Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116705
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

Ciekawie zrealizowany i o niebo lepszy niż planeta małp Tima Burtona.

rado_filmaniak

Film naprawdę bardzo dobry, zaskoczył chyba każdego.

Ale też nie oszukujmy się, poprzednia planeta, jak to ostatnimi czasy filmy Burtona, była po prostu słaba.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
MarekAntonivsz

Film bardzo dobry 8/10. Polecam.

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

Również wystawiłem 8/10. Zgadzam się, film jest niezły ;) ciekawy - to bardzo ważne ;) Polecam
Bartek

ocenił(a) film na 8
b4rt3k0pl0

Dziś byłem na Pamięci absolutnej. Jestem miło zdziwiony. Wszyscy na to psioczą. Pewnie z sentymentu do wersji z Arnim. Widowisko wgniotło mnie w fotel. Dawno nie miałem tak w kinie. Może dlatego że to było w IMAX-ie. Sam nie wiem. Ta Kate Backinsale była rozwalająca, a ta muza, kosmos. Wizja świata i te efekty specjalne. Aż się sam dziwię że w USA tak słabo się to sprzedaje. Film moim zdaniem lepszy od np: Avengers, Prometeusza, i nawet Mroczny rycerz wschodzi. Polecam. Oceniłem tak jak Geneza planety małp 8/10. Pozdro.

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

O widzisz ;) robi się offtop, ale powiedz mi, jak fabularnie? czy wszystko trzyma się kupy ? czy film pod względem historii ( wiem, że to remake ) jest zwyczajnie dobry ? bardzo lubię sci fi i ubolewam, że tak mało ich wychodzi, więc oglądnę na 100% tą pamięć absolutną... Teraz pytanie, czy jutro w kinie, czy za 3 miesiące na DVD ;)
Co do Genezy Planety Małp - polecam ;)

ocenił(a) film na 8
b4rt3k0pl0

Fabularnie nie jest gorszy od Raportu mniejszości, i w podobnym klimacie, tyle że moim zdaniem jeszcze brdziej widowiskowy. Od Backinsale mimo ze gra zabójczynię nie można oderwać wzroku. Zdjęcia, akcje, strzelaniny i walki w stylu Jasona Borne'a. Są też tz: slow motion. Efekty specjalne naprawdę świetne. Oryginalne rozwiązania logistyczne w kreowanym świecie. Wiele z nich krytykowanych przez internautów jako nielogiczne jak np: windo - kolej przez przewierconą z Austalii do Londynu ziemię wprost przez jadro ziemi która pokonuje ten dystans w zaledwie 17 min, dodatkowo przekraczając wspomniane jadro zmienia w swym wnętrzu przyciąganie. Kurde, ale jak to wszystko wyglada. Moim zdaniem nominacja do Oscara za efekty murowana. Wygra pewnie Hobbit. Najsłabszym punktem tego filmu jest stosunkowy brak odpowiedniej promocji i zwiastun który nawet w połowie nie oddaje tego jak ten film jest zajebiście zrobiony. Pozdro.

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

Z tym zwiastunem, to może i lepiej. Nie lubię mody które teraz panuje, na 30 sekundowy spoiler całego filmu, gier... wszystkiego. To jak tak chwalisz, to oglądnę go w IMAX'ie, chociaż mam spory kawałek do miasta z tą siecią kin ;P Pozdro i dzięki. Polecam Genezę Planety Małp- serio, dobry film ;)

ocenił(a) film na 8
b4rt3k0pl0

Widziałem genezę. Bardzo podobali mi się w tym filmie Franco i Pinto. Super przedstawiono tragizm stworzeń intiligentniejszych, aczkolwiek innych od wiekszości. W tym konkretnym przypadku byla to inteligentna małpa pośród dzikich małp, która dopiero z czasem uświadamia sobie że jest zwierzęciem / efektem eksperymentu a nie ludzkim dzieckiem. Ten Orangutan był naturalnie inteligenny w przeciwieństwie do Goryla i reszty. Super mimika twarzy Cezara, jeżeli chodzi o efekty. Genezę planety małp mam na blogu pośrd 9 najlepszych filmów 2011 roku. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

co do tej genezy którą ciągle przytaczam - była po to, bym nie robił 100% offtopu ;) wiem ze film ci się podobał, bo czytałem wczesniejsze komentarze ;) pozdro !

ocenił(a) film na 8
b4rt3k0pl0

To fakt. W kometarzach pod Genezą planety małp, powinno sie pisać o filmie Geneza planety małp. Zatem ja też polecam. Jeden z najmadrzejszych sci- fi 2011 roku. Świetnie zrealizowany i bardzo dobrze zagrany 8/10.

ocenił(a) film na 8
rado_filmaniak

świetny!!!