5,7 2,7 tys. ocen
5,7 10 1 2650
4,7 3 krytyków
Funhouse
powrót do forum filmu Funhouse
suslowski1

hehe :) ale za to cycuszki miodzio :)

ocenił(a) film na 6
Ricky79

Właśnie cycuszki dały rade,szkoda tylko że nie pomogły w wygraniu tego show :D.Ale ogólnie film spoko,fajnie pokazane sceny śmierci bohaterów ;).

ocenił(a) film na 7
suslowski1

Ula Kosmatka ️

ocenił(a) film na 10
suslowski1

Czy ja wiem. Jimena była o wiele gorsza: głupia, cyniczna, uważała się za lepszą a innych za gorszych. Ula miała jakieś uczucia, emocje, nie raniła innych, pisząc głupoty na ich temat i była ładniejsza.

ocenił(a) film na 8
moonlight9687

Za to Jimena nie była aż tak tępa. :) Generalnie nie ma co się licytować, wszystkie postacie były przerysowane w taki sposób, że albo były to osoby nudne jak flaki z olejem (Kasper, ta ciemnoskóra dziewczyna i Cat Zim) lub głupie i agresywne (raper, Jimena i zawodnik MMA) bądź tylko głupie (Ula). Oczywiście żadne z nich nie zasłużyło na taki los, jaki im (oprócz Cat rzecz jasna) zgotował Pan Panda, ale nie o to chodzi. Film daje do myślenia odnośnie tego, z jakiego "materiału" rekrutują się dziś gwiazdy social media oraz idole młodzieży.

ocenił(a) film na 8
suslowski1

A co do urody, to naprawdę powinno być poza dyskusją. :) Jeśli ktoś gustuje w blondynkach, podobała mu się Ula, jeśli w typie latynoskim, zapamiętał pozytywnie Jimenę, a jeśli w azjatkach, to scena z Cat Zim przy basenie na pewno mu się przyśniła. :)

ocenił(a) film na 6
suslowski1

Słusznie, nie ma co dyskutować, bo wszystkie aktorki były atrakcyjne, murzynka także.

ocenił(a) film na 10
suslowski1

(spoiler, nie wiem czy powinnam napisać, jeśli ktoś nie oglądał jeszcze)

Może to dziwne, ale w
sumie, skoro Jimena zginęła wcześniej niż Ula i w dodatku przegrała z nią pojedynek to dla mnie była bardziej tępa :) u Ulki to było bardziej zachowanie słodkiej blondynki, instagramerki, uroczej do porzygu troszkę. U Jimeny debilizm typu: wy jesteście ci najgorsi, ja nie. Arogancja to najgorszą forma głupoty.

Co ciekawe latynoski bardzo mi się na ogół podobają, ale coś w Jimenie mnie odrzuciło od samego początku. Mimo to rozumiem, że się komuś może podobać.

ocenił(a) film na 8
moonlight9687

Bo Jimena to był taki trochę babochłop. :) A to, że zginęła wcześniej o niczym nie świadczy - Ulę ochroniło na chwilę pokazanie tzytzków i tylko to.

ocenił(a) film na 8
suslowski1

No i dobra, maczugą lepiej operowała, ale to był łut szczęścia.

ocenił(a) film na 10
suslowski1

Czy ja wiem, szczęście jest dosyć przewrotne :) a umiejętność używania czegoś sama nie przychodzi. Wbrew pozorom, aby pokazać to i owo, też trzeba na to wpaść, dzięki temu manipulowała widownią do czasu.

ocenił(a) film na 10
suslowski1

Szkoda, dokładnie to samo pomyślałem w trakcie seansu :(

ocenił(a) film na 6
suslowski1

Co ona tam po polsku powiedziała? "Jestem..." Nie wszystko zrozumiałem

ocenił(a) film na 8
lukasz12548

"Ja nazywam się Ula Kosmatka, i nie obchodzi mnie co myślicie."

ocenił(a) film na 6
siema_97

Aaa, chodziło o jej nazwisko. Nie zrozumiałem, bo jakoś tak szybko to powiedziała te zdanie.
Dzięki!

ocenił(a) film na 6
siema_97

...i rozczuliła mnie wersja z polskim lektorem, gdzie "nie obchodzi mnie" lektor zamienił na "mam w dupie"

ocenił(a) film na 8
klaun.szyderca

Ja oglądałem wersję z napisami, ale z ciekawości obejrzałem ten moment w wersji z lektorem i przyznam - jestem zdziwiony. Przecież lektor jest po to by tłumaczyć, więc po co tłumaczy na polski coś co aktorka i tak powiedziała po polsku? I w dodatku innymi słowami niż ona to powiedziała? WTF!!! Pamiętam np, scenę w filmie Ścigany z Harrisonem Fordem gdzie też jest tam taka polska rodzina i jak tam mówią po polsku to lektor siedzi cicho i tak powinno być. To tak jakby w ogóle do polskich filmów dawać lektora, przecież to absurd.

ocenił(a) film na 6
Gladiatorek

Po prostu dodał trochę dynamizmu i smaczku do tej sceny. Najlepszym dowodem jest to że o tym rozmawiamy

ocenił(a) film na 6
suslowski1

Bez przesady. zdecydowanie najgłupszy to był Chilijczyk. A Uli to wiadomo  że wszyscy kibicowaliśmy, w końcu rodaczka, no i w ogóle (a szczególnie to "w ogóle" ;)

suslowski1

to tylko dodaje realizmu

ocenił(a) film na 7
suslowski1

Na kogoś musiało trafić.

suslowski1

Skądś się biorą te stereotypy.