PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465816}
7,1 64 tys. ocen
7,1 10 1 63964
7,0 31 krytyków
Frankenweenie
powrót do forum filmu Frankenweenie

Warto obejrzeć

użytkownik usunięty

Niestety jak dla mnie to, że większość postaci była irytująca bardzo zaniża ocenę filmu, ale ja jestem strasznie przewrażliwiona na takie charaktery w filmie więc większość osób nie powinna tego tak bardzo zauważać ani się sugerować moją opinią.
Świetna animacja, fantastyczni klimat i film warty polecenia.

Mam wrażenie, że te wszystkie 'irytujące' postacie były przemyślane przez reżysera! Mam wrażenie, że chciał przekazać to jak bardzo społeczeństwo jest wręcz głupie i nieczułe na, uogólniając miłość i serce włożoną w pasję( w tym przypadku w fizyke! :D) Może i momentami zbyt podkoloryzowane akcje, ale w końcu to jest bajka, chociaż zdecydowanie nie dla najmłodszego grona! :D btw. chciałbym zobaczyć miny rodziców jak szli do kina z myślą na fajną bajke z dzieckiem i nagle dostają klimat Tima Burtona pod sam nos! haha w filmie mógłbym również znaleźć nawiązanie do tego ale to już chyba moje własne odczucia! Film trafia do moich ulubionych zdecyodwanie jakby spojrzeć mniej powierzchownie - niebanalnych! Polecam ogromnie! :))

ocenił(a) film na 8

Jak dla mnie ten film był okej, ale nie aż tak świetny, jak się spodziewałam. Irytująca była scena z wielkim żółwiem terroryzującym miasto i kotem-nietoperzem xD Jasne, to animacja, ma być surrealistycznie, ale jak dla mnie to lekkie przegięcie, te sceny to takie sci-fi w animacji. Nie cierpię science fiction.
Poza tym było całkiem zabawnie, szczególnie ta scena z kotem wypróżniającym litery.

ocenił(a) film na 3

Dla mnie ocena 7,2 jest tylko po znajomości z reżyserem bo film z całą pewnością na taka nie zasługuje. Burton ewidentnie traci formę.