PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465816}
7,1 64 tys. ocen
7,1 10 1 63964
7,0 31 krytyków
Frankenweenie
powrót do forum filmu Frankenweenie

Chodzę do liceum i od pewnego czasu jestem fanką filmów Burtona. Wyznaczyłam sobie taki cel by obejrzeć wszystkie jego filmy, no i gdy chciałam sobie obejrzeć Mroczne Cienie to oczywiście w moim kinie tego nie puścili, teraz jest okazja bo puszczają ten film i gdy zaproponowałam koleżance by ze mną poszła to mnie wyśmiała, że to jest dla dzieci itp i jeszcze powiedziała o tym innym i ich reakcja też była podobna ;/ Nie wiem co robić, czy mam się na to wybrać sama, ale trochę się boję, że bd najstarszą osobą z całej widowni, nie chce sie czuć dziwnie..

mrsFeriatrix

U mnie na pokazie nie było żadnego dziecka, a same osoby po 20. Sam mam 21 lat.

ocenił(a) film na 8
mrsFeriatrix

na filmy Burtona nikt nie jest za stary :)
a to, że reakcja koleżanki była, jaka była, to już inna sprawa. Poczytaj komentarze pod 'Gnijącą Panną Młodą'. Z niektórych wynika, że są fani Burtona mający nawet 30 lat i więcej i niczego się nie wstydzą :)
a skoro koleżanka jest, jaka jest, to proponuję zabrać kogoś innego, bądź zaszaleć i pójść samej.
Albo zawsze można oglądnąć online, też jakaś perspektywa ;p

ocenił(a) film na 6
mrsFeriatrix

Myślę, że o tym, że film nie jest adresowany wyłącznie do dzieci świadczy chociażby wprowadzona do kin wersja z napisami tego filmu. Ja osobiście nie jestem fanem Burtona, ale obejrzałem sporo jego filmów i "Frankenweenie" w mojej ocenie jest całkiem niezły, lepszy niż dwa ostatnie "dzieła" tego reżysera. Jednak nie ukrywam, że trochę się rozczarowałem, ale to pewnie z powodu moich wygórowanych oczekiwań.
Tak na marginesie to nie warto przejmować się tym, co myślą inni, zwłaszcza jeżeli chodzi o coś takiego. Jeżeli masz możliwość i chcesz obejrzeć film to po prostu idź i to zrób.