Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116705
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

Totalna porażka jak dla mnie , absolutny brak zainteresowania w trakcie oglądania z mojej strony
a spodziewałem się dobrego kina akcji , co oczywiście ma miejsce ale dopiero na samym końcu
gdy małpiszony się buntują i walczą z policją ale kto by chciał czekać do samego końca skoro
akcja powinna być tez na początku i w środku filmu by przyciągnąć zainteresowanie widza , a
mnie cały film tak zanudził ze nawet efektowna scena finałowa nie zrobiła na mnie wrażenia a
szkoda bo zapowiadało się fajnie .....

użytkownik usunięty
StargardX

widocznie nie mogłeś przeżyć, że małpa mogła by być inteligentniejsza do ciebie. Za to LOTR: uuu jakież to są mądre i fajne filmy..

ocenił(a) film na 3

Kolejny pretekst by zacząć jałową dyskusje i wymianę zdań z Don7196 co z tego ze tobie się podobał ten film a mnie nie ? mam prawo do własnej opinie i nie musisz się z nią zgadzać , tyle w tym temacie :)

użytkownik usunięty
StargardX

Spoko spoko, tylko nie rozumiem jak można mówić, że ten filmbył nudny. Szczególnie od połowy gdzie tytułowy małpiszon niczym Spartakus prowadził powstanie ;) nie kibicowałeś mu? Nie chciałeś by mu sie udało..? Dziwna obojętność z Ciebie bije.. Ps. Nudny to był LOTR dopiero szczególnie jedynka..

ocenił(a) film na 3

Ala już mówiłem Tobie się podobał a mnie nie , co miało mnie tam zaciekawić ? ze zabrali go do domu i pogryzł sąsiada ? ze 55 minut go uczono a w końcu zamknięto z innymi małpami w zoo ? tam też się z nimi pobił i wygrał a na samiutkim końcu wzniecił powstanie ? sorry ale jak dla mnie to nuda by na prawdziwie wciągające wydarzenia trzeba czekać aż do końca filmu , i przestań wytykać władce pierścieni , możesz go zwyzywać od najgorszego gówna , co z tego ... nie oddaje temu filmu pokłonów ...

ocenił(a) film na 8
StargardX

Stagard, to jest Geneza, czyi to co było na początku, z tego co piszesz to widzę że ciekawy dla Ciebie byłby etap gdy małpy na całym świecie wyszły z lasów i zaczęli się bawić przedmiotami ludźmi, bo tak wyglądało to co było zapewne po napisach. Małpy nie miałby z kim robić "akcji" bo wszyscy ludzie już się rozkładali na ulicach. Film ten miał się koncentrować na postaci Cezara i to właśnie zrobił, a jak liczyłeś na to że szympans, który zyskał IQ człowieka naraz opanuje świat dopiero co wynalezionymi dzidami z płotu i latającymi pokrywkami studzienek, w starciu z czołgami, artylerią, bronią maszynową, to szczerze mówiąc powinni nakręcić klęskę Planety Małp a nie jej genezę.

ocenił(a) film na 3
Sajgoniarz

Sajgoniarz zgadzam się z Tobą geneza genezą , ale jak dla mnie życie owego Cezara i to jak się zaczęła cała ta przygoda z podbojem ziemi jest nudne , po prostu , nie musicie się ze mną zgadzać , ale do mnie w ogóle to nie trafia , gdyż jest zwyczajnie nudne , nie chce nikogo przekonywać ze ten film jest nudny , takie jest tylko i wyłącznie moje osobiste zdanie , to wszystko :)

ocenił(a) film na 8
StargardX

Film właśnie w tym jest super że nie leją się od samego początku filmu tylko jest ukazana psychika małpy, dla czego postanowiła się zbuntować. Spodobało mi się to że panowanie małp nie zaczęło się od zwykłego buntu małp lecz przez nadmierne ingerowanie ludzi w przyrodę.