Ciekawie zrealizowany i o niebo lepszy niż planeta małp Tima Burtona.
Film naprawdę bardzo dobry, zaskoczył chyba każdego.
Ale też nie oszukujmy się, poprzednia planeta, jak to ostatnimi czasy filmy Burtona, była po prostu słaba.
Pozdrawiam
Również wystawiłem 8/10. Zgadzam się, film jest niezły ;) ciekawy - to bardzo ważne ;) Polecam
Bartek
Dziś byłem na Pamięci absolutnej. Jestem miło zdziwiony. Wszyscy na to psioczą. Pewnie z sentymentu do wersji z Arnim. Widowisko wgniotło mnie w fotel. Dawno nie miałem tak w kinie. Może dlatego że to było w IMAX-ie. Sam nie wiem. Ta Kate Backinsale była rozwalająca, a ta muza, kosmos. Wizja świata i te efekty specjalne. Aż się sam dziwię że w USA tak słabo się to sprzedaje. Film moim zdaniem lepszy od np: Avengers, Prometeusza, i nawet Mroczny rycerz wschodzi. Polecam. Oceniłem tak jak Geneza planety małp 8/10. Pozdro.
O widzisz ;) robi się offtop, ale powiedz mi, jak fabularnie? czy wszystko trzyma się kupy ? czy film pod względem historii ( wiem, że to remake ) jest zwyczajnie dobry ? bardzo lubię sci fi i ubolewam, że tak mało ich wychodzi, więc oglądnę na 100% tą pamięć absolutną... Teraz pytanie, czy jutro w kinie, czy za 3 miesiące na DVD ;)
Co do Genezy Planety Małp - polecam ;)
Fabularnie nie jest gorszy od Raportu mniejszości, i w podobnym klimacie, tyle że moim zdaniem jeszcze brdziej widowiskowy. Od Backinsale mimo ze gra zabójczynię nie można oderwać wzroku. Zdjęcia, akcje, strzelaniny i walki w stylu Jasona Borne'a. Są też tz: slow motion. Efekty specjalne naprawdę świetne. Oryginalne rozwiązania logistyczne w kreowanym świecie. Wiele z nich krytykowanych przez internautów jako nielogiczne jak np: windo - kolej przez przewierconą z Austalii do Londynu ziemię wprost przez jadro ziemi która pokonuje ten dystans w zaledwie 17 min, dodatkowo przekraczając wspomniane jadro zmienia w swym wnętrzu przyciąganie. Kurde, ale jak to wszystko wyglada. Moim zdaniem nominacja do Oscara za efekty murowana. Wygra pewnie Hobbit. Najsłabszym punktem tego filmu jest stosunkowy brak odpowiedniej promocji i zwiastun który nawet w połowie nie oddaje tego jak ten film jest zajebiście zrobiony. Pozdro.
Z tym zwiastunem, to może i lepiej. Nie lubię mody które teraz panuje, na 30 sekundowy spoiler całego filmu, gier... wszystkiego. To jak tak chwalisz, to oglądnę go w IMAX'ie, chociaż mam spory kawałek do miasta z tą siecią kin ;P Pozdro i dzięki. Polecam Genezę Planety Małp- serio, dobry film ;)
Widziałem genezę. Bardzo podobali mi się w tym filmie Franco i Pinto. Super przedstawiono tragizm stworzeń intiligentniejszych, aczkolwiek innych od wiekszości. W tym konkretnym przypadku byla to inteligentna małpa pośród dzikich małp, która dopiero z czasem uświadamia sobie że jest zwierzęciem / efektem eksperymentu a nie ludzkim dzieckiem. Ten Orangutan był naturalnie inteligenny w przeciwieństwie do Goryla i reszty. Super mimika twarzy Cezara, jeżeli chodzi o efekty. Genezę planety małp mam na blogu pośrd 9 najlepszych filmów 2011 roku. Pozdrawiam.
co do tej genezy którą ciągle przytaczam - była po to, bym nie robił 100% offtopu ;) wiem ze film ci się podobał, bo czytałem wczesniejsze komentarze ;) pozdro !
To fakt. W kometarzach pod Genezą planety małp, powinno sie pisać o filmie Geneza planety małp. Zatem ja też polecam. Jeden z najmadrzejszych sci- fi 2011 roku. Świetnie zrealizowany i bardzo dobrze zagrany 8/10.