PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465816}
7,1 64 tys. ocen
7,1 10 1 63964
7,0 31 krytyków
Frankenweenie
powrót do forum filmu Frankenweenie

Film świetny, ale moim zdaniem trochę świetności odebrało mu zakończenie. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się happy endu.

ocenił(a) film na 7
poprostuarek21

Znając Burtona, ja też nie.

Napoleon.V

To jest film animowany. Raczej pewne było, że skończy się happy endem. Aczkolwiek te ostatnie sceny rzeczywiście sugerowały, że Korek nie wstanie z umarłych, więc zakończenie jednak trochę popsuło efekt.

Tak czy siak, film dobry (choć obejrzałem go dopiero teraz, po słabych recenzjach znajomych nt. tego filmu oraz Hotelu Transylwania (który zamierzam dziś obejrzeć). Cieszę się, że obejrzałem go po ParaNormanie. Dzięki temu, tamten, kiepski film nie popsuł mi wieczoru :)
Ode mnie 7/10. Gdyż jak na Disney, to jakość animacji mogła być moim zdaniem lepsza.

ocenił(a) film na 5
MojeGBA

P I X A R nie Disney kolego powtórz P I X A R nie Dsiney.

michalbaluszek

Jeden pies. Pixar jest przecież częścią Disneya. Jak na Disney/Pixar jakość animacji mogła być lepsza

ocenił(a) film na 8
poprostuarek21

Zakończenie faktycznie trochę odejmuje filmowi, jednak trzeba pamiętać, że to w zamiarze miała być bajka dla dzieci.

poprostuarek21

Dałbym 8, ale zakończenie popsuło ogólną wymowę filmu i dałem 7/10.
Zapowiadało się, że będzie to dla dzieci lekcja radzenia sobie z negatywnymi emocjami po stracie bliskiej osoby, godzenia się z odejściem i pozwalania zamieszkać takiej osobie "w sercu"... a tu taki rozrywkowy pasztet wyszedł.

ocenił(a) film na 7
cubanon

Nie polecam Burtona dla dzieci