PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35916}

Gdy zapada zmrok

Darkness Falls
2003
5,4 4,7 tys. ocen
5,4 10 1 4703
3,4 5 krytyków
Gdy zapada zmrok
powrót do forum filmu Gdy zapada zmrok

Ok więc tak. Byłą kiedyś miła babka, która dawała dzieciom cukierki za zęby, ale popaliło jej morde, a co gorsza potem ją powieszono za coś czego nie zrobiła. Strasznie ją to wkurzyło, i postanowiła się mścić zabijając dzieci którym wypadnie ostatni mleczny ząb :). Przychodzi w nocy i morduje całą rodzine. Boi się światła, które ją zabija. Ostatnie sceny kulminacyjne wyglądają tak: bohaterowie biegają z pomieszczenia do pomieszczenia, ciągle gasną im żarówki i latarki, gdzie sie nie pojawią tam zaraz przepala się żarówka, no i wiadomo, zębowa wróżka może wteyd dowolnie hulać. Generalnie morduje wszytskich, (niezliczona ilośc ofiar, potem na każdą następną śmierć reagujemy ziewaniem) bo co chwilę ktoś wdupca się do cienia, a ona tylko na to czeka. Ostatnia scena (po awari 93719837 żarówek i latarek) toczy się w latarni morskiej, po zaciekłej walce z zębową wróżką, zostaje ona pokonane (niemal w solówce) przez głównego bohatera. Aaa! I jeszcze jest tam zaskakujący element zaskoczenia. Otóż wróżka w pewnym momencie zdaje sie być pokonana, bohaterowie mówią z ulgą "już po wszytskim" po czym ona znowu wyskakuje, więc uważać na serce podczas tej sceny.

Generalnie 0 klimatu, 0 czegokolwiek, moja ocena to 1!!

little_jimmy_james

YYy fajnie .. ale ona nie zabija dzieci którym wypadnie mleczny ząb tylko te osoby które ją widziały o ile się nie mylę..

ocenił(a) film na 7
CZacza

agree! Dlatego ściga chłopca, który ją widział ;) frapuje mnie czasami, na jakich środkach odurzających niektórzy oglądają filmy, a później piszą coś totalnie nie na temat.

Milka555

Pewnie na jakiś grzybkach był.. i w ogóle inny film oglądał. xD

ocenił(a) film na 2
CZacza

Ja byłem na pieczarkach marynowanych i mam podobne odczucia co do filmu jak autor tematu.

vince25xx

Jak pisałem .. to wszystko wina grzybów.

vince25xx

Ciekawe jak jest po ateizmie. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 2
szambelan

po katechizmie jest srogo

vince25xx

Jak zawsze niepowtarzalnie, proszę Pana. Pozdrawiam serdecznie.

little_jimmy_james

Wstyd tak nisko ocenić zębową wróżke Opis treści filmu nie musi świadczyć o jego poziomie Bardzo dobry bajkowy horror i ma klimat Ocena 1 to bzdura

ocenił(a) film na 2
soulheart

Fakt, ma klimat dlatego 2 zamiast 1 :)

użytkownik usunięty
little_jimmy_james

Przepraszam ale mówisz nieprawdę, wróżka zabijałą tylko te dzieci, które podczas odbierania zęba otworzyły oczy i ją ujrzały. Inaczej były by bezpieczne, ale że trafili się ciekawscy, którzy wykonali parę uników to oszalała i zabijałą wszystko co stanęło na jej drodze w wymierzeniu wyroku. Szkoda niewinnych ofiar, ale ciekawscy byli eliminowani za swoją głupotę.