Nie rozumiem ostatnio 2011 rok to rok remeków i kontynuacji.Mówię stanowcze NIE niszczeniu dobrych sprawdzonych serii głupimi remekami i kontynuacjami.Nie można zostawić w spokoju i niech widz pamięta to co było i mu się podobało,a nie nowe i zrąbane nacechowane głupimi wybuchami,a pozbawionymi fabuły remekami niszczącymi klasykę.
Widzę,że kulturę osobistą masz na wysokim poziomie najwidoczniej wyniosłeś ją z domu.Z reguły kontynuacje są gorsze od orginałów..
Zgadzam się, nie wiem po co to kreca. Stare planety malp byly najlepsze. W 2001 probowali zrobic remake, niestety nieudany widze ze teraz probuja po raz kolejny.
"Nie oceniaj Książki po okładce,,w tym przypadku filmu!Nie oglądałeś nie udzielaj się!Niema się czym podniecać!
z reguły, ale nie zawsze. Np. Terminator. Dla mnie 2-ka to najlepsza część z serii. Dlatego ja czekam na ten film z niecierpliwością. Lubię serię Planety Małp. Co prawda pierwsza "nowa" część była kiepska ale może tym razem im się uda.
"Po h**, to raczej przez "ch",ale i tak jesteś cymbał. Kręcą go dla młodych ludzi którzy nie chcą oglądać filmów typu "w starym kinie".Trochę zrozumienia.
Cymbał to określenie względne skierowane raczej nie do mnie,a co do młodych to się zgodzę,ale to wina Disneya(Hanna Montanna,High School)ogłupia dzieciaki,a Amerykanie kręcą powtórki starych sprawdzonych serii dla pieniędzy.Wyobrażasz sobie rekeki Lotu nad Kukułczym gniazdem,Lśnienia,Zielonej mil,bo ja nie.To samo chcą zrobić z Conanem.Niedługo Harry Potter doczeka się remeku.
Ten film to nie jest remek tylko prequel można go też podpisać pod reboot co w sumie wcale nie jest takie złe ja tam lubię ten cykl.Akcja dzieje się nim doszło do "planety małp" czyli całkiem inna bajka oparta jednak na starym pomyśle.Masz chyba jakiś problem "Conan Barbarzyńca"nie jest remakiem tego z 1982,ten film też nie jest remakem filmu z lat 60 ani późniejszych.A co do Lśnienia jest film Kurbica i istnieje miniserial 3 częsciowy moim zdaniem sporo lepszy od filmu Kurbica,znacznie bliższy powieści niż sam film.Po za tym chyba wszystkie filmy co podajesz powstały na podstawie pierwowzoru literackiego a skoro tak mamy do czynienia z nową wersją ekranizacji lub adaptacji powieści na film a nie typowymi remekami,czy to jest takie złe?moim zdaniem może być.Taki film "Jestem Legendą" ma już ze 4 różne wersje filmowe i ludzie jakoś z tego powodu nie płaczą a i tak książka jest najlepsza.
Puknij się w czółko. Akurat prequel został już dawno temu nakręcony, był to trzeci film z serii "Planeta małp", więc jest to jednak remek prequela.
Może sam się puknij bo chyba czytać nie umiesz pisałam wyraźnie perquel lub reboot (odnowienie serii pisanie historii od początku jakbyś nie wiedział co znaczy reboot)jak kto woli,mnie to nie przeszkadza lubię tą serię choć wybitna nigdy nie była i dla tego dam szansę nowej odsłonie a co najważniejsze te filmy nie będą takie same,tam Cezar pochodził z przyszłości tu jest wyhodowany na ziemi,chyba widzisz różnicę?
Akurat remake Lśnienia został nakręcony http://www.filmweb.pl/serial/L%C5%9Bnienie-1997-34327
i wcale taki zły nie był.
To nie był remek tylko ekranizacja powieści Kinga wg.samego Kinga(był scenarzystą) z prostej przyczyny film Kurbica to adaptacja a nie ekranizacja i Kingowi nie do końca pasował.Podobnie jest z nowymi filmem "Dzieci kukurydzy"ten z 1984 to adaptacja a ten z 2010 to ekranizacja.
Ale przecież planeta małp to nie jest jakieś wielkopomne dzieło tylko rozrywkowy film sci-fi wyluzuj. Ja patrząc na zwiastun myślę że mogli darować sobie pójście na łatwiznę i nie robić małp tylko komputerowo