Płakałam przez pierwszą połowę filmu,nic dziwnego że w końcu Cezar się wkurzył,ileż
można być gnębionym w małpim więzieniu,to co oni robili tym małpom było wbrew
jakimkolwiek regułom,ale za pewne tak jest gdzieś na pewno,film pokazuje by nie
przeprowadzać eksperymentów na zwierzętach bo to nie popłaca,jak dla mnie film
genialny,pokazuje nam coś,otwiera oczy,rewelacyjna fabuła,doskonały film,najlepszy jaki
dotąd widziałam z tego typu filmów.Na pewno wrócę do tego filmu nie raz.
Zdziwiłem się że tak banalną, oklepaną w niezliczonej ilości filmów fabułę nazywasz "rewelacyjną" i że to cię wzruszyło. Najwidoczniej mało jeszcze oglądałaś.
Film może byc wzruszający pomimo banalnej i oklepanej fabuły, tu chodzi o emocje. Taka "Incepcja" naprzykład ma niebanalną fabułe a wcale mnie nie wzruszyła. Poza tym kto powiedział że film żby byc dobrym musi byc skomplikowany i zaskakujący.
Nie musi być skomplikowany i zaskakujący, może być choć odrobinę ORYGINALNY. Ale jeżeli oglądam ten sam motyw w kolejnym już filmie to nie jest w stanie on wywołac u mnie żadnego wrażenia, żadnych emocji.
U mnie nie było nawet mowy by się wzruszyć . heh ciekawe , w którym momencie ;) Przez pierwsze pół filmu ? musisz być na prawdę wrażliwa .
Ty za to musisz być bardzo męski... ;))
P.S. Film bardzo dobry z fajnym i mądrym przesłaniem rewelacyjnymi efektami i całkiem przyzwoitym scenariuszem - naprawdę dobre kino...
na prawdę nie liczyłeś na więcej ? ja się zawiodłem i nikomu tego filmu nie polecę :)
Może i Sarah1989 trochę przesadziła, ale też uważam, że Geneza jest filmem wyjątkowo dobrym. Jest to kawał dobrego kina sf, w którym liczy się pomysł (skoro jesteście tacy mądrzy to podajcie film o podobnej tematyce), niezła fabuła (chociaż dosyć dziurawa i z pewnymi absurdami), przekaz (typowy dla tej serii, ale jednak) no i wyjątkowo interesujący główny bohater (Cezar rzecz jasna). W ostatnich latach prawie w ogóle nie powstają dobre filmy science fiction. Większość polega wyłącznie na robieniu wielkiego pustego widowiska w celu zbicia kasy (najlepszy przykład Transformers).