5,1 3,1 tys. ocen
5,1 10 1 3128
5,5 2 krytyków
Gallows Hill
powrót do forum filmu Gallows Hill

The Damned

ocenił(a) film na 5

Początek zapowiadał fajną historię, lecz z czasem film przeobraził się w sztampową produkcję, jakich setki. Niby ciekawie, momentami trzyma w napięciu, ale jakoś tak siermiężnie, ciężko, na siłę. Można obejrzeć dla zabicia czasu, albo z braku innych zajęć, ale dupy nie urywa.
The Damned - bo pod takim tytułem oglądałem film - zasłużył na mocne 5*.

ocenił(a) film na 6
DA_rec

No właśnie o co chodzi z tytutałem - znalazłem w końcu po aktorze.... ten film tu

ocenił(a) film na 5
magik30

Ja oglądałem jako "The Damned". Być może "Gallows Hill" to tytuł roboczy, od nazwy hotelu, w którym toczyła się akcja.

ocenił(a) film na 4
DA_rec

Ja widziałem go pod tytułem Gallows Hill ;)
W Ameryce wypuszczono go pod tą nazwą, międzynarodowo jest to The Damned. Także niejako durnie twórcy zrobili film o dwóch tytułach.

Dealric

Można gdzie to po polsku obejrzeć ??

ocenił(a) film na 4
Daniela_Lujan_87

Film taki średniawy, powstaje coraz więcej horrorów które mimo dość ciekawego klimatu nie straszą i ten takim horrorem właśnie jest. Można obejrzeć ale nie spodziewajcie się zbyt wiele.
Największą wadą tego horroru jest właśnie to że nie ma w nim niczego co mogłoby wywołać gęsią skórkę, a przecież tego typu horrory powinny wbijać w fotel. 4/10

ocenił(a) film na 5
Artur7335

żaden horror z demonem, czy opętaniem nie będzie w dzisiejszych czasach straszył :) Film do połowy ok, potem są już totalne absurdy - choćby policjant, który przy końcówce nagle zna angielski perfekcyjnie, mimo, że wcześniej nic nie kumał (albo kumał a mi się przysnęło :P)

ocenił(a) film na 7
DA_rec

Na okładce DVD widnieje "The house on a Gallows Hill" lecz na napisach początkowych jest już tylko "Gallows Hill" (wydanie UK). Hmm...

DA_rec

Tytuł tytułem ale sam film średni. Przewidywalny od momentu usłyszenia głosu dziewczynki w łazience przez ta laske,mimo to Były momenty (2)ze lekko przestraszył ale tak jak pisałeś do obejrzenia jak się nudzisz. Szału nie ma dupy nie urywa.