się wkurzył, że twórcy filmu zasugerowali seksualny charakter relacji między nim a Du Pontem. Gdyby miał wpływ na scenariusz, to by na pewno wykreślił to ze scenariusza.
Gdzie w tym filmie jest jakaś seksualna aluzja? Czy to aby nie jest efekt jakiejś gejowskiej propagandy?
Gdyby był to efekt "gejowskiej propagandy"(hahah, co to za bzdura medialna pompowana przez homofobów), to sam Schultz by się na ten temat nie wypowiedział.
Bo propaganda jest zawsze oparta na naginaniu faktów, a na nieprawdę/naginanie faktów nie warto odpowiadać. No i jest w tej więzi pokazanej w filmie coś na rzeczy, ale to oczywiście kropla w morzu przekłamań dokonanych przez twórców filmu.
Właśnie naginaniem faktów jest twierdzenie, że "w filmie jest coś na rzeczy".
Morze przekłamań? Przecież to jest film fabularny, nie dokumentalny.
Nie. Nie jest naginaniem faktów powiedzenie, że "coś jest na rzeczy". Nawet ja to podskórnie odczułem, a jestem bardzo daleki od tzw. "gejowskiej propagandy".
Dzisiejsze społeczeństwo, w tym Ty, jest tak przesiąknięte gejowską propagandą, że podteksty homoseksualne dostrzega wszędzie. Dwóch facetów okazuje sobie fizycznie przyjaźń - geje, dwaj przyjaciele mieszkają razem - geje, dojrzały facet nie ma kobiety - gej. 40 lat temu nie do pomyślenia. Dwóch facetów - seks, to zupełnie abstrakcyjne skojarzenie. Dziś nie. Doszło do tego, że męskie zapasy - najbardziej tradycyjna z olimpijskich dyscyplin ma być usunięty z olimpiady bo się zbyt kojarzy z seksem. Obmacują się, leżą na sobie.... Jak dwóch facetów może się kojarzyć z seksem? Czy komuś dwa patyki kojarzą się z seksem? Ja rozumiem dziurka i patyk... jak ktoś ma brudne myśli. Ale dwa patyki...?