PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833810}
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64945
6,0 53 krytyków
Furioza
powrót do forum filmu Furioza

Zachęcony bardzo dobrą oceną jak na Polski film na Filmwebie,postanowiłem sobie wczoraj do piwka obejrzeć to "dzieło",JA PIER...LE CO ZA GÓW.O!!!. Wytrzymałem pierwsze pół godziny ,dalej nie dałem rady.Od początku film tak zajeżdża vegą że aż to jest niesmaczne,ta kobieta silna policjantka,te na.ierdalanki w ringu przy 10 osobowej widowni ,te pokazywanie cycków co 5 minut przez każdą bohaterkę,gra aktorska na poziomie gimbazy o fabule już nie wspomnę bo nie chce się wk.rwiać itd itp.Nie wiem, może po pół godzinie się rozkręcił i z tego tandetnego g.wna zrobił się dobry film,jest to możliwe ale raczej wątpię,po raz tysięczny dałem się nabrać na "dobry Polski film" a po drugie nie wierzę w to żeby ludzie ocenili ten film na 7,wiadomo ze pewnie większość jak to przy polskich filmach jest ocen sponsorowanych i może w końcu filmweb zacząłby coś z tym robić.Zasłużone 2 dla tego "dzieła" ,dobranoc.

ocenił(a) film na 1
trollu80

Od pierwszej sceny wiadomo czym to pachnie, film o patologii dla klienteli MOPSu, madek, twardych ludzi z osiedla, grypsery, szermierzy z Nowej Huty itp bandyterki, słowem IQ80 i mniej. A na FW "polski film gangsterski" powinien mieć z automatu ocenę dzieloną przez cztery. Od lat to samo podbijanie przez dystrybutorów, żeby udawać że kolejne pomioty coś warte. Metamorfoza Damięckiego bez znaczenia, film dno to trudno żeby coś ugrał wyrzeźbionym ciałem, to nie konkurs fitness a kinematografia.