tak, haha :D co do mojej zagadki: niestety, nie chodziło mi ani o "Ryzykanta", ani o "Mohabbatein" - nie zgadza się punkt o pobiciu chłopaka w - UWAGA - domu jego dziewczyny ;) podpowiedź:
- ciężarówka i nieprzyjemni kierowcy
- film z Aamirem ;)
julCia69 zgadła, chodziło o QSQT ;) (ciężarówka była wtedy, gdy Aamir i Juhi uciekali z domu i zepsuł im się motor, wtedy złapali ciężarówkę na stopa:)). czekam na pytanko :)
Jaki to film:
-pierścionek z wygrawerowanymi literami "M" i "J"
-rozmowy z Gandhim (:D)
-Całuśne Auto?
Nie. :) W filmie, o którym pytam występuje przyjaciel Salmana oraz największa rywalka Kareeny, której nie znosi też z przyczyn osobistych.
Oczywiście, że "Shabd". :)
Kareenie wydaje się, że to przez Aish nie doszło do małżeństwa Karismy z Abhishekiem (co jest śmieszne - moim zdaniem - bo Karisma była zaręczona również z Devganem! A Kareena jakoś oporów nie ma by wystąpić z Kajol w jednym filmie). Jeszcze dochodzi kwestia z "Hum Dil De Chuke Sanam", gdzie pierwotnie miała zagrać Kareena (odrzuciła, bo chciała studiować), ale zagrała w efekcie Aish. A rola Nandini została doceniona, więc Kareena nie jest zadowolona, że to co powinno być jej sukcesem jest sukcesem byłem Miss. ;) Ot co. :D Taka love story Kareeny i Aish.
"Sajaan"! :D Coś tak czuję.
Ten film czeka na swoją kolejności. Jest tam gdzieś na mojej liście. ;) Wcześniej ode mnie obejrzałaś. Masz większą motywację. :p
U mnie z siedem jej filmów zalega. ;)
- strata żony i syna
- skorumpowany policjant
- przestępca zmieniający ciągle imię i nazwisko oraz miejsce pochodzenia
Jaki to film?
Singham z 2011r. ?
p.s. Bardzo dużo filmów masz w planach. A co z Madhuri zamierzasz obejrzeć?? Ja w tej chwili zaczynam kolejny filmik z jednym z Twoich ulubionych aktorów. :D
Nie, chociaż film także jest z 2011. :)
Sama sobie się dziwię. ;) Z Madhuri czeka na mnie: "Deewana Mujh Sa Nahin", "Dil", "Saajan", "Khal Nayak", "Hum Aapke Hain Koun...!", "Aarzoo" oraz "Pukar".
Z Shahidem, czy Imranem? :D Chyba, że piszesz o dojrzalszym pokoleniu? :)
Widzę, ze juz chyba Vidyę "wykończyłaś", Kogo teraz bierzesz na tapetę? ;D
- kaskader,
- docinki na weselu,
- ślubna mantra prosto z brzucha ;P
Jaki to film?
Zostało mi jeszcze "Urumi" oraz "Ferrari Ki Sawaari". I jestem w połowie "Bhalo Theko". Kiepska jakość i nie zawsze widoczne napisy angielskie męczą jednak (a to bengalska produkcja). Mam jeszcze dwa filmy Ranbira oraz jeszcze jeden Siddhartha z 2011 ("Anaganaga O Dheerudu", czyli ostatni wydany, bo ani "Kadhalil Sodhappuvadhu Yeppadi", ani "Midnight's Children" nie są tak łatwo dostępne), czyli 6 filmów w zasadzie mi zostało. A potem - hm, może Udaya "wykończę"? :D Bo na pewno mam dwa filmy z nim zalegające. A z aktorek może Rani wezmę "na tapetę"? Bo zalega mi z nią jakieś 11 filmów. ;-)
"Kambakkht Ishq" :)
- 8 pytań
- dziwne zadania
- ojciec, jako oprawca dla kata swojego syna
Jaki to film?
Pierwsze słyszę o takim filmie. ;P
- rok 1947,
- niepokoje społeczne,
- latawce,
- zmiana wyznania
Jaki to film?
Bo on ledwo co wyszedł. ;) Ale już są napisy, ale to Bollywood (chociaż nie takie typowe - bardziej jak Kahaani).
Hm, czyżby "Earth"?
chyba nie kojarzę :( jedyne znane mi duchy Bolly były w "Pan duchów", "Paheli" i OSO, przewidywanie przyszłości - w "Kismat Konnection", dziennikarka - w "Phir Bhi Dil Hai Hindustani", a badania naukowe - w "Ghajini". Może podpowiesz, KTO tam występował? ;)