Głosy 2

White Noise 2: The Light
2007
6,0 6,6 tys. ocen
6,0 10 1 6607
Głosy 2
powrót do forum filmu Głosy 2

jak wyżej. Pierwsza część miała dobry pomysł, ale od połowy ten pomysł został zniszczony. Ta część to zupełna pomyłka. Tak przekombinowana, że twórcy sami się chyba w niej pogubili. Dodatkowo zupełnie nie straszna ... a nawet nieciekawa. Zobaczyłem do końca, bo chciałem zobaczyć co jeszcze można spieprz.... ć

mario_suze

Film jest bardzo ciekawy i pomysł jest dość oryginalny, bynajmniej nie przypominam sobie podobnego filmu ;)
PS. Głosy 2 nie są straszne bo wcale nie mają być, to nie jest typowy horror, ani kontynuacja jedynki jak niektórzy myślą, film opowiada zupełnie inną historię, a łączy go jedynie podobny temat

electrix18

????? Głosy 2 mają nie straszyć??? Co ty pleciesz? To ma być obyczaj, czy komedia? O nie ... przepraszam. W stopce widzę, że to Horror. Zatem ma straszyć.

mario_suze

Po obejrzeniu 2 części stwierdzam fakt, że producent wcale nie miał zamiaru nas przestraszyc, bo gdyby tak rzeczywiście było, to film wyglądałby zupełnie inaczej i traktowałby o czym innym i podejrzewam, że bardziej przypominałby część pierwszą, jakoś nie widzę by było w nim ćoś przerażającego.
Oglądając głosy 2 nie wystraszyłem się ani razu, podejrzewam, że kategoria horroru jest tu przyznana tylko dlatego, że trup śle się gęsto i mamy tu historię o duchach.
Weźmy np: taki film: Wrota do piekieł, czy aby na pewno to jest horror? jakoś moje odczucia po obejrzeniu tego filmu były zupełnie inne, moja kuzynka była bardzo zaskoczona, gdy powiedziałem jej, że Wrota do piekieł, to horror i stwierdziła po chwili, że kilka mocniejszych scen, trumna i jakaś stara wiedźma nie wystarczyły jej żeby określić film mianem horroru, Dla mnie to są jakieś pseudo horrory , tak samo 13 duchów to ma być horror ? bardziej przypomina mi film familijny ( żart) hahah : DD a Piłą bardziej thriller :P ale co ja tam mogę wiedzieć . . . ^ ^

electrix18

Albo seria Resident Evil to też ma być horror ? no prosze cie . . . jak dla mnie, to jest to jakiś Sci-Fi - Zombie attack :P
jedyny horror jaki wydał mi się straszny i momentami się bałem, to:
Egzorcyzmy Emily Rose
Głosy 1 jeśli ktoś wierzy w duchy, to już wgl. można sie ze*rać ^ ^
Egzorcysta tez momentami był nieco straszny
Wgl. myślę, że filmy o opętaniu przez demona, to dobry motyw żeby nastraszyć widza

ocenił(a) film na 3
electrix18

Horror bo są niby zjawy o duchy. "Obecność" to wg mnie mocny horror. Na tle ostatnich lat.