PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496070}
3,2 74  oceny
3,2 10 1 74
Geisha vs ninja
powrót do forum filmu Geisha vs ninja

Generalnie cały film wygląda tak:

idziemy przez las --> pojawia się boss --> rozmowa --> walka --> bohaterka dostaje lanie --> nagle się zmienia, dostaje powera i zabija przeciwnika --> idziemy przez las

I nic, dokładnie nic w tym schemacie się nie zmienia. W kółko to samo. Ta wędrówka po lesie od zabicia bossa do spotkania z kolejnym trwa ze 3 minuty. Gdyby je wyciąć to film można by puścić zamiast Teleexpressu.

Walka jest bardzo mierna. W sumie pierwszy raz spotkałem się z tak beznadziejnymi pojedynkami na miecze. Po pierwsze kamera przy nich tak wariuje czasami, że ciężko zorientować się w sytuacji. Po drugie czasami słychać dźwięk uderzenia miecz-miecz, ale widać, że tam nie było żadnego kontaktu. A po trzecie są beznadziejnie wyreżyserowane. Dostajemy taką papkę - mix, który ciężko strawić.

Dialogi są beznadziejne, sztuczne i cała otoczka zemsty była już przerabiana miliony razy.

Film tak naprawdę ma dwa plusy: pierwszym jest zdecydowanie główna bohaterka - śliczna jest skubana, a ostatnie zdjęcie w filmie, gdy się uśmiecha jest cudowne. Drugim plusem są miejscówki. Bardzo, bardzo ładne.

Ogólnie film sprawia wrażenie niskobudżetówki. Filmu nie polecam, bo jest nudny, schematyczny, walki beznadziejnie zrealizowane, a sama główna heroina jednak nie wystarczy, żeby do filmu przyciągnąć.

3/10

ocenił(a) film na 2
_illusion_

nom zgadzam się, w czasie walki słychać uderzenia szabli, ale kamera tak wariuje, że nie wiadomo czy w ogóle się one zderzają, poza tym film za krótki, czułem się jak w grze komputerowej (rozwalanie kolejnych bosów), ale musiałem trochę przewijać, bo za nim zaczęła się walka to bohaterowie musieli się na siebie napatrzeć, ogólnie nuda nuda nuda

ocenił(a) film na 1
_illusion_

A zapomniałeś o spaniu xd

ostatnia scena nawet ujdzie .Bo nic nie gada tylko się uśmiecha ;pp
Żałosny film..

ocenił(a) film na 4
AiShiteru

Mi się jeszcze podobały sceny z kobietą-ninja (tą graną przez Nao Nagasawa) i gdy główna bohaterka ćwiczyła z rozpuszczonymi włosami. A oprócz tego film słabiutki.

ocenił(a) film na 2
_illusion_

simply 1 act tragedy
odradzam